Aloha:Cirkel 32

From AardRock Wiki
Revision as of 14:41, 19 June 2007 by Martien (talk | contribs) (ff wat lucht erin harken en referenties naar de echte pareltjes.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Je kunt altijd naar de Aloha hoofdingang, naar de vorige cirkel of de volgende cirkel.


2007-06-13, woensdag

NOTA BENE Cirkel 32 is bij Manon op de camping in Vinkeveen van 10:30-14:00

Onderwerpen:

 1. Afsluiting fase 1, start fase 2.

Deelnemers

Aanwezigen

 1. Marjolein Hins
 2. Stanley van Maaren
 3. Dennis Luijer
 4. Martien van Steenbergen
 5. Manon Tromp

Afwezigen

 1. Gaston Vilé
 2. Harry van der Velde

Verslag van Marjolein: Manon heeft goed voor ons gezorgd. Taart, koffie/thee, uitgebreide lunch. We zitten lekker buiten. We gooien allemaal wat geld in Manon's pot als dank en bijdrage voor de gastvrijheid en de uitgebreide en overvloedige lunch.

We brainstormen over wat er in fase 2 van Aloha! allemaal mogelijk is. Martien wil zijn: ideeengenerator en ambassadeur. Kan dus een bedrijf starten met Aloha! als basis-gedachtengoed. Hij ziet echter ff nog niet zitten hoe dit te organiseren valt. We komen niet echt verder met wat er nu te doen is en wat we willen. Ik pleit wel voor het nu opmaken van de verdeelsleutel van toekomstige successen voor fase 1 kerngroep en meebouwers, gebaseerd op reeds eerdere ervaringen. Hierin sta ik echter compleet alleen en ik laat het erbij.

 1. Ik spreek me oprecht uit dat ik me hierover zorgen maak.
 2. Voorlopig doe ik even aan niks meer mee, geen energie meer over voor Aloha!, het stroomt op een of andere manier niet vanzelf, want we pakken niet door. Dus fase 2 mag zonder mij starten. Stanley sluit zich hierbij aan, geeft aan dat hij de Amuse nog wil verbeteren en nog naar de fondsen toe wil. Ik geef aan dat ik de Amuse nog wil verbeteren voor zover dat nodig is.
 3. Martien stelt voor dat ik mijn idee hoe de wereld zich ontwikkelt op papier zet, zodat ik later terug kan kijken of dat is gebeurd.
 • De fase 1 kerngroep: Dennis, Harry, Manon, Marjolein, Martien en Stanley.
 • De fase 1 meebouwers: Gaston, Harm, Johan, Willem en Wim.

Ik mailde nog de volgende dag: Wat ik gisteren nog vergat te delen toen we het hadden wat Aloha! ons heeft 'opgeleverd': Door tijdens het Aloha! project gewoon de woensdag vrij te hebben gehouden om bij jullie te zijn heb ik gemerkt dat er meer rust in mijn leven is gekomen. Natuurlijk zijn er andere factoren die meespelen, ons project was echter een belangrijke ervaring in deze ontwikkeling.

Ik merkte dat 'de wereld niet omvalt' als ik een hele dag niet bereikbaar ben, iets wat ik al hoopte, nu ook heb ervaren. Dit gaf de ruimte om nieuwe energie op te doen op die ene dag dat ik niet met Q-Search of andere zaken bezig was. Ik heb het gevoel dat ik meer tijd en ruimte heb gekregen en zelf gemaakt voor mijn talenten waardoor de zaken nog soepeler lopen.

Kortom, ik hou dan ook vanaf nu 1 dag of 2 dagdelen per week vrij om diezelfde creativiteit en flow te behouden.

NB ik heb er gisteren nogmaals over nagevoeld en nagedacht, maar fase 1 is niet helemaal afgesloten. De energie die nu in het fundament van Aloha zit is van ons allemaal, die de laatste maanden daarin hebben geïnvesteerd (al was het alleen maar om te zeggen mee te doen).

Laten we alsjeblieft zorgen dat we dit tot in de lengte van dagen blijven waarderen. Ik heb al eens eerder zo'n project gedaan wat niet goed werd afgesloten na fase 1 en toen bleek na een jaar dat mijn inbreng en die van anderen opeens door de rest als 'opgelost in de lucht' werd gezien, omdat zij toch hadden gezorgd dat het verder werd gedragen, wat hadden wij daar eigenlijk aan bijgedragen?

