Aloha:Help

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

De e-mails zijn in antichronologische volgorde opgeschreven.

The Rock 09:21, 20 February 2007 (CET)

Aloha, ook ik was aangenaam verrast om Harry en Marjolein an te treffen op de SMT over Socratische Gesprekken gisteravond. En heb goede gesprekken gehad met Harry en Marjolein. Dank daarvoor. Ik kijk uit naar morgen en verwacht veel van Harry's helderheid scheppende vragen en beelden en Stanley's facilitering en spreek de wens uit dan iedereen, inclusief Martien, zich gehoord voelt.

Verder onderdruk ik op dit moment de neiging om via de wiki inhoudelijk op de reacties van Harry, Manon, en Marjolein in te gaan. Dat doe ik liever in een dialoog op Aloha:Cirkel 16. Helemaal nu die Socratische Gesprekstechniek daar mogelijk wat olie voor kan zijn.

Info van Marjolein d.d. 19/2

Lieve allen, Jullie hebben inmiddels ook Manon's reactie van gisteren kunnen lezen en ik ben blij dat ik het in de groep heb gedeeld en een groepsissue hebben gemaakt van onze mailwisseling. Vandaag kwam ik Harry en Martien tegen bij de Spirituele Management Tafel. Ja, dat was een aangename verrassing. Temeer omdat het onderwerp het Socratische gesprek betrof en er veel elementen voor ons in naar voren kwamen. Harry zat tussen mij en Martien in en Martien reageerde blij dat ik 'zijn nek er niet afbeet'. Overigens, dat zou ik nooit doen :-)) We gaan hier gewoon als heel volwassen mensen uitkomen. Of laten de wegen op een mooie respectvolle manier scheiden.

Voor alle duidelijkheid, ook voor jullie, wat ik vanavond aan Martien nogmaals uitlegde in een zeer goed gesprek waarin ik me dit keer wel gehoord voelde (kudos Martien en bedankt): ik heb sinds vorige week woensdag geen problemen meer, omdat we hadden afgesproken dat alles gewoon go with the flow zou gaan. Geen deadlines meer, geen vast geldbedrag maar een open bedrag dat wel 20 of 100x zo groot mag worden als de 1mio die wij hadden bepaald. Kortom, heerlijk, we konden gewoon lekker aan de slag met werken aan bewustwording en het schrijven van ons boek en wat er verder op ons pad komt.

Toen kwam zaterdag Martien's mail met vraag binnen en later zijn antwoord waaruit blijkt dat het voor hem dus nog wel een probleem is wel of geen vaste prijs vragen… kortom, toen waren we voor mijn gevoel weer bij af. En als ik probeer uit te leggen dat het wat mij betreft gewoon naast elkaar kan bestaan, maar ik wel die ruimte voor OOK de traditioneler weg open wil houden, had ik het gevoel dat dat niet werd gehoord. Anyway, Harry vertelde me vanavond dat hij ook in de beleving is dat ik echt iets met dat geldstuk heb, dus ook bij hem heb heb ik dat ontzenuwd, want dat is niet zo. Vandaar ook even nog naar jullie deze uitleg.

Ik heb helemaal geen probleem. Er is namelijk helemaal geen probleem, omdat we in mijn optiek vorige week woensdag alle ruimte hebben gecreeerd voor ieders eigen inbreng.

Er ontstaat pas weer een probleem als Martien erachter komt dat deze geldissue voor hem wel een struikelblok en bottle neck betreft.

Kortom, het is belangrijk om te weten of de gezamenlijkheden nu in ieders ogen gelijk zijn. Daarom hebben Harry, Martien en ik vanavond afgesproken dat we woensdag gaan besteden aan: hoger doel van ieder persoonlijk nogmaals afstemmen t.o.v. hoger doel van de groep, vurig verlangen herhalen, herhalen groepsdoel, nogmaals doelgroep de revue laten passeren, dan bepalen wat absoluut wel moet volgens groepsleden (dus als je er niet bent en wel bepaalde zaken hebt waarvan jij vindt dat daarin moet worden voorzien, mail dat dan), dan inhoud boek goedkeuren, dan marketingwijzen bepalen met elkaar en afstemmen wie wat gaat doen. Als we daar in elk onderwerp met een positief duimenprotocol doorheen komen, toppie! Dan kunnen we van daaruit met elkaar op een solide projectbasis verder bouwen.

