User talk:Willem/Dagboek/2007/01/14

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

The Rock 12:07, 23 January 2007 (CET): Zo Willem, dat is weer een mooi stukje proza. Dank daarvoor. En veel herkenning. Wat late reaktie van mij, want ik loop over van het "werk". "Ik heb nog zoveel te doen. Ik moet nog hink-stapspringen op de maan."—het Goede Doel.

Dat fietsen moet ik ook weer oppakken. Is er de laatste twee weken niet van gekomen. Storm. Martijn een paar dagen thuis uit Portugal. Tamar jarig. Aloha. Bakken email. Veel emoties. NNN en zo voort.

Cool dat je bezint terwijl ge begint gepatronificeerd hebt. Doet me denken aan 1993/1994 en het begin van Web 1.0. Volgens mij hadden we bij Sun Microsystems toen een seminar over Internet in Figi met daar een brijdrage van de directeur van KPN. Hij gebruikte toen ook bezint terwijl ge begint en dat heb ik dankbaar overgenomen. Een andere die hij gebruikte was (is?): genot, gemak, gewin.

Jammer dat Aloha te langzaam op gang komt voor je. Mijn verzoek aan jou: hou vol. Volhard. Agile Development en haar deugden is zelfs voor softwareontwikkelingsland nog redelijk nieuw en nog niet voorbij de knik (tipping point), laat staan voor mensen die niet in die wereld zitten of uit die wereld komen. Er is wel een unieke kans om dit nieuwe elan wat nu ontstaat en opstaat voor HEEL DE WERELD versneld kennis te laten maken met deze deugden. Mogelijk wordt het hier zelfs sneller opgepakt dan in de bronwereld van wendbaar ontwikkelen. Kortom, geef niet op en blijf erbij is mijn hartewens.

Succes met Agile Alliance, Agile Open, Living Software en Wyrd Web. En natuurlijk met Aloha!

ga toch fietsen :-). Okay, vandaag lukt dat weer verwacht ik. Insgelijks.

Succes en plezier, Martien.

23:15, 24 January 2007 (CET)

)

Heel Sync, Marc Evers had het net ook al over dat het lang duurt voor sommige dingen (test gestuurde ontwikkeling bij voorbeeld) impact hebben.

Het verhaal van dit dagboek lijkt nog een proto-patroon te verbergen: je hebt e.e.a. gedaan, en weet niet zeker of het op waarde geschat wordt. Neem even pauze, en kijk welke (if any) er impact hebben. Nu doe ik dat pauze nemen meestal onvrijwillig :)

Zakelijk begint het lek na een paar jaar weer boven te komen. Volhouden, ook hier, tot voorbij het tipping point.

Wie weet komt je wens uit :)