User:Manon

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Contactgegevens: o6 51068188 of 020 4710919/ manontromp@chello.nl

Achtergrond Manon:

Manon Tromp (1963) - gescheiden - twee kinderen Amber, 16 jaar en Kay, 12 jaar. Voor meer informatie over mijn werkervaring, zie mijn c.v. en voor mijn beweegredenen voor deelname aan het Aloha project, zie mijn oratie. Woonachtig in Amsterdam, sinds de zomer weer na een verblijf van 7 jaar in Haarlem, en dat bevalt weer prima. Ik ben van oorsprong ook Amsterdamse en dat blijft altijd kriebelen, waar ik ook ben. Toch heb ik ook sinds 2002 een grote liefde opgevat voor het plaatsje Glastonbury in Engeland. Ik zie me daar in de nabije toekomst wel een tijdje wonen.

Zoals uit mijn c.v. zal blijken, heb ik een achtergrond als personeelsmanager en loopbaanadviseur. Ik heb me altijd al geinteresseerd in de mens en haar ontwikkeling. Vanuit die invalshoek ben ik ook in het spirituele terecht gekomen en ik ben me vooral gaan bezig houden met zingeving en bewustzijn. Na mijn eerste bezoek aan Engeland, waar ik kennis maakte met de Keltische natuurreligie en tradities, ben ik een opleiding natuurmagie gaan doen in Glastonbury. De natuur is overal om ons heen en in ons aanwezig en haar aanwezigheid heeft invloed op ons doen en laten en op onze omgeving. Als je daar bewust mee leert om te gaan, kun je een betere balans in jouw leven creëren. Elk onderdeel van de natuur straalt een bepaalde energie uit: van een boom tot een steen en van de maan tot een planeet. Natuurmagie leert je werken met die energieën en leert je intieme relaties te ontwikkelen met de natuurlijke wereld en haar elementen: water, vuur, aarde, lucht en ether. Door te werken met de krachten van de natuur, kun je met de juiste intentie zaken in beweging brengen die bijdragen aan een betere balans in jezelf en jouw omgeving.

Na mijn opleiding ben ik zelf les hierin gaan geven in Nederland en ik heb samen met een vriendin een stichting opgericht om de vrouwelijke spiritualiteit en waardes in Nederland te promoten. We hebben zelfs een unieke tempel opgericht, de Godinnentempel, waar we de jaarfeesten volgens de Keltische Cirkel vieren, voor meer informatie zie artikel Natuurritmes. Het is natuurlijk te begrijpen dat vooral vrouwen zich aangesproken tot deze vieringen, maar gelukkig zijn ook steeds meer mannen bezig de vrouwelijke waardes die iedereen in zich heeft, weer eigen te maken. De vrouwelijke waardes liggen meer op het terrein van voelen, zorg en liefde. Iets wat we in de huidige harde maatschappij echt nodig hebben. Daarom ben ik zo blij dat ik me aangesloten heb bij het Aloha project, want nu werk ik samen met vooral mannen om iets goeds en nuttigs neer te zetten in Nederland.

Ik heb de laatste jaren, sinds 2002, veel artikelen geschreven over bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Deze artikelen zijn geplaatst in de esoterische bladen Spiegelbeeld, Paravisie en Elf Fantasy. Ik ben duidelijk met het mystieke bezig, omdat er nog zoveel te ontdekken valt, vragen die nog steeds onbeantwoord zijn over leven en dood. Ik streef ook zelf naar een meer energetische benadering van elkaar en dat we nog beter leren hoe we hier mee om moeten gaan. Ik streef ook naar een betere wereld, een wereld zonder angst en ik wil dat graag aangaan met gelijkgestemden, die net even meer hun nek willen uitsteken dan anderen. De Aloha reis zie ik als een avontuur om te zien dat we iets kunnen bereiken voor die betere wereld.

O, bijna vergeten, een grote hobby van mij ligt op gebied van expressie: zingen!! Ik heb jazz gezongen en ik heb mijn eigen teksten gemaakt voor een modern Keltisch repertoire waar een cd van gemaakt is. Ik vind creatieve expressie in welke vorm dan ook, noodzakelijk voor een gezonde balans in ieder mens.

Aloha!