Proef op de som

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Vervang deze tekst door beeld met een archetypisch voorbeeld van dat patroon. Zorg dat het beeld past bij de Aloha:huisstijl.

…als ambassadeur raak je uitgeput door je pogingen alle zorgen en bezwaren van anderen tegen het idee te adresseren. Je hebt idee dat de bezwaren voorlopig nog wel even aan zullen houden.

* * *

Sommige mensen voorzien in een oeverloze rij van bezwaren tegen je nieuwe idee. Het is een schier onmogelijke taak om iedereen om en tevreden te krijgen voordat het nieuwe idee geadopteerd is.

Daarom:

Stel voor om het nieuwe idee voor een beperkte tijd als experiment uit te voeren.

* * *

Wees specifiek over de de tijd dat jij en anderen met het experiment aan de slag gaan. Doe een voorstel over hoe het succes van het idee na de proefrit geëvalueerd wordt. Betrokkenen moeten het ervaren als een beperkt risico en het vertrouwen dat een vrijblijvend experiment is waar ze later niet aan vast zitten.

Hou de verschillende gezichtspunten van iedereen bij en verzeker dat de zorgen van iedereen meegenomen worden. Laat een kampioen twijfelaar het experiment nauwlettend volgen terwijl je telkens kracht put uit de formule voor zelfvertrouwen. Hardt je idee en maak het onoverwinnelijk met Idea Killers. Uiteindelijk vaar je met minder angst naar je bestemming.

Onthou dat des te meer je faalt, des te succesvoller het experiment. De meest succesvolle experimenten falen het ergst. Neem de tijd voor beschouwing zodat je van het experiment kan leren. Omarm voortschrijdend inzicht.

Vertel een verhaal uit je woonplaats zodra je wat kleine successen boekt. Start een studiegroep om andere mogelijkheden te onderzoeken en te ontdekken.

Verwacht niet dat je iedereen meteen aan boord krijgt met dit beperkte experiment. Zo'n experiment is maar één manier om test het water te doen. Het is de meest doeltreffende manier om innovatoren en vroege vogels te bereiken. En zelfs de taaie twijfelaars kunnen uiteindelijk het nieuwe idee waarderen en inzien hoe het hun werk en leven prettiger maakt.

Deze aanpak zorgt voor een steeds steviger fundament voor het nieuwe idee terwijl het de proefrit doormaakt. De testperiode helpt potentiële gebruikers inzien hoe de innovatie in hun leven en werk kan passen. Dit plaatst jou in een betere positie om de aandacht te trekken van een lokale sponsor en zodoende de investeringen in het experiment te rechtvaardigen.

Pattern Source: Fearless Change.