User:Harry

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

http://www.zicht.com/harryk.gif Mail harry hier

Ik ben Harry van der Velde. Via mijn deelname aan de voorbereiding en realisatie van het congres 'Klaar om te wenden' (begin 2006) heb ik een aantal nieuwe mensen leren kennen. Deze vallen uiteen in twee categoriën: Mensen waar je -hoe leuk en aardig en interessant ook- niets mee doet en mensen waar je meteen iets mee wilt, kunt en doet. Martien van Steenbergen van AardRock behoort tot nu toe tot de tweede categorie. Vandaar dat ik dit nu typ op zijn wiki en niet op de mijne.

Adresgegevens

Harry van der Velde

Varenstraat 27 BE 2840 Rumst België

Bel me bij voorkeur via mijn NL nummer: (030) 276 22 65

In België 015318333 of bij geen gehoor via Gerda: 015313799 blog: http://www.harryvandervelde.nl/

ZICHT Visie en Verbeelding

Huizingalaan 26 3572 LM Utrecht

telefoon: (030) 276 22 65 email: harry@zicht.com http://www.zicht.com

HR KvK 300 79 448 Postbank 4338753 BTW-nummer B-0954.88.364

Wat werkt wel

Dezelfde queeste als aloha, ook een wiki in wording. http://www.watwerktwel.nl


http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/ZELFrealisatie=WAT+HOE.jpg

Dienaar van Duidelijkheid

Op 10-01-07 in Cirkel 10 ben ik Minister van Duidelijkheid geworden. Zelfbenoemd uiteraard. En voor de duidelijkheid benoem ik me in mijn moerstaal beter tot Dienaar van Duidelijkheid. Als onmiddelijk gevolg van deze rol ben ik bij het begin begonnen bij onze Aloha:Artiesteningang. Ik heb het geordend tot ik het lekker makkelijk begreep. Daardoor is het meer een Artiesteninleiding geworden. De eigenlijke werkingang was voor mij al Special:Recentchanges. Dus wat dat in de praktijk gaat betekenen. laat ik even spontaan ontstaan.

Inspiratie

http://www.harryvandervelde.nl/hoofdje.jpg

Boeken

  1. Wanneer is een boek inspirerend voor Harry?
  2. Wat maakt een boek inspirerend?
  3. Welk boek is het meest inspirerend geweest voor Harry tot nu toe?
  4. Waarom was het inspirerend? Welk gevoel gaf het Harry?

De eerste twee vragen betekenen voor mij ongeveer hetzelfde. Wat is inSpiratie en hoe brengt een boek dat in mij teweeg? Het gebodene moet mij iets verhelderen over de wereld. Het moet me raken in mijn verlangen mijn liefde voor de wereld in daden om te zetten en het moet mij nieuwe mogelijkheden bieden om dat daadwerkelijk te doen.Als dat ook nog eens gebeurt om een gesophisticeerde wijze, zodat ik kan genieten van de eruditie, de intelligentie, humor en weer vooral de oprechte liefde waarmee het vormgegeven wordt, dan springt mijn hart open en voel ik me verrijkt en bereid mijn deel te nemen in wat nodig is. In simpel nederlands: Ik krijg er ZIN van!".

Er zijn een aantal boeken die mijn ZICHT op de wereld drastisch hebben beïnvloed. Dat weegt zwaarder dan de pure euforie die sommige boeken in mij opriepen. Ik noem hieronder enkele boeken.De indeling die Marjolein introduceerde op de Aloha:Inspiratiebron#Lijst_van_Inspiratiebronnen volg ik niet, die voldoet niet in mijn kader ;-) Per boek zal ik Marjons laatste vraag beantwoorden.

diversen?

