Aloha:Cirkel 25

From AardRock Wiki
Revision as of 06:45, 27 April 2007 by Martien (talk | contribs) (→‎Afwezigen: Nuance op prijs.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Je kunt altijd naar de Aloha hoofdingang, naar de vorige cirkel of de volgende cirkel.


2007-04-25, woensdag, JAM

NOTA BENE Cirkel 25 is bij in Breukelen! van 10:30-13:00

Motel Breukelen 10:30-13:00 uur

Onderwerpen:

 1. punten op de i
 2. de laatste pagina's
 3. de prijsvraag (open source, prijs is wat koper er voor geeft)
 4. doelgroepsdoel

Langs de weg, bij het allerfijnste restaurant van Nederland...

File:Amuse6.pdf

Deelnemers

Aanwezigen

 1. Marjolein Hins
 2. Stanley van Maaren
 3. Dennis Luijer
 4. Martien van Steenbergen
 5. Manon Tromp

Afwezigen

 1. Gaston Vilé
 2. Harry van der Velde


wat gaan we delen; definitieve Amuse, uitzetten van Amuse invrienden/kennissenkring, vervolg fondsenwerving, uitgevers/drukkers ...

Verslagje van Marjolein: Per pagina hebben we de amuse doorgenomen en nog behoorlijk wat informatie verschoven waardoor het geheel nog beter werd. Tevens misten we het groepsdoel nog steeds in ons geheel, die gaat toegevoegd worden bij onze persoonlijke redenen om in de groep te zitten: de spirit van Aloha (er is een verandering gaande in onze maatschappij, die het ons mogelijk maakt en tegelijkertijd noodzaakt om anders met onszelf en onze aarde om te gaan. Hierbij zien wij VERTROUWEN en de RELATIE IN EEN NETWERK (familie, gemeenschap en de GROOTSCHALIGE BEWUSTWORDING OVER GEEF EN ONTVANG als belangrijke items. Wij gaan met de Aloha groep op reis om zelf mee te maken wat dit voor ons betekent en onze ervaringen delen we graag met de lezers, zodat zij er inspiratie uit kunnen halen om zelf ook een reis te gaan maken).

Respect. Ik noemde nog even dat ik een paar maal heb gemerkt dat er niet op informatie werd gereageerd en dat voelt. In elk geval over het Aloha weekend wat ik heb geprobeerd te organiseren was ik niet blij hoe dat een langzame dood stierf. Martien bleek wel te hebben gereageerd, via de Wiki, en Stanley gaf ook zijn reactie, dat hij het bewust even had laten lopen dat onderwerp en Gaston was niet aanwezig om te reageren. In elk geval even fijn om te hebben aangegeven, omdat het ook al meerdere keren is voorgekomen dat iemand van ons dit punt ter sprake bracht.

Gaston in vriendenkring. Overigens hebben we het ook nog even gehad over Gaston en het feit dat Manon en Dennis hem zouden bellen en dat Stanley hem heeft geinformeerd over de gevoelens die er leefden over of hij nou bij de kerngroep hoort of bij de groep van goede bekenden. Manon en Dennis kennen echter Gaston niet goed genoeg om dit per telefoon te bespreken, voelt niet goed voor hen, tevens heeft Gaston ook zelf geen actie genomen. Dus werd besloten om het hierbij te laten rusten. Onder 1 afspraak: dat er geen onderhuidse gevoelens meer zijn, die het groepsproces dwarszitten. Dat was bij ons niet het geval, dus we kunnen door.

Van macht naar hart. Ik beloofde een lijstje met kenmerken van de verschuiving van machts- naar hartparadigme waar we in zitten te sturen. Een manier van naar de verandering kijken.

