Patroon zonder naam

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

pluk de patronen uit de lucht werkt, je wilt een nieuw patroon beschrijven op een wiki, je hebt de inhoud, maar bent nog niet bij idee krijgt een naam

* * *

Je vangt kennis en wilt het delen, maar hebt nog geen naam

Daarom:

Plak het patroon in wording onderaan deze pagina, dan staat het tenminste ergens. Zodra je een (eerste) naam hebt kun je het een eigen patroonpagina geven.

* * *

Dit helpt je nu meteen je patroon uit de lucht te plukken. Heet het patroon dan voorlopig dinges of hoe noem je dat?

leg het vast

(uit de lucht geplukt, door Willem, uit een mail van Harry)

…Ondertussen heeft het aantal deelnemers zich verdubbeld, zie ik.  ;-) Door de omstandigheden gedwongen tot een virtuele rol, ervaar ik hoe noodzakelijk het is dat iedereen virtueel aanwezig is op de wiki. Tenminste als ik de content van de site mag zien als de toekomstige inhoud van het boek. Ik zie de wiki als ons gezamenlijke project EN als ons gezamenlijke product. Conform de metafoor dat de reis even belangrijk is als de bestemming.

* * *

Ik merk nu dat veel mensen alleen in lijfelijke aanwezigheid een bijdrage leveren. De weerslag daarvan blijft onmerkbaar voor de mensen die er niet bij waren. Dat ben ik bijvoorbeeld, maar veel belangrijker: Al onze toekomstige lezers kunnen er zo ook niet bij zijn. Daarom:

Ik ben er voor dat alles wat wij aan relevenants inbrengen in de wiki komt. (eigenlijk deze discussie ook).

Het patroon heet leg het vast denkt Harry nu op 09:46, 19 December 2006 (CET) Veel losse gedachten voelen aan als relevant terwijl ze door je brein gaan (vliegen, kruipen, stromen?). Vang de meest interessante door ze alvast te noteren. Natuurlijk nu meteen in deze wiki.

* * *

je doet het of je doet het niet, wie is dat dus de Oraties etc, van elke deelnemer. Ik wil een Manon of een Stanley leren kennen, via de virtuele weg. En je blijft nieuwe mensen binnenbrengen zie ik. Ik wil kunnen lezen wie iemand is.

Meedoen is niet onvoorwaardelijk. Ik zie het beheersen van het instrument wiki als een voorwaarde. Dat is een extra belasting van diegenen die een voorkeur hebben voor bellen, praten enzovoort, dat ben ik me bewust. Maar wie de ambitie heeft deze ervaringen te publiceren, moet die moeite ook wel doen.

Alle menschen werden brüder, maar eerst worden alle Aloha-deelnemers schrijvers, mede-auteurs.

jouw patroon zonder naam hier

…context

* * *

probleem

Daarom:

oplossing

* * *