User:Willem/Dagboek/2007/02/26

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

Uit het hart

Bij Aloha:Cirkel 16 naast de overkoepelende visie, zo tussendoor ook nog gepraat over (de 'zeroth draft' van) het boek. Stanley en ik waren er wat eerder. Hij vertelde een stuk uit zijn levensverhaal; dat hij z'n zoons al tien jaar niet (veel) meer gezien heeft.

Dat resoneerde met een brandende vraag die voor mij actueel is, en (daardoor?) waarde kan hebben voor het boek. Een half jaar geleden heeft een van de co-organisatoren (laat ik hem Pietje noemen) van [xp days benelux] gezegd dat hij nooit meer iets met mij (en een andere co-organisator) te maken wil hebben. Vrijwel uit het niets - zonder voorafgaande waarschuwing.

Een typisch geval van 'boontje komt om z'n loontje'. Ik herken het patroon, omdat ik een paar keer hetzelfde gedaan heb. Ondertussen heb ik (hoop ik, dat weet ik pas als ik het niet meer doe, en dat is...) m'n gedrag aangepast. Ik koppel eerder terug naar vrienden en collega's wat ik voel en verwacht, en geef aan waar mijn harde grenzen zitten - dingen die je vooral niet moet doen. Die dingen zijn misschien voor iedereen anders; ervaringen uit het verleden en persoonlijke voorkeuren kleuren gebeurtenissen.

Brandende vraag in het nu: iemand heeft blijkbaar een probleem met mij, en er lijkt niet iets te zijn dat ik kan doen om de relatie te verbeteren. Ik had geen probleem met deze persoon, voordat hij bovenstaande boodschap in een mail stopte, een half jaar geleden. Sindsdien is hij schijnbaar (hoorde ik via een andere organisator, die zich als vertrouwenspersoon opstelt) niet van gedachten veranderd.

Vragen aan jullie (mogelijke input voor schrijven): - is er hier iets aan te doen? (zo ja wat?) - zo niet, wat zijn m'n opties...

Harry 15:52, 26 February 2007 (CET):

  • Vertel Pietje hoe zijn weigering voelt voor jou.
  • Vertel hem jou intenties.
  • Heb je Piet gevraagd wat hij wil? (Hij heeft leerzame feedback voor jou)
  • Vraag een gesprek aan bij hem met als doel een beter werkbare situatie.
  • KORTOM: GET IN TOUCH! (leuk kan het altijd nog worden)

zoeken naar opties

ik bemoei me niet (direct) meer met de organisatie van deze conferentie (is minder belangrijk aan het worden in het palet van activiteiten). We hebben een (skelet) stichting opgezet om deze conferentie te organiseren. In het verleden hebben we deze stichting gebruikt Agile Open georganiseerd, een conferentie die ik samen met Jantje georganiserd heb. Pietje heeft hier niet zo veel interesse in. Verder zitten er nog een paar domeinnamen en websites in die voor mij belangrijk zijn, en waar ik graag (passie...) verder aan werk.

Het merkwaardige aan deze situatie is, dat Pietje er niet voor kiest om zelf te vertrekken, zodat het bestuur van de stichting nu in een merkwaardige spagaat zit.

I don't want to hear your life story

In het cafe 'de dommelaar' waar ik veel kwam tijdens de middelbare school hing een tegeltje "I don't want to hear your life story". Iets dat ik onbewust heb meegenomen, en/of dat paste in de cultuur waarin ik opgroeide. De Hoeksche Waard, een eiland onder de rook van Rotterdam (van waar ik woonde kon je het Dijkzicht ziekenhuis zien liggen, hemelsbreed een kilometet of acht, op de fiets of met de bus 25 km...). Woensdag maar 'ns aan m'n levensverhaal beginnen...

Harry en Martien hebben zich zojuist in m'n skype contact list genesteld :)