Narziss und Goldmund door Hermann Hesse (Dennis) (Harry)

Ik moet altijd huilen als ik dit boek lees. En de eerste keer was zeker 20 jaar geleden. En nog steeds begrijp ik niet precies waarom. Hesse raakt de onbewuste pijn van mijn manzijn, vermoed ik.

business en spiritualiteit

Een beetje lastige categorie voor mij, ik probeer wat: ==== The Quest door Clare W. Graves. ==== Het postuum voltooide levenswerk van de grondlegger van Spiral Dynamics. Don Beck toert met SD nog steeds de wereld rond als zijn handelsreiziger en heeft in Peter Merry als zijn "Nederlandse" vertegenwoordiger. Don's ex-maatje Christopher Cowan speelt meer de ideale schoonzoon en heeft het oorspronkelijke gedachtengoed bij elkaar gebracht en gepubliceerd. Ongeveer duizend keer beter dan SD. Erudiet! Nu snap ik de menselijke evolutie. Ik begin ons gedoe te kunnen plaatsen. Voorlopig de allerbeste werkhypothese die ik ken. En congruent met mijn andere 'grote' boeken.

Ruimte voor Geluk van Eric van Praag.

Goed leesvoer voor spirituele beginners. Houd je nuchter en in de praktische werkelijkheid. Niks 'high in the sky' maar gewoon hier en nu. Spiritualiteit is gewoon dagelijks werk. ==== De I Ching==== Oeroud Chinees orakelboek. Is een prachtig systematisch model van hoe onze wereld eindeloos varieert binnen haar uitersten. Tactische voorstellen voor elke denkbare situatie. En de zuiverheid en grootsheid van dit werk weten me te verwonderen. Ik kan soms heel ontroerd en stil worden van wat het me zegt.

De Aquarius Samenzwering

Toen ze het rond 1980 schreef bestond netwerken nog niet. Maar ze heeft het perfect voor zien allemaal. Zo doen wij nu zaken. Toen gaf het me hoop, nu geeft het me vertrouwen dat we de weg eigenlijk al kennen

info om (buiten bestaande kaders) te gaan denken

Swabhawat door Saswitha

Klinkt lekker zweverig, maar dit is de sterkste breinkraker die ik ooit las. De wet van oorzaak en gevolg uitgelegd in zuiver Nederlands door een ervaringsgoeroe die alle religies zelf beoefende. De zwarte band in denken. Ik heb hiermee mijn hersens leren gebruiken en belangrijker leren vertrouwen. Alles is logisch, ook als het mijn denkvermogen overstijgt.

HET SPEL >>Natuurwetten bepalen het toeval<< door Manfred Eigen & Ruthild Winkler

Nobelprijswinnaar Manfred Eigenis ook de ontdekker van de hypercycle. Het is bizar een boek uit 1975 in je boekenkast te heben dat uitlegt hoe de wereld werkt, terwijl bijna niemand het kent. Manfred Eigen stelt dat de evolutie letterlijk is te versnellen. Ik heb geen reden hem niet volledig te geloven.

A new kind of science van Stephen Wolfram

Deze zelfingenomen wiskundige heeft in z'n eentje de formules blootgeled die het universum vormen. En ze zijn van een goddelijke eenvoud. Hij is de gevestigde wetenschap te slim af, verdient er goed aan en vindt zichzelf zo OK, dat het voor ons wat lastig wordt. Het hele boek van zo'n 1200 pagina's staat op internet.

Waarden

Drie tot vijf persoonlijke waarden Dit is van waarde voor Harry:

Liefde (= de eenheidstrevende kracht, de vrije vorm van verbondenheid)

Logica (= de wet van oorzaak en gevolg, erg handig)

Vreugde ( = zoals humor een doodserieuze zaak tot leven brengt)

Uitgangspunten

Mijn werkhypothese is dat het universum dat we ervaren, het effect is van de wisselwerking van twee krachten.

Aantrekking

Een eenheidsstrevende kracht die wij liefde noemen.

Afstoting

De verwoestende uiteendrijvende tegenkracht die alles weer los ofwel vrijmaakt. Dat is wat we op emotioneel niveau haat noemen. Of soms ook woede. Eigenlijk is het allebei gewoon pure energie. Waar die twee elkaar raken kolkt en leeft het.

Hoe dat uitwerkt kun je om je heen zien. Op wiskundig niveau is die wisselwerking op microniveau uitgedrukt in formules (patronen) door Stephen Wolfram. De bioloog Manfred Eigen heeft vergelijkbaar werk verricht en defineerde uiteindelijk de hypercycle. De onderlinge wisselwerking in een gesloten kring. De hypercycle blijkt te definieren hoe de evolutie haar vorm vindt. En het is -schaalvrij- te projecteren op de ontwikkelingsniveaus die Clare Graves ontdekte. Het Spiral Dynamics model is de popularisatie daarvan, maar ook nog steeds een sterk meta-model.

