Willem's oratie van drie minuten

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>


Oratie.jpg

(plaatje met kudos voor Dennis en kudos voor Harry voor bijbehorende koppensneller.


Willem001.jpg,

Template:ContextIk weet bijna nooit iets zeker, vandaar geen eenduidige statement, en deze beschrijving kan aan verandering onderhevig zijn. Deze beschrijving is gebaseerd op m'n aantekeningen, en komt niet noodzakelijkerwijs overeen met de oratie zoals ter plekke gegeven.

Vraag me gerust over de inhoud hiervan.

(deze oratie is 7 weken nadat hij gegeven is opgeschreven, grofweg. Interessant, ik zie nu al 'be careful what you wish for, you just might get it' verschijnselen in het volgende )

en omdat het geschreven is loopt er geen waterklok en is het een oratie van tig minuten.

Hoofdzaken

Werken aan punten (voorlopig bekend als gummiberen verdeling. Groepsdynamiek-onderzoek door doen (Aloha als experiment).

Verhalen voor in de bundel schrijven - in software ontwikkeling zijn projecten zeldzaam onvoorspelbaar. Manieren die we daar gevonden hebben om om te gaan met onvoorspelbaarheid kunnen ook voor anderen nuttig zijn.

Persoonlijke waarden:

retrospectives prime directive: Iedereen doet z'n best, gegeven vaardigheden, beschikbare kennis en hulpbronnen en de situatie.

(waarop User:Marjolein opmerkte: 'Willem is een talentenscout, hij gaat onze talenten ontdekken... :) Wellicht is dit meer een van de dingen die mij helpt om maak informatie van je frustratie vaker te doen. Als je wilt weten wat iemand beweegt... draai de waarden om ) en je kunt soms zien waar iemand vandaan komt... Ik houd me beroepsmatig bezig met dingen die ik zelf moeilijk vind (plannen in kleine stapjes, teamwerk, concreet resultaat boeken) en naarmate ik het langer doe wordt dat vond.

doorlopend waarde opleveren (uit het | agile manifest. )

mijn eigen gezondheid en die van anderen komt eerst (het feit dat deze als vierde in de lijst staat, geeft aan dat er nog veel werk te doen is voor ik deze bereikt heb...)

Respect, Congruentie (ook door anderen genoemd die dag, omgezet in je best doen of zeg wat je doet, doe wat je zegt.

Rollen

Hofnar, dwarsdenker, huurling schrijver, ontwikkelaar (software en ideeen)

Drijfveren

Lef / nek uitsteken Mezelf ontwikkelen door weer het onbekende in te stappen Uit deze twee haal ik voor mezelf al genoeg waarde - over het doel van de reis blijf ik (zie het begin... ) waarschijnlijk twijfelen. Daarom: volharden samenwerken - de diversiteit van de groep geeft me de mogelijkheid verbanden te leggen en voor de dingen waar ik al langer aan werk 'de laatste 20%' te doen. 'eigen dogfood eten' - kaartjes gebruiken om de draad bij te houden en niet te overcommitten -> replace time with focus en 'find a place for the ideas person' (da's nog geen pattern)


instantie van oratie van drie minuten