Difference between revisions of "STOP DE PERSEN!!!"

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search
(proefrit -> proef op de som)
m (-accesscontrol voor Wibe)
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>
 
 
Helemaal in het kader van {{pattern|maak informatie van je frustratie}} en goed rekening houdend met de handleiding van de {{pattern|dialoog}} en de email en wiki van de afgelopen 24 uur meenemend moet ik dit kwijt. Helaas niet via persoonlijk contact maar via de Wiki. 't Is even niet anders.
 
Helemaal in het kader van {{pattern|maak informatie van je frustratie}} en goed rekening houdend met de handleiding van de {{pattern|dialoog}} en de email en wiki van de afgelopen 24 uur meenemend moet ik dit kwijt. Helaas niet via persoonlijk contact maar via de Wiki. 't Is even niet anders.
  
Line 45: Line 44:
 
#*Dat ga ik grootschalig in heel Nederland bewust maken—wakker schudden;
 
#*Dat ga ik grootschalig in heel Nederland bewust maken—wakker schudden;
 
#*Niet per sé de brand key of klik (dus weest gerust, daar ben ik vanaf), maar wel per sé onze basishouding; dat wat we zijn en worden (dank Gaston);
 
#*Niet per sé de brand key of klik (dus weest gerust, daar ben ik vanaf), maar wel per sé onze basishouding; dat wat we zijn en worden (dank Gaston);
#Nemen we een {{pattern|proef op de som}} met een {{pattern|gebruikerstest}} op {{Aloha|Cirkel 14}}:
+
#Nemen we een {{pattern|proef op de som}} met een {{Aloha|omslagtest}} op {{Aloha|Cirkel 14}}:
 
#*Martien zal dit grondig voorbereiden en faciliteren;
 
#*Martien zal dit grondig voorbereiden en faciliteren;
 
#*We nodigen hier drie tot vier mensen personeel van Beukenrode voor uit;
 
#*We nodigen hier drie tot vier mensen personeel van Beukenrode voor uit;

Latest revision as of 12:28, 8 February 2007

Helemaal in het kader van maak informatie van je frustratie en goed rekening houdend met de handleiding van de dialoog en de email en wiki van de afgelopen 24 uur meenemend moet ik dit kwijt. Helaas niet via persoonlijk contact maar via de Wiki. 't Is even niet anders.

Ik ging gisteren redelijk uitgeput weg uit Doorn. Eenmaal thuis bleef ik vermoeid. Heerlijk bruine bonensoep gegeten en 's avonds lekker lui op de bank naar de boeiende film Bloody Sunday gekeken. Onrecht "over the top". Nog steeds uitgeput. Ik ben het ff helemaal zat. Hè hè, lekker naar bed.

Goed geslapen. Op tijd wakker. Gistermiddag en gisteravond zat ik ff goed in de put. Ik hou er mee op. Ik doe het wel lekker alleen. Kan ik het tenminste doen zoals ik wil. Ah nee, kan toch niet waar zijn?! Ik ben hier met een mega "quantumproject" bezig en ik hou er mee op? Grrr... Niet Martien. Kom op jongen, schouders eronder.

Grrr... wat nu? Harry maakt ook nog een terugtrekkende beweging. Ik ben het zat! En ik ben boos. En ik ben teleurgesteld. Uiteraard op en in mezelf! Wat is dat toch dat ik niet in staat ben om voortvarend en doeltreffend met een klup enthousiaste, professionele en gepassioneerde mensen productie kan draaien. Resultaten kan boeken. Meters kan maken.

Het jeukt me. Waarom altijd die lange, vaak moeizame en moeizame niet productieve discussies. Hey, trek het jij het je niet aan. Dat is hoe ik ze zo nu en dan ervaar. Onderwater hardlopen zeg maar. En don't get me wrong here. We hebben al veel voortgang geboekt. Make no mistake about it. Maar ik ervaar het ook vaak als twee stappen vooruit en een stap terug. We zijn een soort zweefclub. Een oeverloos psychotherapeutisch theekransje. Waar ik naar toe wil is drie stappen vooruit en geen achteruit. Elke ronde weer. Waarom doe ik dat dan niet gewoon?

Tuurlijk zijn er parallelle sporen: productie draaien (boek maken), zelf-ontwikkeling, etc. En 7-7-7 is daarbij primair voor mij. De andere sproen zijn heel belangrijk, maar een afgeleide, een belangrijk "side effect" of "spin off".

Ik vond Marjolein's vraag tijdens Aloha:Cirkel 13 heerlijk confronterend toen ze absoluut geen ruimte voor de aangevraagde bedenktijd gaf en zei: "Hey Martien, ik wil toch graag nu meteen weten of we een vaste prijs voor het boek kunnen vragen ja of nee." Nogmaals dank hiervoor Marjolein. Ik heb er van genoten. Heerlijk recht tussen de ogen. Scherp. Helder. Dat zet me helemaal in mijn kracht. Ik kan meteen een keuze maken. Wel moeilijk voor me hoor. Prettig onprettig dus. En ik heb zin in meer.

