Aloha:Artiesteningang

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

{{{3}}}
(cc) Martien van Steenbergen

Aloha Artiest! Fijn dat je er bent.

Als je haast hebt lees dan nu meteen hier de meest recente ontwikkelingen.

Hoe heet dit project?

Amuse.jpg

Het project heet Aloha. En een codenaam voor een zinderend project dat begon onder de bijna vergeten titel HARTelijk Dank!. Aloha is Hawaiaans voor affectie, liefde, compassie, dank, tot ziens, hallo en andere sentimenten met een vergelijkbare natuur. Meer over de betekenis van dit woord op Aloha:betekenis en karakter.

Wie doen er allemaal mee?

reisgenoten

 1. Dennis Luijer
 2. Gaston Vilé
 3. Harry van der Velde
 4. Manon Tromp
 5. Marjolein Hins
 6. Martien van Steenbergen
 7. Stanley van Maaren

Lees de persoonlijke ervaringen gedurende deze trip. Onze persoonlijke verslagen vormen mede de inhoud van het boek. De reis is het doel. Het verslag ervan ons geschenk.

Wat drijft ons?

Onze gemeenschappelijke intentie of vurig verlangen

We maken een verassend mooie reis waarbij we op 7/7/7 tenminste €1M hebben ontvangen in een fonds dankzij ons extreem zinnige en succesvolle Aloha:Boek en de andere dingen die uit onze Aloha-reis voortkomen!

Onze oraties van drie minuten

Oratie.jpg

Ieder persoonlijk laat zich in drie minuten zo veel mogelijk kennen:

Waar gaat dit over?

Heerlijk samenwerken

We hebben na tien weken zoeken op 10 januari het antwoord ontdekt op de vraag: "waar zijn we eigenlijk mee bezig?". We zijn met elkaar een experiment aan het doen, met onszelf. De centrale vraag van dat experiment is:

'Kun je compromisloos samenwerken, terwijl je helemaal je ZELF bent, je ZELF uit en je ZELF uitleeft. Is dat leuk, handig en slim?'

Om dat te ontdekken en daar succesformules voor te ontwikkelen, promoveren wij ons tot proefpersonen en pioniers. Samen doen we deze ontdekkingsreis. Die leggen we minutieus vast. Eerst op deze wiki en zodra we het zelf snappen en helemaal onder de knie hebben, gooien we het geheim van de smid meteen op straat. Want een van die succesformules is: Afkijken is een goede en snelle manier van leren. Dus kijk af. Lekker makkelijk!

Succesformules

We streven naar expliciete verwoording van al die succesformules die werkelijk heilzaam zijn voor het geheel. Dat doen we door onze eigen succese en falen scherp te observeren. Wat werkt wel en wat niet? En hoe heet dat succesvolle gedrag? Kan ik dat patroon vastleggen en beschrijven als een algemeen recept dat ik in de juiste omstandigheden in het vervolg altijd bij de hand heb? Dus vertaal het in een succesformule. De minestrone van patronen is onze verzamelbak en wegwijzer naar alle patronen.

PARELTAAL

Na een bepaalde tijd in een project komen er handige werkwijze, clichees en wijsheden naar boven drijven. Deze Pareltjes zijn prcies dat wat je nodig zou kunnen hebben om weer even iets te herkennen en daarmee te herinneren! Gedurende ALOHA zijn we een aantal van deze parels tegen gekomen, die verder zijn uitgewerkt onder de noemer PARELTAAL... Enkele voorbeelden:

Ik hou van jou en ik vergeef je

Je kunt niet luisteren en intelligent spreken als je niet stil kan zijn

Heb aan-dacht en respect voor jezelf dan stroomt het als vanzelf naar je omgeving

Sta jezelf toe af en toe stil te staan of je wel de goede dingen doet en of je ze op de goede manier doet

Keihard getest

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/aloha-product.jpg

Als we klaar zijn met ons verhaal voor zover dat kan publiceren wij dat of iets beters. Dat wordt waarschijnlijk een boek of iets beters. Dat geven we weg volgens Martiens idee. Dat is dat de ultieme test van onze visie. The proof of the pudding. Want alle nieuwe ideeën proberen wij nu meteen uit. Als we gelijk hebben, wordt dat beloond met een fors (werk-)kapitaal en een overvloed aan mogelijkheden. Bekijk de inhoud van het boek

Ons Aloha-boek is een doe-het-zelf boek. Het is niet het eerste doe-het-zelf boek op de markt dat je adviseert om zelf te doen, maar wel om het samen te doen. En wat is essentieel als je het goed samen te doen? Juist: Geef™. Als je jezelf helemaal kan geven, helemaal vrij bent, kan je het het beste samen doen. Als je jezelf niet kan geven, hoe kun je dan dat van anderen wel verwachten, of zelfs eisen…

De creatieve spanning tussen zelf en samen is de grootste scheppings- een aantrekkingskracht van het boek vermoed Harry 12:33, 16 January 2007 (CET).

Hoe doen we dat?

Eigentijdse wijze van werken

In de eerste plaats doet iedereen het zelf lekker makkelijk op zijn eigen manier. Omdat we dat -binnen Aloha- met z'n allen doen, gebeurt dat ook lekker makkelijk. We kunnen altijd onbelemmerd onze eigen gang gaan zonder contact en (samen-)werking te verliezen. Dankzij de moderne communcatiemiddelen kunnen we dag en nacht al onze ideeën en gedachten verwoorden, delen en uitwerken tot de oorspronkelijke wezenlijke succesformules die wij ons steeds meer herinneren.

Dat kan via telefoon of een van de internet-instrumenten: mail, msn, skype of en vooarl' deze website. Deze website is een wiki. Het is de virtuele werkplaats waar wij zelf de inhoud van het boek maken. En dat is lekker makkelijk. Hier kun je alles wat jij hebt bij te dragen bij elkaar brengen en delen met je reisgenoten. Ruw of rijp, maakt niet uit. Wat jij nu meteen hebt te zeggen is perfect voor dit moment. De computer is geduldig en vanaf dat moment heb je onze bewondering en steun on line.

Aloha bijeenkomsten

planning en lijst van cirkelbijeenkomsten

Aloha:Reisgids

Aloha:terreinkaart

Beukenrode001.jpg

Aloha Bronstorming

Lees de ideeën, gedachten en ingevingen die op de reis bij de reisgenoten opkomen.

Onze instrumenten

 • Ons reisgenootschap gebruikt een Wiki. Wiki is Hawaiaans voor 'snel'. Alles wat je over wiki wilt weten vind je op Aloha:Wiki.
 • Het gebruik van Patroontaal om de succesformules van een heerlijk leven te formuleren. Verzamel alles in minestrone van patronen
 • De Aloha:Marketing beschrijft de aanpak van hoe we ALOHA onder de aandacht willen brengen van alle Nederlanders.
 • Rollen: Wikifee & Wikignoom of of iets beters als Wikiwroeter? Zo voelt het nu voor Harry 17:53, 11 January 2007 (CET)
 • dansen als ultieme vorm om vanuit jouw overvloed alles te laten stromen. De beweging en fantasie benutten om met de juiste spanning het dilemma tot oplossingen te laten voeren. Beweeg mee op de stroming, op de golven zoals we dat altijd al hebben gedaan. Verbind denken-voelen-doen (dvd) zoals je dat ook doet tijdens het zeilen en andere activiteiten

tipje van de sluier

Amuse

Inhoud zie Aloha:Boek

Inspiratiebronnen

Kijk op de lijst van inspiratiebronnen voor een compleet en actueel overzicht.