Oja, Martien en ik hebben vanavond Amira's Aloha begroeting gedaan bij het SMT. Daar werd volgens mij niet raar van opgekeken. Dus wie weet doet iedereen dat over een jaar wel op de nederlandse straten.... kijk, dat lijkt mij nou een geweldige daad om ook te stellen hahahahahahahahh

Tot woensdag!! Liefs, Marjolein (Harry en Martien)

Antwoord Marjolein zondag 18/2

Hoi Martien,

Mijn herhalende 1e primaire reactie: We zijn het IN ESSENTIE zo eens en toch...... er is iets waar ik mijn vinger niet op kan leggen, wat ook bij mij alle energie eruit haalt. Je benoemt dat we aan het vechten zijn, ja, zo voelt het ook en dat is niet mijn bedoeling. Ik probeer dat er juist steeds uit te halen en jij haalt het, voor mijn gevoel er steeds weer bij. Ik voel me gewoon niet gehoord. Zeker niet als jij in zo'n belangrijk stadium (remember this are shit moments Amira told us about) gewoon lekker woensdag thuis patronen gaat zitten schrijven....... dan neem je mijn gevoel EN dat van jezelf dus gewoon weer niet serieus. En even heel duidelijk, het gaat mij niet om de prijs op het boek, want ik geloof juist dat je op dit soort momenten door moet pakken om die problemen op te lossen. En dat benoem jij wel, maar merk/zie ik dus niet in jouw gedrag terug.

Weet je, misschien is het makkelijkste als IK de beslissing neem en de handdoek in de ring gooi. Ik heb hier nl. geen zin meer in. Echt. Het voelt gewoon niet goed. Ik heb nu al 4x ofzo stappen gedaan om weer in harmonie en stroming te komen.

Ik heb dinsdagochtend nog een afspraak met iemand, buiten onze groep, die mijn energie t.o.v. de groep zal bekijken. Dan zal ik het er nog even over hebben en erover nadenken/navoelen. Maar weet je, er zijn zoveel dingen te doen waar ik momenteel mee bezig ben, ik heb geen zin en tijd om in niet stromende projecten te zitten. Sorry!

Tweede beslissingsmoment dinsdag: Dus: na een paar nachtjes slapen laat ik je dinsdag meer weten. Ik ben dan dus wellicht ook niet aanwezig in Rijswijk.

Tevens hoor ik graag of het OK is dat we deze conversatie delen met de rest. Ik vind dat ze er recht op hebben. Ook zat ik dus nu achter mijn computer om voor dat ik de deur uit vlieg nog wat aan de inhoud van het boek te gaan doen, omdat ik deze week al heel vol zit. Ik wilde graag Manon laten zien hoe ik haar deel van het proces ondersteun en mijn tijd zo optimaal mogelijk gebruiken. Ik heb dus nu weer een half uur en mijn energie hierop kwijtgeraakt en daar geen tijd meer voor. Ik begrijp dus wel wat jij zegt als de energie uit je loopt. Dus ik zal haar sowieso even op de hoogte brengen dat mijn input naar haar deze week een stuk minder zal zijn.

Have a nice sunday and a good week!


Hartelijke groeten, Marjolein

Antwoord van Marjolein en reactie van Martien op zaterdag 17 februari


Oorspronkelijk bericht----

Van: Martien van Steenbergen [martien@aardrock.com] Verzonden: 17 Februari 2007 13:42:07 Aan: Marjolein Hins <mhins@qsearch.nl> Cc: Onderwerp: Re: €7

Hoi Marjolein,

Mijn gedachten open en eerlijk inline hieronder.

