User:Marjolein

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

The Rock 15:07, 1 May 2007 (CEST): Krijg je van deze verandering een email Marjolein?

Netwerken summa cum laude, zomer 2006 met Karina op een terras

Marjolein Hins Mobiel: 06-51242613 

Q-Search Overheicop 31 4143 KW Leerdam   Telefoon 0345-514451 Fax 0345-520190 Website www.qsearch.nl

Skype: marjohins MSN: hins12@hotmail.com Te vinden op: LinkedIn, OpenBC en Hyves.

Op vakantie van 25 februari t/m 11 maart 2007.

Marjolein's oratie van drie minuten

Minister van verbinding

Ik heb een unaniem vertrouwen in Een Nieuwe Wereld en wil daar graag aan mee bouwen. Zoals Herman Wijffels ooit zei: we gaan van een stoplichtentijdperk naar een rotondetijdperk en ja, dat is zo en ja, dat is een uitdaging voor ons allen. Die nieuwe wereld is er een waarin we echt 180 graden andersom denken en niet meer acteren vanuit angst, wantrouwen en tekorten, maar vanuit liefde, vertrouwen en overvloed. Dit vergt een constant nieuw kijken naar ons huidig bestaan en onze en mijn rol daarin. De oude structuren dienen ons namelijk niet meer en worden vervangen door nieuwe, veel soepel lopender systemen.

Ik ben vandaag, 10 januari 2007, Minister van verbinding van Aloha geworden (en eigenlijk doe ik dat ook al jaren vanuit het door mij geinitieerde netwerkbedrijf Q-Search). De rol van minister van Verbinding gaat over samen, economisch en klantgericht. Ik breng graag alles samen om te kijken waar kwaliteiten zijn te verbinden, zodat we (alle betrokken partijen) geen nieuwe wielen uitvinden en zo effectief mogelijk met de ons ter dienststaande middelen omspringen. Dit doe ik in alle facetten in mijn leven. De reden is dat als we samen werken in alles we op weg zijn naar wereldvrede en daar werk ik heel graag aan mee. Om dit goed te kunnen doen ben ik netwerker en verbinder geworden nadat ik gestopt ben in mijn 'oude wereld' functie van financieel manager. In mijn rol in het Aloha project betekent dit dat ik voor verbinding zorg (mensen nieuwe dingen laten ontdekken of zaken bespreekbaar maak die in de lucht hangen, zodat mensen weer openstaan voor contact en vertrouwen in elkaar), wiki_elf (ik verbind kleine zaken die 'lost' zijn op de wiki en zorg voor belangrijke structuur als dat niet al door anderen wordt geregeld, om diezelfde rust en vertrouwen in onze informatievoorziening te behouden) en zorg voor een belangrijk deel van de marketing, namelijk het verbinden van onszelf met mensen die ons verder kunnen helpen en...... die wij verder kunnen helpen, want wederkerigheid is een belangrijke factor. Daarnaast zorg ik voor een netwerkende en inhoudelijke bijdrage aan Aloha! Het wordt steeds leuker, echt waar. Ik zou willen dat iedereen in deze Nieuwe Wereld kwam wonen en meedeed om te ontdekken hoe wij fijner kunnen samen leven en werken met elkaar.

Boeken

  1. Wanneer is een boek inspirerend voor Marjolein?

Als ik bevestigd wordt over iets wat ik al weet/wist, maar nog niet eerder heb gehoord om mij heen of een boek waar een enorme mooie beschrijving in zit van mijn eigen gevoelservaringen. Dat is zalig, dat is zo'n waardering voor je ziel, dat gevoel dat je bent aangesloten op de stroom des levens.

  1. Wat maakt een boek inspirerend?

Als het zo is geschreven dat ik het eigenlijk niet kan wegleggen en het nog ga lezen al is het 2 uur 's nachts. Hoe druk ik het ook heb, voor zo'n boek is er altijd een plekje over.

  1. Welk boek is het meest inspirerend geweest voor Marjolein tot nu toe?

Het boek van John Cleese en zijn psychiater, waarin zij de ontwikkeling van de mens in zijn/haar leven bespreken. Daarnaast gewoon prachtig: Betoverende liefde van Marianne Williamson, De Vliegeraar en Priesteres van Atlantis.

  1. Waarom was het inspirerend? Welk gevoel gaf het Marjolein?

Omdat ik opeens de schellen van mijn ogen voelde vallen en deep down wist dat ik op onderzoek moest naar mijn kern. Ik had nog nooit zo naar de ontwikkeling van mezelf gekeken in relatie tot mijn omgeving en werd vanaf dat moment geheel een bewust wezen. En dat punt kun je nooit meer terugdraaien en dat zou ik ook niet meer willen. De andere 3 boeken, omdat ze zo prachtig gevoelens van een mens beschrijven, die ik op dieper niveau herken.