En kiezen doe ik dan ook: Nee; We laten de klant de prijs van het boek helemaal zelf bepalen. Op basis van Geef™. En daarmee dus op basis van wederkerigheid (dank Harm) en dus ook ontvangen (dank Manon).

Daar zit mogelijk ook een van mijn vele diamanten. Waarom kan ik zelf meteen niet helder zijn? Bang om mensen te verliezen? Bang om mensen tegen me in het harnas te jagen? En daardoor bang om het vurig verlangen niet te kunnen waarmaken? Ja, daar zit wel wat in.

Maar op deze manier gaat het ook niet. We hebben al veel tijd geïnvesteerd en we hebben nog steeds geen prototype. Toch niet bezigheidstherapie? (dank Johan). Door mijn voorzichtigheid ben ik niet altijd even duidelijk en maak omtrekkende bewegingen. Dus hou ik jou en mezelf voor de gek.

Da's bij deze dan ook afgelopen. Ik heb vannacht en vanmorgen de moed opgevat om het vanaf nu anders aan te pakken. Jammer als er daardoor mensen afhaken. Ik zal ze vanuit mijn hart vaarwel wensen. En ik ga het wél doen!

Blijf ik alleen over dan? Shit. Weer opnieuw beginnen. Vallen en opstaan. Dat wat me niet kapot maakt maakt me sterker. En voel jij je hierdoor klote? Sorry. Jouw probleem. Ik ben niet verantwoordelijk voor jouw gevoelens (maar kan er natuurlijk wel rekening mee houden). Sterker nog, als ik zo doorga, kwets ik jou waarschijnlijk meer dan als ik nu mijn helderheid en moed nog meer oefen en uitdraag. Zeker op de lange duur! En jou kwetsen wil ik nou juist niet. Het wordt tijd dat ik uit die vicieuze cirkel stap. Nu dan maar. Shift happens.

De oeverloze, uitermate interessante gesprekken, dialogen en discussies. Ja, we zitten hier om zelf te ontwikkelen. Om te reflecteren. Om een mooie reis te maken. En om op 7/7/7 tenminste €1M in een fonds te hebben verzameld door het aanreiken van een extreem zinnig boek waarvan de klant bepaalt wat hij of zij ervoor geeft! Idem voor de hele keten er tussenin. Op basis van wederkerigheid. Het schitterendste boek van 2007. Punt!

Waarom? Maak je hoofd even leeg met een brullende stilte. En laat dan rustig en aandachtig de wanneer dan nog eens goed tot je binnenste doordringen.

Van vrij-blijvend naar vrij-moedig.

Dus—geheel in lijn met onze doelgroep—ik ga het anders doen vanaf nu. Ik accepteer gewoon geen andere zaken meer, tenzij je met iets beters komt in de vorm van een concreet voorstel op basis waarvan we kunnen kiezen (hey, je bent wat je kiest; in quantum/field: consciousness matters—letterlijk).

En we doen het voor mensen met een kriebel die willen krabben en niet weten hoe. Dat hoe reiken wij ze aan. Als werkende wijsheid. Als prachtige proza. Als gave gedichten. Als bewonderenswaardige beelden.

Gewoon lekker in je vel zitten. Ik ik zat dat gisteren niet.

Van "Ik vind…" naar "Ik wil…" en "Ik ga…", en graag nu meteen. DUS vanaf NU:

 1. Doen we alles vanaf nu op basis van instemming:
  • maak een concreet voorstel en presenteer het;
  • zonder gegronde bezwaren is er instemming! en dus akkoord en dus gaan we het dan gewoon doen!
  • uit je geronde bezwaren mits voorzien van een concreet voorstel voor iets beters!!! heb je niks beters, vind dan eerst een maatje en ga bronstormen over dat concrete voorstel; anders schiet het niet op
  • en anders niet;
 2. Enten we alles op Geef:
  • Dat ga ik grootschalig in heel Nederland bewust maken—wakker schudden;
  • Niet per sé de brand key of klik (dus weest gerust, daar ben ik vanaf), maar wel per sé onze basishouding; dat wat we zijn en worden (dank Gaston);
 3. Nemen we een proef op de som met een Aloha:omslagtest op Aloha:Cirkel 14:
  • Martien zal dit grondig voorbereiden en faciliteren;
  • We nodigen hier drie tot vier mensen personeel van Beukenrode voor uit;
  • Rest kijkt stil en aandachtig mee voor nieuwe inzichten:
   • Wat is er goed?
   • Wat kan er beter?
   • Wat leren we?
   • Wat puzzelt ons nog?
 4. Werken we alleen nog maar met planningsspel voor ontwikkelprojecten en alles wat daar bij komt kijken…
 5. Hebben we op Aloha:Cirkel 14 een 16-pagina tellend prototype van ons boek met de volgende indeling:
  1. Aloha voorkant (Dennis)
  2. Inhoud & Aloha betekenis (Manon)
  3. Voorwoord (Martien namens Alhoa team)
  4. Historie (zeitgeist Aloha, Cirkels, etc.)
  5. Levensverhaal 1 (Manon)
  6. Levensverhaal 2 (Manon)
  7. Levensverhaal 3 (Manon)
  8. Gedicht (Manon)
  9. Praatplaat (Harry)
  10. Succesformules en patroontaal (Martien)
  11. Stukje bij beetje verhaal (Martien)
  12. Patroon 1 (Harry/Willem/Martien)
  13. Patroon 2 (Harry/Willem/Martien)
  14. Patroon 3 (Harry/Willem/Martien)
  15. Patroon 4 (Harry/Willem/Martien)
  16. Achterkant (Dennis)
  • Manon: lead voor het verhalendeel en gedicht
  • Dennis: lead layout, look & feel
  • Martien: lead voor de succesformules
 6. Hebben we op Aloha:Cirkel 15 glashelder hoe we op 7-7-7 de winst verdelen over de kameraadschap.
 7. Martien neemt verantwoordelijkheid voor:
  • Het heel-al—de realisatie van de onze gemeenschappelijk vurig verlangen
  • De identiteit van Aardbron | Aloha, het merk, haar persoonlijkheid en beleving
  • De ontwikkeling van een radicale business model voor de boekhandelketen

