Talk:Vurig verlangen

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Allerbeste Willem,

Om maar achteraan je mail te beginnen;

Voel je alsjeblieft welkom in de groep. Ik heb je maar een keer ontmoet en ervaar je integerheid (= heel-heid) op de wiki.

Heb geen spijt:

  • ten eerste ik vergeef je zo wie zo (Ik oefen elke dag vergeving. Vaak

voor de spiegel ;-)

  • ten tweede draag je goud aan:

Ik zie zo een paar mooie succesformules!

want:

of om het persoonlijk te maken:

(juist de scheiding is schijn. De weer-schijn van jouw projecties)

dus

Zodra je je vergist en gemakshalve denkt dat je tegen een ander spreekt, her-inner je je ik ben al een eigen-lijk met alles...

Laat ik de succesformules maar nu meteen testen. Zonder enige (grootheids-)schroom.

En meteen verleen ik mij het koninklijke recht op de meervoudsvorm van mijzelf.

Dat alles overwegend kijken wij op en in de wiki. Op en in ons plan...

==En ik ervaar mijn eigen spagaat == tussen

  • aan de ene kant lekker knutselen aan de werkelijkheid zoals die er volgens mij uit moet zien en
  • het groeiende vermoeden dat de eeuwenoude wijsheid waar is: Dat die werkelijkheid 'slechts' een projectie is.
Dus niet 'werkelijk' of 'echt'. Dat idee blijkt letterlijk onuitroeibaar. Echte zoekers naar wijsheid komen hier steeds weer op uit. Of ze nu vertrekken op een 'magical mystery tour' of voortbouwen op concrete wetenschappelijke fundamenten.

Als ik dat voor mijzelf eenvoudig wil uitleggen (bijvoorbeeld in een boek of op een website) moet ik er niet te veel bijslepen meteen. Ik zou vooral willen vaststellen hoe die projectie tot stand komt. Dat is natuurlijk waaaanzinnig interessant! Leuk! Als ik dat snap, kan ik veel een-voudiger en lekker makkelijk de werkelijkheid zo inkleuren als ik dat wens.

Vanuit de andere kant (de WERKelijkheid) werken, doet mij (in dit licht:-) denken aan het bijschilderen van een dia-projectie op het scherm. Zodra het licht aangaat (de Verlichting daar is) ziet dat er belachelijk uit...

Hm... Daar zeg ik nogal wat.

En wat heeft dat te maken met alles wat we al hebben (samen gebracht) in de wiki?

{NB} Even een succesformule tussendoor:

Want ondertussen heeft de wiki na een schuchter begin wel een Woest Wiki Weekend achter de rug en groeit het als kool. ¥€$!

Ieder-een doet het nog op zijn eigen-wijs, maar we leren snel. Zelf-organisatie nadert?

Ik vermoed nu (wiskundige stellingen beginnen hun bestaan ook als vermoeden) Dat de echte schaalvrije succesformules in ons bestaan eigenlijk patronen zijn die de universele helderheid doorlaten. Ofwel dat een zuiver patroon (denkpatroon, gedragspatroon of een zuivere intuïtie) mijn verlichting bevordert. De kwaliteit van een patroon toont zich in haar werking. Het geeft verlichting (alweer!) en het raakt je. Bij mij is ontroering de reactie van mijn ziel, denk ik.

Als dat klopt (en dus resoneert) hebben we een manier om onze patronen te wegen op hun succesfactor. En onze eigen ervaringen en lessen (ook onze fouten, misvattingen en vergissingen ofwel antipatronen) vormen het bewijs in de harde werkelijkheid. ;-)

Anders gezegd, toont het verslag van onze eigen ervaringen hoe de toepassing van een patroon onze verschijning (!) op dit wereldtoneel wijzigt...

Als ik nu nogmaals overzie wat ik hier (ook tot mijn eigen verbazing en vreugde) opschrijf, lijkt een uitgave in twee delen mij ook een mooie aanpak. ([[iets beters]] mag altijd.

Precies zoals Marjolein voorstelt

  1. Een klein boekje met onze mooiste en zuiverste patronen

(liefst een harmonieuze compositie) met daarbij

  1. een tweede deel wat de toepassing

aanricht in ons bestaan.

  1. Optioneel is een derde deel: "The making of" met ons wedervaren op de

Aloha-reis.

Zo dat moest ik even delen...

Hartelijk bedankt!