Tevens heb ik wel eens, met in een later stadium 2 anderen, iemand geholpen om een miljoenenbedrijf op te starten. Als ik niet was gestart had hij dat bedrijf toen niet eens overdacht, echter nu ziet hij nog steeds niet wiens effort het mede is geweest. Niet lullig bedoeld van hem, maar gewoon onbewust, hij is het echt vergeten. Ik weet dat wij denken bewuster te zijn, echter, we constateerden al tijdens fase 1 dat niks menselijks ons vreemd is, dus laten wij alsjeblieft niet in die valkuil stappen… En zo ja, dan help ik ons er zeker aan herinneren :-)) Ik weet uit ervaring dat het deelvermogen van degenen, die door zijn gegaan, richting de fundamentbouwers, in een later stadium een stuk kleiner is dan als je het nu bepaalt (ook al is er nog niks).

Laten wij onszelf verrassen, ik durf dit experiment aan, in het kader van Aloha! De tijd zal het leren xx

Martien reageerde direct met een e-mail, dat hij die verrekening toch wil aanpakken. Daar ben ik blij mee, want ik heb niet voor niks mijn ervaringen gehad en deel die ook niet voor niks. Dus Martien, dank voor deze actie. Ik voel me gezien en gehoord nu!

Volgens mij trigger ik bij hem ook een bekend gevoel… en een ervaring die de anderen niet kennen, anders zouden ze vast anders reageren, denk ik zo…

Martien's reactie:

Okay Marjolein. Dank voor je vuur & vlam. En het feit dat je me daarmee hebt aangezet tot het Nu Meteen maar schrijven van de parel resultaten uit het verleden die hand in hand gaat met oprechte deelgeving.
Wat we kunnen doen om de afsluiting compleet te maken is een fysieke, in real life, Resultaten Uit Het Verleden te doen (dus niet via een spreadsheet o.i.d.).
Wat mij betreft doen we dat vóór 15 juli! Anders ebt het weg en komt er niets meer van.
reacties: graag
Succes en plezier,


Martien-handtekening.png
Martien.

Hierop komen niet snel reacties binnen. Ik geef aan dat dit natuurlijk twee reacties kan hebben:

 1. Je hebt je mail nog niet gelezen.
 2. Je hebt gewoon geen interesse in het onderwerp.

Aangezien wij wel vaker niet hebben gereageerd op elkaars belangrijke mail, gooi ik open dat ik wel graag een reactie zie van iedereen, ongeacht wat de inhoud ervan is. Hahahahahahah, dat levert leuke, emotionele reacties op. Ben je geraakt? Dat was niet mijn bedoeling, de jouwe?

Inmiddels (18 juni) zijn Marjolein en Martien nog steeds de enigen, die inhoudelijk iets zeggen of vinden over de oprechte deelgeving en dat we het belangrijk vinden. Stanley laat het blijken, omdat hij zegt 27 juni ervoor beschikbaar te houden op voorstel van Martien (Marjolein kan alleen van 10.30-13.30 uur). Dennis heeft nog niks laten horen, buiten een tussen mail met een tussenbericht dat hij druk is en mijn mail niet goed heeft begrepen en Manon houdt een slag om de arm, nadat zij de dag ervoor een zorgmail stuurt of alles goed met me gaat :-)).

Ja hoor, wil je ergens komen, zul je soms ook een beetje moeten doorpakken met elkaar, toch?? En zeker als je nog een volgende fase in zou willen is het best even het onderzoeken waard hoeveel energie en drijvende kracht aanwezig is…

Harry en Gaston zwijgen in alle toonaarden… Van Gaston zijn we dit de laatste tijd wel gewend, van Harry eigenlijk niet. Moeten we ons zorgen gaan maken om Harry?

Kortom, ik zet 27 juni in mijn agenda om de afsluiting van fase 1 met een oprechte deelgeving te gaan doen. En hoe minder zielen, hoe eerder we klaar zijn, denk ik zo :-)) En natuurlijk zullen we ieders belang vertegenwoordigen.