User:Willem/Dagboek/2007/01/09

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

Nu Meteen

Toch maar nu meteen schrijven, hoewel vandaag eigenlijk bedoeld is voor het bijeen rapen van m'n inkomende en uitgaande facturen en het opschrijven van m'n declaraties, zodat de hele meuk naar het administratiekantoor kan. Ok, ik klaag er wel vaak over, maar het lijkt er op dat ik minder administratie heb dan sommige mensen die ik ken bij grote bedrijven. De prijs / onvermijdelijke waste van de vrijheid zullen we maar denken.

maak informatie van je frustratie

Martien vroeg me gisteren: beschrijf eens wat je wilt dat er gebeurt tijdens een cirkelbijeenkomst. We hadden het er met z'n tweeen tijdens Aloha:Cirkel 5 over gehad, maar ik heb het nog niet opgeschreven: Aloha:Denken en doen op het hoofdkwartier .

Misschien moet het, a la Ben Tiggelaar, denken, durven, dromen, doen heten... Denken en doen heb ik langzaam aan wel geleerd (of beter, doen en denken - ready, fire, aim.... ). Durven en dromen, of durven dromen hebben (en krijgen) bij mij meer aandacht nodig...

Schrijven van bovenstaand patroon was ongeveer anderhalf uur werk (en inbreng van een boel ervaring :) ). Als we snelheid hebben kan dat makkelijk omgezet worden in gummiberen.

Denkend aan Cirkels zie ik gedachten eindloos in de rondte gaan...

Misschien moeten cirkelbijeeenkomsten wel anders heten... Bij cirkel 5 waren we met z'n tweeen. Kun je met z'n tween in een cirkel zitten?

Het doet me ook denken aan kringgesprekken, gezellig met z'n allen rond het kampvuur. Maar ik wil ook wat doen, en verder komen... Elke ronde vooruit. Misschien zijn het dan meer spiraalbijeenkomsten ???

Bondige en uitgebreide check ins

Willem 12:48, 9 January 2007 (CET) Nog weer verder gaan schrijven. Na discussie met Martien over Aloha:Denken en doen op het hoofdkwartier en Martien z'n uiting van frustratie over hoe een check in kan uitmonden in een oeverloze discussie, ben ik begonnen bondige check in te schrijven, en heb ik daarna check in opgesplitst in bondige en uitgebreide discussie.

Zelfs oeverloze discussie heb ik nu van een patroon linkje voorzien, omdat ik soms ook behoefte heb aan discussie zonder specifieke richting, bij voorbeeld als onderdeel van bronstorming.

Ik heb net ook zitten genieten van Wat is bronstorming, User:Manons' text en User:Harry's verhelderende plaatje. Ik lees er een patroon in, ik hoop dat ze dat er naar toe gaan schrijven... Past mooi bij maak informatie van je frustratie wat een manier is om door de niveaus heen te gaan.

En dan nog even dit

Rond 11:36 schreven Martien (> en >>) en Willem (zonder inspringen):

> Eigenlijk moeten we morgen dus uitkomen uit:

> > - is het een boek(enbox) of iets anders

> > - laten we het helemaal los of plannen we het dicht

> > - is het DOEN op het hoofdkwartier of niet

ja.

boekenbox of iets anders vind ik prima (zo lang het maar SMART te bereiken is en waarde heeft)

(in Harm's woorden: dit klinkt misschien hard) als we het loslaten _of_ we DOEN niet op het hoofdkwartier dan verandert mijn status van medereiziger in zijdelings geinteresseerde. Dan kom ik eens in de zes weken of twee maanden even een kijkje nemen (dat is voor mij een betere frequentie voor reflectie en intervisie bijeenkomsten, waar ik overigens wel behoefte aan heb), en dan betaal ik ook liever voor het eten...

Ik ben ondertussen verder gaan schrijven. Ik ben check in aan het opsplitsen in bondige check in en uitgebreide check in. Dit is voor mij nuttige informatie uit (deze en eerdere) frustratie. Ik hoop dat het voor het project / de groep ook waardevol gaat zijn.

waneer ik waarde toe voeg aan een groep

Is misschien wel als ik met een been buiten sta, of denk op weg naar buiten te zijn (en dan een groeispiraalrondje maak en weer terugkom). Op het scherpst van de snede. bronstorming...

Hoe kan ik

Harry's linkje bij bronstroming resoneerde: Aloha:hoe kan ik

Toch niet...

Naar Aloha:Cirkel 10, ik heb mijn gummiberen vandaag al verbruikt met schrijven en nog even bronstormen met Martien. Ik voelde me opgelucht nadat ik dat besloten heb. Dit kwartaal weer regelmatig sporten (vanavond) en op mezelf letten. Of deze onoponono een eXtreem zinnige bijdrage aan het project kan leveren valt nog te bezien. Voorlopig met schrijven in ieder geval.

Genoten van Harry's plaatje op de pagina met de merkwaardige naam Boek plus Gaston Vile. (sorry, weet niet hoe linkje daar naar te maken)

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/kompas-navigatie-.jpg

Ik ben vaak een zoeker. Een vriendin stelde me vandaag een vraag die me meer naar het rechter kwadrant zou helpen. Waar wil ik heen? Op dit moment doe ik vooral wat ik leuk vind, ik volg m'n energie. Waar ik volgend jaar bij betrokken wil zijn? Ik weet het niet.

Dankzij m'n herhaling van een achtergrond controle (background check) (leve google!) over een van de bronnen van Aloha:spiritueel activisme, kwam ik een mooie pagina tegen over het begin van NLP wat me weer een mooi nieuw woord leerde: ge­zins­constellatie.

De background check is iets dat ik me eigen gemaakt heb toen ik bezig was in te stappen (of niet) in een startup in sillicon valley. Verbazingwekkend hoe weinig dat gebeurt. Er heeft (zag ik intermediair vandaag) iemand een scriptie over geschreven. Gek genoeg maakt Intermediair zich daar ook schuldig aan, want het achtergrond onderzoek was nav. een artikel in intermediair over familieopstellingen. Ik voel hier een patroon aan komen, maar weet niet of het zinnig is aan het beschrijven er van tijd te besteden... tijd om dit toe te voegen aan de werkvoorraad, maar ik kan de instantie op de wiki daarvan niet vinden... (wel het patroon)

Spiritueel en activisme zijn twee woorden die me kriebels geven, misschien omdat het beide negatieve associaties met m'n jeugd geeft of zo. (ik ben tot op zekere hoogte spiritueel, maar niet zweverig, en het werk dat ik doe zou je als activisme kunnen beschouwen, maar ik heb geen klik met mensen die activist van beroep zijn).

Bij spiritueel activisme zie ik de moeders uit een vorige dagboek entry voor me, die het niet belangrijk vinden dat hun kinderen presteren of sportief zijn (creatief misschien weer wel).

Ik heb laatst bij een cursus ook wat professionele activisten ontmoet. Tot op zekere hoogte aardige mensen. Sommigen ook wel erg opdringerig. Ik krijg er vaak een eendimensionaal gevoel bij (net als bij liefdadigheid).