Een dankbare Harry 09:53, 17 January 2007 (CET)


Op 17 jan 2007 om 2:04 heeft Willem van den Ende het volgende geschreven:

manon wrote:

Aloha,

Idea killer: this is not realistic….. Het spijt me, maar ik gooi het in de groep, want ik had aangegeven wanneer het niet goed zou voelen, ik een signaal zou geven, dus bij deze.

Aloha,

Ik heb mijn signaal zondag in de wiki gezet (de dagboek entry legt uit waarom in de wiki en niet via de mail - expiriment om Harry's wens van discussie op de wiki vol te harden ):

http://wiki.aardrock.com/User:Willem/Dagboek/2007/01/14

En nu heb ik in ieder geval 1 verklaring waarom daar weinig response op kwam:

Toch waren er al kriebels voor de bespreking en ook daarna en toen ik gisteren de film Inconvenient Truth zag en vandaag een boek van Hirschi Ali, begon ik te begrijpen waarom. De laatste dagen is er veel verkeer geweest over de mail o.a. over hoge wikikunde. Misschien is het opgevallen of misschien niet, maar wij dames waren daarbij erg stil en dat heeft een reden. Het wordt allemaal te ingewikkeld – we moeten terug naar af : simpel houden.

Simplicity is in the eye of the beholder :). Ik heb / had ook een wens (en hoop) voor eenvoud, maar dat is misschien een andere (of op een ander vlak) dan die van andere deelnemers.

Denk aan onze doelgroep – we willen iedereen bereiken, maar dat gaan we op deze manier niet doen. Ik wil proberen uit te leggen waarom ik dat denk en het is misschien niet gemakkelijk, maar hier is wat ik aan Harm schreef nadat hij de samenvatting had gestuurd:

WOW Harm! Heel mooi samengevat – ziet er fantastisch uit, maar ik krijg ook een beetje twijfel nu ik dit zo zie. De twijfel was er al en die heeft te maken met mijn gedachte dat dit proces met alles wat we nu benoemd hebben en gevoeld hebben, zeer moeilijk te vertalen zal zijn naar de minder intelligenten onder ons om het zo maar even oneerbiedig uit te drukken. Ik zal een voorbeeld geven: ik lees op moment het boek van Hirschi Ali, haar biografie. In dat boek geeft zij heel helder haar visie vanuit haar moslim achtergrond op Nederland en de Nederlanders en dat komt er op neer dat Nederlanders heel veel zaken als vanzelfsprekend zien, die zij in haar cultuur niet had, zoals vrijheid van meningsuiting, gelijkheid voor vrouwen, conflicten oplossen zonder geweld, schone leefwereld, voldoende te eten, goed onderwijs etc. Zij komt zelf in haar begintijd in NL als tolk vertaler in aanraking met veel vervelende zaken, zoals huiselijk geweld, abortussen, kindermishandeling, mensen met aids etc. Dit zijn vooral mensen uit Somalie of Ethiopië die in NL zijn gekomen en in de ellende zitten of raken. Niet alleen uit die landen, maar ze heeft ook te maken met veel Marokkaanse en Turkse vrouwen die geen NL’s kunnen en slecht behandeld worden. Als Tolk werd zij veel opgeroepen en zelf studeerde ze destijds politicologie en ging vooral veel om met Nederlanders, die dan vervolgens behoorlijk onder de indruk waren van haar verhalen en geen idee hadden dat dit er ook was in NL. Als we uitgaan van ons streven om een boek te schrijven voor iedereen in NL, dan ben ik toch bang dat we dit doel niet gaan redden, omdat wij vanuit een volledig andere belevingswereld denken dan grote groepen mensen in NL en dan heb ik het niet eens over onze asielzoekers en Marokkaanse bewoners, ik heb het ook over de mensen in sociaal achtergestelde wijken, over laag opgeleiden, maar misschien ook mensen die helemaal niet bezig zijn met het beste van het leven te maken ,maar gewoon proberen te overleven. Ons verhaal en onze reis gaat hen geen inspiratie geven, want ze zullen het eenvoudig niet snappen en interessant vinden.

Hier kan ik me deels in vinden.

Wat weten wij nu van hun leven?

Dat gold misschien voor mij tot ik pakweg 17 was.

Wij kennen vooral het goed leven.

Ik zou deze uitspraak niet voor m'n rekening durven nemen. Ik heb nog niet eens alle deelnemers ontmoet, laat staan dat ik met iedereen diepgaande gesprekken heb gevoerd. Ik vind bovenstaande uitspraak vooral in de Ik vorm passen.

