Aloha:Vragen

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Hier kun je al je vragen kwijt.

Je reisgenoten zullen er alles aan doen om ze te beantwoorden. Als de beantwoording voor jou belangrijk is, kun je aangeven wat je ervoor over hebt aan gummiberen. Dan open je zo het planningsspel voor ontwikkelprojecten

Je mag altijd alles vragen. Je riskeert alleen het antwoord...Harry 22:03, 11 January 2007 (CET)

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/zeurvragen.png

Er zijn ook brandende vragen en veel voorkomende vragen

De vragen

Sorteer en orden de vragen naar behoefte. Typ aan het begin van je vraag ~~~~ , dan staat auteur en het tijdstip van de vraag meteen vast.

Is een vraag beantwoord en heeft dat antwoord blijvende waarde voor Aloha of de Aardrock-wiki in het algemeen, plak dan het antwoord op de meest geschikte plek in de wiki die je nu meteen kunt vinden.

Zakelijke vragen over onze handel

Wie is geestelijk eigenaar?

The Rock 11:36, 16 January 2007 (CET):De nog op te richten en te bepalen legale entiteit (stichting, coop, …?) en dan onder Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 2.5 Nederland.

Hoe vermarkten we dat?

The Rock 11:36, 16 January 2007 (CET): Dat zoeken we tijdens onze reis uit. Harry's tips voor business modellen (Cambrian House en Sell A Band) ervaar ik daarbij als zeer waardevol en inspirerend en wil ik graag als voorbeeld gebruiken. De gummiberen zijn daarop al geënt.

Wat willen we dat het doet?

The Rock 11:36, 16 January 2007 (CET): Als een lopend vuurtje laten verspreiden voor iedereen een vlammetje. En een sterk groeiende zichzelf verrijkende gemeenschap helpen opbloeien die bijdragen aan de verhalen en succesformules. Geef™.

bron

Technische vragen over de bediening van de Wiki-machine

 1. Harry 22:15, 11 January 2007 (CET) Kan ik patterns automatisch op een index lijst krijgen, ongeveer zoals Special:Recentchanges? Kan de wiki patterns herkennen?
  1. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Ja, als je onderaan je patroon de tekst zet [[Category:patronen]] verschijnt dat patroon automagisch op de pagina Category:Patronen.
  2. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Nee, de Wiki kan patterns niet automatisch herkennen. Om dat te realiseren is aanpassing nodig van de logica achter de Wiki-machine zelf. Ik zal eens kijken of anderen hier al een oplossing voor hebben.
  3. Martien: Nee, de Wiki-machine weet niet wat een pattern is. Bestaat niet in zijn grammatica
 2. Harry 23:10, 11 January 2007 (CET) Kan ik (deel)pagina's in bedden in een andere pagina/ Zoals de template:kerngroep doet?~
  1. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Nee, dat kan niet. Alleen de Template functionaliteit biedt dat, en uitsluitend voor gehele pagina's (en dus niet voor gedeelten van pagina's).
 3. Harry 23:10, 11 January 2007 (CET) Kan ik linken vanuit een plaatje?
  1. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Nee jammergenoeg niet. Klikken op de link van een plaatje brengt je naar de pagina over het plaatje zelf (met meta-data).
 4. Harry 23:10, 11 January 2007 (CET) Kan ik zie wie welke pagina's bezoekt? (statistics)
  1. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Misschien... Snuffel eens op Special:Specialpages. Daar staan een aantal statistische pagina's tussen. Ik weet niet of er bijgehouden wordt wie welke pagina's bezoekt. Zal ik eens naar kijken.
 5. Harry 23:10, 11 January 2007 (CET) Kan ik de levendigheid van een pagina zien (volatiliteit, mate en frequentie van de verandering) Vraag 4 en 5 zeggen iets over het belang en de reputatie van het onderwerp, de informatie op die pagina.
  1. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Ja, de history van een pagina geeft je informatie over de levendigheid van een pagina.
  2. The Rock 09:08, 12 January 2007 (CET): Alles wordt bijgehouden in een database (MySQL). Dus voor zaken zoals belang en reputatie van het onderwerp verwacht ik dat er slimme queries te bakken zijn die die informatie uit de gegevensbak zichtbaar kunnen maken. Vereist programmeerwerk (en dus budget). Ook hiervoor geldt dat anderen hier mogelijk ook al behoefte aan hebben gehad en er dus al MediaWiki extensies voor zijn gemaakt. Neem ik mee in mijn speurwerk.