Vanuit mijn huidig paradigma zoals ik dat hier kort beschrijf, staat het universele ontwikkelingspatroon, de evolutie daarmee vast. Ontwikkelingen volgen allemaal dit patroon, groot en klein. Het is dus fractaal. Ik test deze zienswijze nu al een paar jaar toe op alles wat ik zie en wil verklaren. En het houdt akelig goed stand.

Samen zoeken we tot de zomervan 2006 naar een optimale samenwerking waarin we onze gezamenlijke intenties winstgevend vorm kunnen geven. Die zoektocht loopt daarmee parallel aan Martiens Serengeti project.

In de herfst van 2006 is heel mijn leven veranderd. (lees mijn blog op http://www.harryvandervelde.nl/) Martien_van_Steenbergen heeft Cheetah en Serengeti onvoltooid in de ijskast staan en begint een nieuw project HARTelijk_Dank. Qua verlangen nog exact hetzelfde. Ik doe mee omdat ik gewoon doe wat ik altijd doe.

Ik draag dus ook bij aan gezonde Aloha:lijst_van_hoofdzaken En ik onderzoek mede of de Patroontaal die we hier willen bezigen ons verder helpt om handiger en makkelijker samen te werken

Mijn cijfers

Ik heb een testje gedaan over mijn beslisstijl en via een kettingbriefmethode drie anderen uit onze groep erbij betrokken. Dit is mijn score tot nu toe:

Beslisstijl.jpg

--Harry

lid van deze maillijst: http://lists.aardrock.com/mailman/listinfo/hartelijk-dank

uit NOORDERLICHT NIEUWSBRIEF / 8 januari 2007:

  • Modellen op grond waarvan het KNMI weersvoorspellingen doet, deugen niet. Dat ontdekte onderzoeker Harm Jonker per toeval bij experimenten in een bak zoet en zout water. De proeven in de waterbak laten zien dat wat zich in de atmosfeer afspeelt, anders is dan tot nu toe werd aangenomen.
  • De regels zijn fout. Wie wil weten of grond giftig is, moet niet alleen naar de concentratie van zware metalen kijken, maar ook naar zuurgraad en waterstand. En dat is niet wat er nu gebeurt in Nederland. Het gevolg: overbodige, dure bodemsaneringen. Zonde, stellen ecologen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ik denk dat er heel veel 'aannames zijn die weg kunnen...

14:11, 14 January 2007 (CET) Tijdgeest!:

Beste Lezer,

Vol trots delen wij u mede dat het boek Organiseren in een dynamische omgeving van de auteur Peter Devilee op de Longlist van Managementboek van het jaar 2007 is geplaatst door de jury. Op 13 maart a.s. zal in Amsterdam de prijsuitreiking plaats vinden van het beste managementboek 2007.

Zie bijgaand persbericht voor uitvoerige informatie.

Informatie over het gala kunt u vinden op de website:

http://www.managementboekengala.nl/ 

Met vriendelijke groet, Henriëtte van Zwetselaar-Six Uitgeverij Balders Hage Duinweg 40 - 3735 LD Bosch en Duin www.baldershage.nl


00:31, 30 January 2007 (CET) Ontwikkelingen in het natuurwetenschappelijk wereldbeeld

00:41, 30 January 2007 (CET)

Renate Loll (43} en haar collega's hebben in een artikel laten zien dat computersimulaties op basis van minuscule stukjes vierdimensionaal quantumschuim onder de voorwaarde van causaliteit inderdaad een realistisch vierdimensionaal heelal opleveren. Ik kan me nog goed herinneren hoe het voelde toen we die uitkomst zagen verschijnen. Dat was een magisch moment." Het artikel van Loll en haar collega's is wereldwijd ontvangen als een doorbraak op weg naar een beter begrip van de structuur van de ruimtetijd. publicatie op 13-10-2005

http://www.phys.uu.nl/~loll/Web/title/title.html