Aloha:Artiesteningang

From AardRock Wiki
Revision as of 15:44, 11 January 2007 by Harry (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

{{{3}}}
(cc) Martien van Steenbergen

Aloha Reisgenoot, fijn dat je er bent.

Hoe heet dit project?

Aloha is Hawaiaans voor affectie, liefde, compassie, dank, tot ziens, hallo en andere sentimenten met een vergelijkbare natuur. En een fraaie codenaam voor een zinderend project met de titel HARTelijk Dank!. Meer over de diepere betekenis van dit woord op Aloha:betekenis en karakter .

Wie doen er allemaal mee?

De Aloha:Reisgenoten Dit is de lijst van de mensen die deze ontdekkingsreis meemaken.

Lees de persoonlijke ervaringen gedurende deze trip. Deze persoonlijke verslagen vormen mede de inhoud van het boek.

  • De Aloha:Vriendenkring is een lijst van helpende handen, onze toegenegen vrienden.
  • De Aloha Stuurlui aan wal benoemt die lui die wel vrijblijvend toekijken en naar hartelust er iets over roepen.

Wat drijft ons?

Onze gemeenschappelijke intentie of vurig verlangen is:

We maken een verassend mooie reis waarbij we op 7/7/7 tenminste €1M hebben ontvangen in een fonds dankzij ons extreem zinnige en succesvolle boek en de andere dingen die uit onze Aloha-reis voortkomen!

Onze oraties van drie minuten

Oratie.jpg

Ieder persoonlijk laat zich in drie minuten zo veel mogelijk kennen:

Waar gaat dit over?

We hebben na tien weken zoeken op 10 januari het antwoord ontdekt op de vraag: "waar zijn we eigenlijk mee bezig?". We zijn met elkaar een experiment aan het doen, met onszelf. De centrale vraag van dat experiment is:

'Kun je compromisloos samenwerken, terwijl je helemaal je ZELF bent, je ZELF uit en je ZELF uitleeft. Is dat leuk, handig en slim?'

Om dat te ontdekken en daar succesformules voor te ontwikkelen, promoveren wij ons tot proefpersonen en pioniers. Samen doen we deze ontdekkingsreis. Die leggen we minutieus vast. Eerst op deze wiki en zodra we het zelf snappen en helemaal onder de knie hebben, gooien we het geheim van de smid meteen op straat. Want een van die succesformules is: Afkijken is een goede en snelle manier van leren. Dus kijk af. Lekker makkelijk!

  • We streven naar expliciete verwoording van al die succesformules die werkelijk heilzaam zijn voor het geheel. Dat doen we door onze eigen succese en falen scherp te observeren. Wat werkt wel en wat niet? En hoe heet dat succesvolle gedrag? Kan ik dat patroon vastleggen en beschrijven als een algemeen recept dat ik in de juiste omstandigheden in het vervolg altijd bij de hand heb? Dus vertaal het in een succesformule. De minestrone van patronen is onze verzamelbak en wegwijzer naar alle patronen.
  • Als we klaar zijn met ons verhaal voor zover dat kan publiceren wij dat of iets beters. Dat wordt waarschijnlijk een boek of iets beters. Dat geven we weg volgens Martiens idee. Dat is dat de ultieme test van onze visie. The proof of the pudding. Want alle nieuwe ideeën proberen wij nu meteen uit. Als we gelijk hebben, wordt dat beloond met een fors (werk-)kapitaal en een overvloed aan mogelijkheden.

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/aloha-product.jpg


Hoe doen we dat?

In de eerste plaats doet iedereen het zelf lekker makkelijk op zijn eigen manier. Omdat we dat -binnen Aloha- met z'n allen doen, gebeurt dat ook lekker makkelijk. We hebben wekelijks ontmoetingen en kunnen daarna en daarmee weer onbelemmerd onze gang gaan zonder contact en (samen-)werking te verliezen. Dankzij de moderne communcatiemiddelen kunnen we dag en nacht al onze ideeën en gedachten verwoorden, delen en uitwerken tot de oorspronkelijke wezenlijke succesformules die wij ons steeds meer herinneren.

Dat kan via telefoon of een van de internet-instrumenten: mail. msn, skype of en vooarl' deze website. Deze website is een wiki. Het is de virtuele werkplaats waar wij zelf de inhoud van het boek maken. En dat is lekker makkelijk. Hier kun je alles wat jij hebt bij te dragen bij elkaar brengen en delen met je reisgenoten. Ruw of rijp, maakt niet uit. Wat jij nu meteen hebt te zeggen is perfect voor dit moment. De computer is geduldig en vanaf dat moment heb je onze bewondering en steun on line.