Verder spraken we over: De prijs van het boek: we laten hem helemaal vrij, wat de koper ervoor geeft. Dit kon omdat Martien inmiddels ook 7/7/7 heeft losgelaten in combi met 1 miljoen. We laten de kosmos haar werk doen, de intentie is uitgezet :-). M.a.w. we accepteren het allemaal als het niet wordt gehaald. Dit was een belangrijke stap in ons groepsproces, want t/m kort geleden hadden we hier nog geen unaniem gevoel bij. We hebben nu allemaal hetzelfde beeld en gevoel bij het proces en de uitkomst. En juist doordat we dit zo voelen, weten we ook dat daardoor 7/7/7 en 1 miljoen dichterbij is dan we nu denken :-))

The Rock 08:45, 27 April 2007 (CEST): Nuance: de prijs van het boek is wat de koper ervoor geeft interpreteer ik anders als we laten de prijs helemaal vrij. Dat laatste betekent dat we straks alsnog een prijs op kunnen drukken waarmee voor mij het een "gewoon" boek wordt en het hart uit het Grote Idee gaat. "Dit kon omdat Martien inmiddels 7/7/7 heeft losgelaten"—dat snap ik iet: ik zie er geen oorzakelijk verband tussen. Verder heb ik Aloha losgelaten terwijl ik 21/06/07 en 07/07/07 nog steeds als kompas gebruik.

Publiciteit. Via de publiciteit gaan we het verder brengen. En onze aantrekkingskracht zal zitten in het feit dat we de prijs zo hebben gedaan. Helemaal eens dat dit een 'publiekstrekker' is, waardoor je op talkshows, radioprogramma's e.d. kunt komen.

Aantrekkingskracht We willen op de laatste pagina lezers uitnodigen om hun reizen met ons te delen, zodat wij onze kennis en kunde met hen kunnen delen. We gaan het expres niet hebben over het feit dat ze van ons fondsen kunnen krijgen, want dan komen niet de juiste partijen op ons af. We willen mensen die mooie, zelf bedachte reizen maken en de eigen verantwoordelijkheid op zich nemen of hun project/reis slaagt of niet. Als wij die reizen dan horen en zeggen, he, dat is een mooi idee, kunnen we er altijd geld aan geven, echter zo profileren wij ons niet. Remember, je trekt aan wat je uitstraalt..... Wie willen wij aantrekken??

Marketing/fondsenwerving. Dit wordt door Martien en Stanley nog even op de langere baan geschoven. Eerst de amuse klaar. Ik probeer hier nog een beetje tegenaan te drukken, omdat 7/7/7 zo dichtbij is. Ik denk dat we best door kunnen met daarover nadenken voordat de amuse klaar is, paralelle processen zou ik zeggen, toch voelt dat niet zo voor hen. En dus pas ik me aan :-) Go with the flow.........

Afspraken: Amuse naar een paar vrienden toesturen. We zullen allemaal de huidige amuse naar een paar vrienden toesturen en hen om een opbouwend commentaar vragen. Hiermee staan we in contact met de buitenwereld en stappen uit het navelstaren. Is het Xtreem zinnig?

Ik neem amuse mee naar Paul Quist. Hij is de uitgever van Zin! en ik spreek hem morgenavond. Zal dan de amuse meenemen. Manon heeft hem vorige week ontmoet in een bijeenkomst bij Ton Plekkenpol (met wie zij met een groepje bezig is voor een creatieve productie met zang en dans in bewustwording) en daar kwam Aloha ook ter sprake.

Manon fijne vakantie. Manon is volgende week op vakantie en zal daarvoor en daarna de teksten weer gaan aanpassen.

Stanley en Marjolein doen deeltje van de tekst. Stanley stelt voor om samen het stukje tekst te schrijven over de prijs die we niet vastzetten, maar de nieuwe manier, wat de koper ervoor geeft. Dat is OK en Manon is er zeer blij mee, dat scheelt haar weer.

Op de terugweg naar huis heb ik Harry nog even gebeld om hem bij te praten. Die was daar blij mee, blijft hierdoor een beetje op de hoogte en wenst ons veel succes!! Hij heeft wel weer wat energie en meldt zich als hij weer actief kan/wil zijn.