Cheetah Zomer 2006

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Cheetah Platform Crowd.jpg
photo (cc) Till Westermayer

Bijna één miljoen Nederlanders hebben diabetes. Dit maatschappelijke probleem is te omvangrijk en te gecompliceerd om op te lossen door een beperkt gezelschap of een specifieke industrie. Daarom is er op 4 juli een brede bijeenkomst van deskundige pioniers en trendsetters. Zij steunen de doorontwikkeling van het Cheetah-platform—slimme open source software die leert van en meegroeit met haar gebruikers.

Lees de Cheetah Zomer 2006 Terugkoppeling

De oplossingstrategie voor dit probleem is ''exponentiëel groeiende zelforganisatie": Alle betrokken leveren ieder hun eigen bijdrage. Collectief vanuit eigen belang en kracht. Zo ontstaan nieuwe lerende oplossingen voor diabetes. Wikipedia is een bekend voorbeeld van zo'n zelforganiserende zwerm deskundigen.

Cheetah is een software-initiatief gebaseerd op deze nieuwe aanpak. Het heeft bijdragen nodig van mensen uit het hele diabetes ecosysteem. Daarom nodigt AardRock op 4 juli trendsetters, pioniers en individuen met overzicht uit voor een energieke workshop. Om samen richting te geven aan de gemeenschappelijke doorontwikkeling van Cheetah. En geïnspireerd door het eerste werkende prototype van Cheetah.

Cheetah—is slimme software voor diabetes-gemak voor patiënt en specialist:

  • Meer gemak bij snel en betrouwbaar instellen van de bloedsuikerspiegel.
  • Geeft een gezond advies voor direct gebruik, gebaseerd op geaggregeerde resultaten uit het verleden en rekening houdend met de samengestelde effecten van gezondheid, voeding, stress, activiteiten en insuline.
  • Groeit mee met haar gebruikers op basis van haar zelflerende eigenschappen.
  • Verhoogt de kwaliteit van de medische zorg en stimuleert zelfhulp en kameradenhulp door de veilige en moeiteloze uitwisseling van gegevens tussen patiënten onderling en medisch specialisten.

Cheetah is een gemeenschappelijk platform voor het veld van diabetes. Het groeit door gebruik exponentieel tot een collectieve en unieke gegevensbron voor wetenschappelijk onderzoek, en onthult nieuwe patronen en inzichten in het sneller en beter behandelen van diabetes. Cheetah werkt als katalyserend voorbeeld voor het Sneller Beter programma en richt zich tevens op een soepel lopende keten-DBC voor diabetes.

Een selecte groep deskundigen in het veld van diabetes komen dinsdag 4 juli in Utrecht samen om dit verfrissende en vernieuwende initatief leven in te blazen. Een unieke combinatie van theoretici, technologen en ervaringsdeskundigen, waaronder de patiënt zelf, haar naasten (familie en vrienden), medisch specialisten, diabetesverpleegkundingen, diëtisten, zorgverzekeraars, fabrikanten van insuline, meetinstrumenten, pompen en injectiemateriaal, en educatieve uitgeverijen.

Bent u niet uitgenodigd, en wilt u toch graag uw steen bijdragen op 4 juli? Aarzel dan niet en neem contact op met Martien van Steenbergen via 06 53 54 59 60. Voor meer informatie, zie http://cheetah.aardrock.com/.


Datum, lokatie en aanmelden

Evenement: Lancering van AardRock Cheetah Zomer 2006
Datum: dinsdag 4 juli 2006
Tijd: 14:00-18:00
Lokatie: Boothzaal]
Universiteitsbibliotheek
Heidelberglaan 3
De Uithof
Utrecht
Kosten: geen; slechts een middag van uw aandacht en energie
Aanmelden: Laat hier naam, email-adres, en functie achter.


Voorlopig programma

13:30 ontvangst
14:00 Lekker in je vel met diabetesMartien van Steenbergen
Aanleiding, achtergrond, historie en bedoeling van het Cheetah platforminitiatief.
14:20 Resultaten uit het verleden…Durk Kingma
Hoe geeft Cheetah advies over op te nemen voeding en insuline op basis van resultaten uit het verleden en terugkoppeling van de gebruiker?
14:40 Cheetah gebruiksgemakGiel Claessens
Diabetes hebben is niet leuk. Cheetah wel. Het speelse interactie-ontwerp van Cheetah helpt patiënt, verzorgers en professionals in opleiding snel leren wat diabetes is en hoe je er het beste mee om kan gaan.
15:00 The Making Of…Cheetah Development Team
Het ontwikkelen van Cheetah is een team-effort, en heeft vele technische en organisatorische uitdagingen geslecht. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Wat hebben we geleerd? En wat houdt ons nog bezig?
15:15 Demo TimeCheetah's werkende prototype
Zien is geloven. En één demo zegt meer dan 100 slides. Dus laten we zien hoe gebruiker en Cheetah plezier hebben in het elkaar helpen.
15:30 pauze
15:40 Kom, en co-creëer de toekomst van CheetahMartien van Steenbergen
Dit is Cheetah Zomer 2006. Hoe zien Cheetah Herfst en Winter 2006 er uit? Hoe kunt u als mede-eigenaar deelnemen? Een bruisende workshop.
16:30 De resultaten—Martien van Steenbergen
De uitkomst van de workshop passeert de revu.
17:00 Evaluatie en terugkoppeling—allen
17:15 borrel
18:00 -//-


Wet van behoud van energie

Aan het eind van deze energieke bijeenkomst:

  • Heeft u een goed en gedeeld beeld van Cheetah en haar bedoeling.
  • Weet u in grote lijnen wat het Cheetah-platform gaat doen.
  • Weten we wie de intentie hebben mee te doen.
  • Heeft u nieuwe mensen leren kennen.
  • Heeft u een grote zak vol nieuwe ideeën.
  • Gaat u met meer energie naar huis als dat u gekomen bent.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid en bijdrage tijdens de Cheetah Zomer 2006 workshop op 4 juli 2006.


Over AardRock: Sinds 2003 werkt AardRock aan verstorende innovatie op het gebied van planeet, mens, organisatie en software. De primaire organisatievorm is die van een chaordische zwerm belanghebbenden. Daarbij overstijgt het algehele belang altijd het individuele.