:dit stuk naar wiki-les

Voor elk onderwerp begin je een 'artikel', zoals een inhoudelijke pagina hier heet. Zo ontstaat de ruwe totale inhoud van het boek. Schrijf in alledaags Nederlands—moerstaal—volgens de patroonconventies die Martien formuleert. Dat verzekert een functionele samenhang en een gemeenschappelijke woordenschat in duidelijke taal.
Ga niet eerst mailen of denken of discussiëren. Dat heeft pas zin als alle inhoud er is. Pas dan heb je de inhoud om over te praten. Dat gesprek gaat per onderwerp ('artikel') en via de bijbehorene discussiepagina's.
Met z'n allen creëren we zo in no-time een enorme berg informatie.
Daarna is het een kwestie van sorteren, ordenen, redigeren, snoeien en uitwerken enzo. Gewoon werk. En op de wiki kan iedereen zich overal mee bemoeien. Dat is het collectieve geheim achter de Wiki-sucessen als [Wikipedia]. Zolang het maar constructief en met medogenloze liefde gebeurt.
{{{3}}}
(cc) Harry van der Velde
Deze WIKI is daarvoor perfect gereedschap. Leer deze dus gebruiken en beheersen! Oefening baart (ook hier) kunst. Heb je vragen of ervaar je obstakels? Meteen Martien aan z'n jasje trekken! Maar wel nu meteen aan de slag.


Aloha bijeenkomsten

Beukenrode001.jpg

We hebben elke week een bijeenkomst. Dit is onze hartslag, daar stemmen wij af. Kijk op de planning en lijst van cirkelbijeenkomsten voor een compleet en actueel overzicht of print de hartslag uit door de pdf aan te klikken. En er ontstaan natuurlijk spontaan allerlei aanvullende werkvormen en speelmomenten.

Onze Reisgids

Van de Aloha:Cirkels maakt Dennis regelmatig de Aloha:Reisgids in PDF-formaat. De reisgids is een spiegel. Een dynamisch document gaat helpen dat besluiten worden genomen en/of wegen worden ingeslagen. Het is een reflectie van wat er allemaal gebeurt op de Wiki. Dennis is druk bezig om alles bij elkaar te trekken volgens zijn sterke succesformule niet proberen maar doen Dennis geeft het materiaal dat op de wiki wordt gegenereerd structuur in pdf formaat. Een ieder kan de groeiende content uitprinten en rustig zonder computer lezen. Er komt ongeveer elke 2 weken een nieuwe versie tot we overgaan op het daadwerkelijke format.

Verder geeft de Aloha:terreinkaart geeft je een goed overzicht van de publieke en private pagina's van de reis.


Aloha Bronstorming

Lees de ideeën, gedachten en ingevingen die op de reis bij de reisgenoten opkomen.

Onze Instrumenten

  • Ons reisgenootschap gebruikt een Wiki voor bijna alle communicatie. Wiki is Hawaiaans voor 'snel'. Het is ons virtuele samenwerkingsinstrument. Alles wat je over wiki wilt weten vind je op Aloha:Wiki.

Aloha Wensen

  • een strategisch planningsdocument, dat continu aangevuld wordt met strofen uit de notities en andere bronnen. Bevat: de grote lijn van de planning, de vermarkting en de zakelijke kant van onze reis.Hier wordt door dennis aan gewerkt via de Reisgids.... deze zal dan ook elke keer worden geupdate.

De inhoud

  • Beeld van hetgeen we mee bezig zijn:

{{{3}}}
(cc) Martien van Steenbergen

Het verhaal

Harry gaat een eerste soort kapstok maken waar we alle verhalen aan kunnen ophangen.

Met het boerenland als basis zou Dennis zeggen dat we ons lekker kunnen laten gaan in het creeeren van een verhaal rond de vondst van onze bier... en boek dat hem doet her-inneren...

verhaallijn

De belangrijkste zaken staan op de Aloha:lijst_van_hoofdzaken.

Kijk zelf even:

  • Zijn we niets vergeten?
  • Staan al JOUW punten er bij?
  • suggesties voor beeld of fotografie?

etc.

Recente verbeteringen

Bij alles wat we doen blijven we open voor verbeteringen, ontwikkelingen en ander moois. De laatste aanpassingen vind je op de speciale pagina voor recente wijzigingen Special:Recentchanges .


Inspiratiebronnen

Boeken, artikelen, wetenswaardigheden die leuk en zinvol zijn om (na) te lezen.

  1. Wanneer is een boek inspirerend voor jou?
  2. Welk boek is het meest inspirerend geweest voor jou tot nu toe?
  3. Waarom was het inspirerend? Welk gevoel gaf het je?
  4. Wat maakt een boek inspirerend?

Kijk op de lijst van inspiratiebronnen voor een compleet en actueel overzicht.