In ieder geval brengt dit een patroon boven wat me erg geholpen heeft de laatste paar jaar in groepsgesprekken - spreek voor je zelf. Waarvoor dank :)

Deze uitspraak gaat in ieder geval niet over mij (heb je mij zien lopen...? bij voorbeeld...) en een deel van mijn kennissenkring, en dat geld misschien wel voor meer reisgenoten...

Kijken 'we' niet te veel naar wat verschillen zijn, en te weinig naar overeenkomsten? Ik ken het goede leven _ook_, en dat is niet het enige. Ik heb domme dingen gedaan, en soms de goede na-gelaten (en daar merk ik bijna dagelijks de gevolgen van), ik heb ook goede dingen gedaan, en andere zijn me overkomen. Wie niet?

Wij zitten niet in hun belevingswereld.

Ik heb het gevoel dat we daar als groep misschien niet zitten, maar er zijn misschien individuen (misschien alle individuen???) die daar wel zitten, of in 'hun' belevingswerelden kunnen reizen.

Snap je een beetje waar ik heen wil gaan? Ik was ook al van plan dit op de Wiki te zetten. Tijdens mijn schrijven van gisteren en ik zal het wel even meesturen als vb, kwam ik hier op. Misschien dat ik de verkeerde invalshoek of benadering neem, dat kan ook. Maar de twijfel is er en ik weet dat ik dan volgens oponopono eerst bij mezelf ten rade moet gaan en dat doe ik ook. Maar ik voel ook dat we het hier wel over moeten hebben, misschien alleen al om het doel aan te passen: het boek is geschikt voor een groot deel van de Nederlanders, niet allemaal!

Het kwam op mij nogal vreemd over dat Harm en Manon zouden gaan bepalen wat de inhoudsopgave ging worden.

Beste allemaal, in onze goede bedoelingen en streven, gaan we voorbij aan ons doel, het wordt simpelweg te ingewikkeld om met alle ingrediënten uit de samenvatting iets nuttigs op een begrijpelijke manier neer te zetten.

Sync.

Even eerlijk: zelfs ik zie niet hoe we hier een mooi en simpel verhaal van moeten maken….???

Ik heb daar ook over zitten puzzelen.

Misschien moeten we dan maar 2 boeken doen : 1 met de succesformules etc voor organisaties en 1 stripverhaal met gewoon een verhaal over hoe je 24/7 jezelf kunt zijn in deze maatschappij. Ik heb zelf getracht verder te gaan met een soort Jip en Janneke versie van het stukje bij beetje verhaal van Martien, maar ik was er helemaal niet tevreden over – ik vond het zelf maar goed saai! Je kunt het zelf lezen en oordelen op: http://wiki.aardrock.com/Het_verlangen . De woorden die in hoofdletters staan, zouden dan ergens anders verder uitgelegd kunnen worden.

Ik geef het natuurlijk niet op,

ik ook niet.

maar ik wil vrij van alle woorden op de Wiki etc duiken in de energie van Aloha en Oponopono en dan zien wat er uit de pen komt. Zoals het nu gaat zitten we teveel in woorden en te weinig in energie! Het lijkt me beter geen reacties op de mail te zetten,

Na het expiriment (zie boven) negeer ik (on my own behalf) even voorstellen voor waar wel/niet communicatie te doen... Ik was van plan morgen niet te komen om te voorkomen dat ik van dwarsdenker naar wat jij noemt idea killer zou gaan. Harm dacht dat iedereen lekker bezig was (als ik zijn mail goed lees), ik was dat even geweest en dacht dat met een soort stilte van mijn kant op te lossen, zodat ik de flow van de groep niet zou breken - ik zag veel energie. Ook in deze idea killer - Deze vorm van chaos bevat energie voor verhernieuwing.

Iemand schreef eerder in de draad over individu en/versus de groep. Dat resoneert/de nog, ben nog bezig het eXtreem zinnig te maken. Manon, ik dank je voor je moed om ideeen moordenares te zijn, als dank volg ik :)

Het spijt me, ik hou van jullie

Willem

maar dit te laten bezinken en voelen en dan woensdag er mee verder te gaan.

Het spijt me, Ik hou van jullie!

Manon _______________________________________________ Aloha mailing list Aloha@AardRock.COM http://lists.aardrock.com/mailman/listinfo/aloha