Take it or leave it. Hart en helder. Ja, dat lees je goed. Hart. Met een T.

Zo. Dat is er uit.

Hallo! Ben je er nog?

Welke waarden (van jou) tast ik hiermee aan? Ben ik niet billijk? Ben ik niet respectvol? Ben ik niet kameraadschappelijk? Ben ik niet geloofwaardig? Voel je je niet gelijkwaardig? Laat het me alsjeblieft nu meteen weten, recht tussen mijn ogen. Raak me diep in mijn hart. Vlakbij mijn verscholen diamanten. Knal die deksel er af. Dan kan ik er wat mee. Ik beloof je dat ik jouw opmerkingen uitermate serieus neem en zorgvuldig overweeg en een plek geef in mijn hart. Een leven lang leren. Yeah!

En? Hoe voel je je nu? Boos? Blij? Bang? Bedroefd? Jouw probleem. Deal with it. Dan zit je, net zoals ik nu, vlak bij een van je diamanten in zo'n zwart Almaas-gat. Ga dan ff lekker in dat gevoel zitten. Wordt het gevoel. En als je er helemaal inzit, maak er dan een geluid bij. Dan kan je het loslaten. Daar oefen ik me ook in. En schitteren doen ze, die diamanten!

Marinus Knoope:

Waardeer. Voel hoe het voelt om ontroerd te zijn. Ontvang dat gevoel. Geef je er helemaal aan over. Wordt als het ware dat gevoel en vergeet even waardoor het wordt veroorzaakt. Praat er niet over. Denk er niet over. Wees gewoon helemaal dat gevoel. Laat het je lichaam helemaal doordringen. Ga er naar staan, zitten, liggen of hangen. Laat op je gezicht een grimas verschijnen waardoor anderen onmiddelijk kunnen zien in welke stemming je verkeert.
Maak er nu ook nog een geluid bij. Let wel, alleen geluid en geen woorden. Geef hiermee uiting aan dat zo onaangename gevoel dat jou keer op keer overvalt. Zodra dat lukt blijf er dan even in en kijk en luister van binnenuit naar jezelf. Als je dat doet, gebeurt er iets wonderlijks. Je wordt nu een toeschouwer van dat gevoel en als jij eenmaal de toeschouwer bent laat het gevoel jou los.
Emotiewerk betekent ontdekken wat de kwaliteit is die verborgen ligt achter je onaangename emoties. Neem nu boosheid. Wie zijn boosheid ontvangt en op waarde weet te schatten, leert te genieten van zijn eigen kracht en ontwikkelt zelfrespect.
Boosheid is oude, onderdrukte, niet geleefde en daardoor verzuurde kracht. Daarom is boosheid vaak lelijk en kwaadaardig. Doch een direct geuitte reactie over het overschrijden van jouw grenzen is mooi, krachting en gezond.

Ben je er nog steeds? Doe je nog mee?

Nee? Jammer. Even goede vrienden. Laat het me zo snel mogelijk weten als het je belieft. Slaap er een nachtje over. Of twee. Maar niet langer.

Ben je er nog wel en doe je nog mee? Super! Daar hebben we wat aan. Handen uit de mouwen. Niet lullen maar poetsen. Plannen en Doen op het Hoofdkwartier. Ik doe in ieder geval mee. Krijgen we Willem ook weer mee verwacht ik. En ik oefen me te pletter op een andere manier van gedrag en handelen. Een andere houding. Een met respect. Met kameraadschap. Met geloofwaardigheid. Met billijkheid. Met gelijkwaardigheid. En ook met helderheid en daadkracht.

Zo. Ik zit weer heerlijk in mijn vel. En dat is ook meteen een van mijn brand key credos: Gewoon lekker in je vel zitten™.

Sorry. Ik hou van je. Oponopono.

Jouw passie is mijn passie™.

Liefde, succes en plezier,

Martien-handtekening.png

Martien.


PostScript @Manon: Voldoet dit als ervaringsverhaal?