Excuus voor de vele woorden. Het zit me net zo hoog als jou.

Succes en plezier,

Martien.

On 17 Feb 2007, at 10:24 , Marjolein Hins (Q-Search) wrote:

> Het gaat niet alleen om de ervaring bij Q-Search (waar destijds > harder gewerkt werd toen ik geld ging vragen, ik gaf Q-Search > waarde en het commitment van de partners nam toe, want die wilden > hun geld terugverdienen. Dat heeft me zo verbaasd, ik had het tot > die tijd gratis gegeven en dacht echt dat ik daarmee ook een > bedrijf kon neerzetten, dan krijg je echter ook veel meelopers en > energievreters),

Ja, dat begrijp ik. "Als het niets kost is het ook niets waard" wordt er wel eens gezegd. Daarom vermijd ik ook het woord gratis. Het is niet gratis. Het kost ook niet niks. Het is waardevol en die waarde is voor iedereen anders.

Onze communicatie en ons woordgebruik dienen we hier uitermate nauwkeurig en zorgvuldig op af te stemmen.

> het gaat ook om de ervaring met het bordje met € 0.20 bij het > toilet wat ik je afgelopen maandag vertelde (2 van 4 betaalt niet > als je er geen controleur bij zet).

Klopt. Toch kan het blijkbaar uit, anders waren ze er niet meer geweest. En de vergelijking tussen het toilet en een niet geprijsd boek gaat natuurlijk en gelukkig maar ten dele op.

> Het gaat om hoe mensen zijn in het delen en vrijgevigheid in > combinatie met de verandering die wij willen bewerkstelligen.

Precies ja. En daarmee vind ik de externe virale communicatie die wij voeren van levensbelang. Als we zeggen dat we een gratis boek op de markt brengen doen we de markt en onszelf tekort en begrijpen we zelf de essentie van wat we doen mogelijk te weinig.

En ik wil helemaal geen verandering bewerkstelligen. Ik wil de verandering zijn. Be the change you want to see in the world. De microcredietenman heeft dat laten zien. De Tsunami heeft het laten zien. Laten we eens een lange lijst maken van voorbeelden waarbij het wel werkt! Doe je mee?

> In onze 3e dimensie wereld is geld een belangrijke hefboom om zaken > in beweging te kunnen zetten.

Helemaal mee eens. Daarom neem ik dat ook al vanaf het allereerste begin mee. Maar wel anders. Apple zegt: "Think different". Martien zegt: "Be different."

> Money talks. Andere talen zijn soms nog moeilijk verstaanbaar of > ronduit heeeeeel eng :-)

Kan je een voorbeeld geven van die engheid? Ik snap niet waar je op doelt.

Voor goede doelen, mits goed opgepakt door de media, "opent den mensch gaarne zijn portemonaie" en is zij en hij gul. Ik ben ervan overtuigd dat als wij met de juiste boodschap komen er honderduizenden mensen zich voor ons idee in gaan zetten en onze ambassadeurs worden, en daarmee het succes verzekeren.

Dan wordt het opgepakt door Pauw & Witteman, Cappuccino, RVU, LLink, VPRO, Nova, De Wereld Draait Door, Boeddhistische Omroepstichten, Tijd voor Twee, Business News Radio, OHM, Netwerk, Socutera, Eén Vandaag, Mooi! Weer De Leeuw, Journaal, Rondom 10, Nioscoop, Hart van Nederland, Life & Cooking, Zembla, Evers Staat Op, en zo voort.

Money talks, it sure does. Hoe kunnen wij die krachtige taal van geld nou eens fundamenteel en baanbrekend anders inzetten ten bate van heling?

> Dus willen wij die wereld veranderen naar een 4e dimensie wereld > dan moet je wat mij betreft gewoon ook 'oude tijds' instrumenten > kunnen inzetten als we partijen tegenkomen, die die alleen nog maar > begrijpen.

