Gevaarlijke drinkplaats

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Patroonstatus: kiem.

Vervang deze tekst door beeld met een archetypisch voorbeeld van dat patroon. Zorg dat het beeld past bij de Aloha:huisstijl.

* * *

Concurrenten drinken niet tegelijkertijd uit angst voor aanvallen.

Krachten:

  • Concurrenten vertrouwen elkaar niet.
  • Er zijn geen overtuigende redenen voor de ongevormde marktplaats om zich te manifesteren, noch voor enige waarde van het resultaat.
  • Je hebt concurrenten nodig om zowel het bestaansrecht en de waarde van de potentiële marktplaats te demonstreren en uit te waaien in net van tournooien om de zoete plekken te vinden. Met andere woorden, je moet natuurlijke selectie voor je laten werken.

Daarom:

Start met het groeien van de markt met een merk. Breng het merk in verband met kwaliteit of uitwisselbaarheid. Geef de sleutelkennis, informatie en ervaringen weg aan een gemeenschap van concurrenten. Vraag een bijdrage voor het logo om zo verdere ontwikkeling te financieren. Onderken dat concurrenten geheimen hebben die ze willen beschermen, en dat ze die geheimen willen delen voor een hoger rendement. Weet dat concurrenten roofdieren zijn en de marktplaats tegen sabotage beschermen.

Vervang deze tekst door een of meerdere verhelderende diagrammen en beelden van de oplossing met labels voor de hoofdcomponenten.

* * *

Maak een veilige plaats om te delen voor alle mede-eigenaren van dit opkomende ecosysteem.

Pattern Source: Jini Community Pattern Language..