Vragen over wijze van vullen, wiki-gedragspatronen ofwel conventies

 1. Harry 23:10, 11 January 2007 (CET) Wat is een eenduidige conventie voor de dagboeken en notities over je persoonlijke ervaringen. Nu is er vooral geen standaard. En logboek en urenbriefje zijn ook niet hetzelfde

Vragen uit dagboek Harry 7 november 2001:

Hoe maak je van de bestaande elementen een netwerk zo stevig dat de ontwikkelingen de juiste kant op gaan: in de richting van een harmonieuze duurzame niet exploiterende samenleving?

Hoe stem je al die verschillende levenrichtingen respectvol af zodat de synergie onstaat.

Hoe laat je iedereen (ervoor) gaan, zonder de rest uit het oog te verliezen.

Hoe creeer je open bronnen die niet gevoelig zijn voor verontreiniging. Hoe laat je het gezonde verstand regeren boven de angst. De winnende patronen zijn bekend uit de natuur.

Hoe druk je al die verhalen uit in een begrijpelijk systeem waarin de overeenkomsten en verschillen zichtbaar worden.

Vragen aan cq voor een specifiek persoon

Vragen aan Martien

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/060510m10-.jpg

Martien als ik de formulering van jouw vurig verlangen zie, komen er vragen bij mij op.

'We maken een verassend mooie reis waarbij we op 7/7/7 tenminste €1M hebben ontvangen in een fonds dankzij ons extreem zinnige en succesvolle boek en de andere dingen die uit onze Aloha-reis voortkomen!'
 1. Harry 07:32, 12 January 2007 (CET) Ik ervaar dit als een lege doos. Het zegt niets over de route van de reis, de inhoud van het boek, de reden van deze deadline of de oorzaken die ons een miljoen opleveren. Wil je daar wat meer over vertellen?

Martien belde me vanavond om me te vragen hoe hij mijn vraag moet beantwoorden. ;-) Hij noteert wat hij me vervolgens vertelde en ik redigeer en vul aan wat ik meen te begrijpen. Harry 23:00, 15 January 2007 (CET)

 1. Hoe wordt een grens geen afsluiting?
 2. Hoe maak je onderscheiding zonder afscheiding?

The Rock 11:55, 16 January 2007 (CET): Harry, FF heel kort door de bocht (meer later): OK Hartelijk Dank! ik ga er nu meteen precies zo door. Al schoffelend en wroetend natuurlijk.. ;-)

 1. De essentie is:

Dit boek bewijst zichzelf.

De inhoud is het reisverslag in diverse vormen zoals voorgezet op Boek_inhoud. Als Minister van Succes & Plezier maak ik me heel sterk voor (apart) boekdeel met een samenhangend meerlaags generatief vlechtwerk van succesformules die voor alle Nederlands sprekende mensen in meerdere of mindere mate waardevol is. Zinnig dus. Dat wil ik die mensen graag aanreiken. Geef™.

 1. De inhoud van het boek wordt wat mij betreft gegenereerd door het uitvoeren van alle zaken die in de wanneer dan staan. Dus Boek_inhoud is de uitkomst van wanneer dan
 2. Ik word daarbij gedreven (Leitmotif zo je wilt) door de drie primaire waarden uit Martien's oratie van drie minuten:
  1. diep wederzijds respect;
  2. radicaal open;
  3. heel-al.
 3. Ik wil alles zo snel mogelijk open gooien en beschikbaar maken voor iedereen! Echter, communicatiestrategie is van levensbelang voor zo'n gedurfd en ambitieus doel zoals wij ons hebben gesteld. Wanneer dan nu meteen? En ons "ding" is kwetsbaar in het begin en vereist in eerste instantie een beschermde omgeving. Pas na verloop van tijd is het sterk genoeg om zelf-standig in de koude grond gezet te kunnen worden en op te groeien, bloeien en verspreiden. Dat is één van de fundamentele bedoelingen van de belofte tot rentmeesterschap. Sla hem er nog eens op na. Wanneer we wat aan wie en waarom communiceren is iets waar we nog een (media)plan voor moeten maken. De tijd lijkt daarvoor rijp te worden. Ah, tijd, groei en rijping... een van mijn lessen merk ik Harry 12:17, 16 January 2007 (CET)