Kan ik me helemaal in vinden. Da's inderdaad de spagaat, of creatieve spanning, waar we inzitten. En tot mijn grote verassing gaan er al één drukker en uitgever mee, en die hebben zich ook al gecommiteerd om de rest van hun branche bewust te maken en mee te krijgen. En hier is de keten dus ook omgedraaid: ze geven hun diensten en waarden omdat ze er in geloven en er vertrouwen in hebben en voelen zich gelukkig om mee te mogen doen. En zodra ze er straks wat voor terug ontvangen worden ze daar nog blijer van. Maar het hoeft niet.

> Tevens is het heel simpel als we via reeds bekende kanalen ons boek > ook onder de aandacht krijgen, en dus in de winkel, dan is het zo > dat we wellicht verplicht worden er gewoon een prijs op te zetten, > omdat nu eenmaal het kanaal zo werkt.

Ja, dat begrijp ik. Dat is ook de reden dat ik met die mensen van het kanaal om de tafel wil. Net zoals bij Diepenmaat en Tesink. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. En uit te vinden wat we kunnen doen om eventuele blokkades te slechten. Het is voor mij geen kwestie van kunnen maar van willen. Ook al werkt het kanaal NU eenmaal zo. Hoe kunnen wij nieuwe kanaaltjes graven?

We hebben op Cirkel 15 aan den lijve meegemaakt dat het model werkt: Amira geeft ons haar Aloha kennis, kunde en ervaring. Zonder dat ze daar ook maar iets voor vraagt. Vervolgens gaat ze met een envelop met geld naar huis. Wij hebben stuk voor stuk gul gegeven voor haar bijdrage. Waaauw. Het werkt!

En ik breng het in de praktijk. Manon wil graag een wiki voor haarzelf. Ik geef het haar. Zegt Manon: stuur maar een rekening. Zegt Martien: "Zeg maar welk bedrag ik op de rekening kan zetten". Zegt Stanley: "Stuur maar een factuur voor je bijdrage aan de BO2UW workshop." Zegt Martien: "Zeg maar welk bedrag ik op de factuur mag zetten." En daarop vertelt Stanley mij het bedrag. Het werkt!

manon zegt: het werkt wat mij betreft helemaal nog niet, want ik heb werkelijk geen idee hoeveel werk Martien heeft verricht voor de Wiki en ik vind het heel moeilijk daar iets voor te verzinnen. Daarom heb ik nog geen bedrag genoemd, ik zou het echt niet weten!

En volgens mij heeft ieder mens dat in zich. Sommigen meer dan anderen. En natuurlijk helemaal afhankelijk van de omstandigheden. Ik voel me geroepen dat aan te spreken. Niet voor mezelf, maar juist voor de Aarde als geheel.

> Daarnaast is het voor mij gewoon heel belangrijk dat jij als > 'leider' concessies durft te doen, durft los te laten om je doelen > te behalen.

Tuurlijk wil ik concessies doen. En doe ik al op vele vlakken. Alleen ziet niet iedereen ze, verblind door mijn vasthoudendheid op een aantal gebieden. En, net zoals jij, op een aantal punten wil ik geen consessies doen. Dan lopen we tegen elkaars grenzen aan.

Daarnaast leveren concessies niet altijd de beste resultaten op. M.a.w. consessies doen heeft het gevaar in zich om te leiden tot de "lowest common demoninator" en daarmee tot een matig resultaat. De grote leiders en voorbeelden van deze aarde zijn dat onder andere geworden omdat ze op een aantal cruciale punten juist geen consessies hebben gedaan.

Het boek zonder prijs aanreiken aan de koper (de gulle gever in potentie) is voor mij zo'n punt. Als er een prijs op staat, hoe laag dan ook, is voor mij al het unieke er af. Als het een hele lage prijs heeft, b.v. €1, dan kan je het wat mij betreft net zo goed zonder prijs of met een normale prijs aanbieden. En als het een normale prijs heeft, zelfs €7, dan is het een "gewoon" boek, net als alle andere boeken. Misschien over een leuk groepsproces. Of met een interessant vlechtwerk van succesformules, maar meer ok niet. Een gewoon boek. Daar zijn er al vele duizenden van.

