Aloha:Hoofdingang

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

{{{3}}}
photo (cc) K Jane

Aloha: Hawaiaans voor affectie, liefde, compassie, dank, tot ziens, hallo en andere sentimenten met een vergelijkbare natuur. En een fraaie naam voor een zinderend project met de titel HARTelijk Dank!. Lees meer over de betekenis en het karakter van het woord Aloha.

Het vurig verlangen van het Aloha genootschap is:

We maken een verassend mooie reis waarbij we op 7/7/7 tenminste €1M hebben ontvangen in een fonds dankzij ons extreem zinnige en succesvolle boek en de andere dingen die uit onze Aloha-reis voortkomen!

Geheel in de geest van Ben & Jerry's medeoprichter Ben Cohen die zegt "Wat je geeft krijg je terug." zijn wij zijn ervan overtuigd dat geven en ontvangen in onze samenleving een verandering teweeg kan brengen. Daarom stellen wij dit boek geheel vrij beschikbaar voor de prijs die de koper daarvoor wenst te betalen. Dit vertrouwen wordt bevestigd door navraag en onderzoek bij diverse winkeliers, die dit ook een prachtig initiatief vinden. Daarmee willen we geven en ontvangen grootschalig bewust maken voor elk Nederlands-sprekend mens.


Q: Wat gaan jullie met het geld in dat fonds doen?


A: Een gedeelte is nodig om de zogenaamde out-of-pocket kosten te betalen. Een gedeelte wordt gereserveerd voor andere goede reisdoelen. En een gedeelte wordt gebruikt om billijk te verdelen over degenen die het boek hebben gemaakt.

Het boek komt 21 juni 2007 beschikbaar. Geheel in het teken van geven en ontvangen geven we het boek als open bron aan de markt en daarmee aan Nederlands-sprekende mensen en is de prijs van het boek wat de ontvanger er voor geeft.

Het wordt een extreem zinnig boek. Zinnig als in praktisch nut. Een soort handboek dus. Zinnig als in betekenis voor jouzelf en je omgeving. Zinnig als in richtinggevend. En zinnig als in plezier, vreugde en lust. 24x7 lekker in je vel en jezelf zijn. 't Wordt gewoon een schitterend boek! Het allermooiste boek van 2007!

Aloha is zeer sterk geînspireerd door de holacratische successen uit de open source software wereld zoals Agile Software Development en Pattern Languages—de taal voor succesformules—en een bruisende Wiki. Uiteraard wordt het geheel, net zo als deze website, onder Creative Commons gepubliceerd.

Wij zijn nieuwsgierig naar de inhoud van dat boek en wij vragen jou af:

  • Wat voel je als je het boek openslaat?
  • Wat voel je als je het boek dichtdoet?

Weet jij het? Heb je een idee? Laat het ons weten. Het wordt namelijk jouw boek. Speciaal voor jou. Schrijf mee en vertel ons wat er in moet staan en op welke brandende vraag jij een antwoord zoekt. Tips, wensen of verlangens voor het boek? Stuur post naar Martien van Steenbergen.

Meer dan deze tip van de sluier kunnen we nu nog niet oplichten, dus voorlopig moet je het nog even met de lijst met veel voorkomende vragen doen.

Martien van Steenbergen
06 53 54 59 60
martien at aardrock dot com.


"Boomerangkaart" uitgedeeld tijdens de Holland Open bijeenkomst op 20 februari in Rijskwijk. {{{3}}}
(cc) Martien van Steenbergen