Nu meteen

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Wanneer moet ik dat dan doen?

Veel werk en te weinig tijd zo heet onze collectieve vergissing. Vele mensen laten zich achtervolgen door onvervulde beloften, achterstallig werk en nog niet ingeloste verplichtingen. Om uit deze chaos te geraken is er deze prettig vierdeling. Dus verdeel je werk en heers...

Doe het dus nu meteen

Het eenvoudigste is om het meteen te doen. Dan hoef je niets te plannen of te onthouden. Je smeedt het ijzer als het heet is, je handelt het af, terwijl het je aandacht heeft. Je leeft volledig in het hier en nu. NU is makkelijker en directer dan straks. Heel erg Aloha, ook.

OF bepaal nu het preciese tijdstip waarop je het wel doet

Is het niet mogelijk om het werk nu meteen te doen, plan het dan meteen heel specifiek om een moment dat je het zeker wel kunt doen. Dat heeft veel voordelen. Je kunt het nu vergeten en je aandacht volledig op iets belangrijkers richten. En als het zo ver is heb je er op dat moment wel de (zelf geplande) ruimte voor. Zorg ervoor dat de ruimte ook werkelijk ruim is. ;-)

Leg de verplichtingen die je aanneemt dus nooit opzij voordat je het moment hebt bepaald dat je het wel afhandelt. Als dat onmogelijk is, doe het dan NIET. Als je dat lastig vindt heb je nog een derde optie:

OF besteed het uit aan een specifiek iemand

Als je nu en later geen tijdstip kunt bepalen, laat het dan door iemand anders doen. Zo blijf je je vrijheid behouden en gebeurt het toch. Wees als je dit beslist even specifiek. Spreek af wie dat is en wanneer het precies klaar is.

OF vergeet het...

Als dat ook niet lukt, hak dan de knoop door en zeg "NEE". Er is dan geen concrete mogelijkheid om aam deze uitnodiging gehoor te geven, Het meest respectvolle dat je dan kunt doen is duidelijk je grens aan te geven.

bron: [Jan Willem van den Brandhof]