Een prijs op het boek ondermijnd voor mij alle gesprekken die ik met de buitenwereld nog moet voeren. Het heeft er vanaf zaterdagochtend 21 oktober 2006 ingezeten en nu wordt me gevraagd juist daar een concessie op te doen. Het slaat in een klap alle passie, vuur en vlam uit me. Ik ervaar het als een zeer groot offer dat ik moet doen waarmee ik in één klap op een enorme afstand ben van mijn "bottom line". Ik merk aan mezelf dat ik veel van mijn enthousiasme en drive ben kwijtgeraakt nu dit, voor mij dit essentiële kenmerk voor een groot gedeelte verdwenen is.

Het zit bij jou ook heel diep, dat begrijp ik en heb ik gezien. Ik ben nieuwsgierig naar de gezamelijke oplossing die zich wil laten ontdekken door ons.

Nog even over "jij als 'leider': wat mij betreft is iedereen leider. Ieder op zijn of haar vlak en talenten. No problemo. Ik zit er niet in om leider te zijn.

En m.b.t. concessies doen: dat geldt natuurlijk ook andersom. Misschien zijn er punten waarbij een patstelling ontstaat. Da's heel vervelend natuurlijk, want dat kan leiden tot een einde met pijn. En dat vind ik nog altijd beter dan pijn zonder einde.

> Dan alleen kunnen wij een goede teamspirit/family zijn :-)

Insgelijks.

> En ik beloof je dat ik echt mijn creatieve brein openhoud om ook de > andere wegen te bedenken.

Dank je wel. En ik beloof dat ook.

Laten we eens echt onderzoeken welke blokkades we tegenkomen op het prijsgebied, ze met naam en toenaam noemen. Dat hebben we nog niet eens gedaan! Er staan nu gewoon twee koppige mensen tegnover elkaar. En die blokkades gaan we vervolgens stuk voor stuk slechten. We hebben al een drukker en uitgever aan onze kant staan.

Wat ik al zei: het is niet een kwestie van kunnen maar van willen.

> Duidelijk zo?

Zeker. En ben ik ook duidelijk genoeg? Of heb je nog vragen of onduidelijkheden?

> NB ik lees mijn e-mail niet meer t/m morgenavond en wil dan werken > om de week met een schone lei te starten. Dus als je nog vragen > hebt kun je me vandaag tussen 13.15 en 13.45 uur bellen of tussen > 18.15 en 18.45 of morgen tussen 13.00-14.00 uur.

Prima. Have fun.

> NB1 woensdag cirkel 16, aandacht voor brandkey, groepsdoel, > doelgroep en marketing?

Mogelijk. Ik zie wel wat er gebeurt a.s. woensdag. Als ik wat kan doen hoor ik het graag. Ik wil eigenlijk a.s. woensdag lekker aan het werk en de patroontaal een heerlijke slinger geven. Thuis. Dus mogelijk ben ik woensdag niet van de partij tijdens de cirkel.

Geniet van het weekend!

Succes en plezier,

Martien.

Initiele mail van Martien

> ----Oorspronkelijk bericht---- > Van: Martien van Steenbergen [martien@aardrock.com] > Verzonden: 17 Februari 2007 09:57:19 > Aan: Marjolein Hins Q-Search > Cc: > Onderwerp: €7 > > Hoi Marjolein, > > Die prijs voor het boek zit je behoorlijk dwars en je vertelde dat > het iets met een ervaring bij Q-search te maken heeft. Ik wil graag > heel goed naar je luisteren en begrijpen wat dat nu precies is en > mijn beeld daarvan is nog helemaal niet helder. Kan en wil je me in > detail vertellen wat dat bij Q-search nou precies is/was wat je die > ervaring heeft gegeven? > > Dank, succes en plezier, > > Martien