The Nature Of Order

From AardRock Wiki
Revision as of 05:33, 13 April 2007 by FsaYgy (talk | contribs)
Jump to: navigation, search

{{{3}}}
photo courtesy and © Jan Derwig

Zin in een inspirerende inleiding en workshop? Neem dan contact op met Martien van Steenbergen.

Agenda

30/11 Zet dingen in beweging tijdens een Spiritueel Café van Gaston Vilé's Authenticiteit.nl.
16/11 Vitae's Celebrate Work i.s.m. Spirituele Management Tafel.
31/08 Learning Lane i.s.m. Spirituele Management Tafel en Zicht.
01/09 Learning Lane i.s.m. Spirituele Management Tafel en Zicht.
11/05 Workshop "Integrale Architectuur" voor het Center for Human Emergence.

Er is een tijdloze manier van bouwen. Het is duizenden jaren oud, en vandaag het zelfde zoals het altijd geweest is. Denk aan de grote traditionele bouwwerken van het verleden, de dorpen, de tenten en de tempels waar mensen zich thuis voelen. Deze zijn altijd gemaakt door mensen die heel dicht bij de kern staan van deze manier van bouwen. En, zoals je zult zien, leidt het eenieder die er naar zoekt naar gebouwen die zelf zo oud zijn in hun vorm als de bomen en de heuvels en onze gezichten.

Er is een centrale kwaliteit van het leven en de geest van een mens, een stad, een gebouw of een wildernis. Deze kwaliteit is objectief en precies, maar kan niet benoemd worden.

In de mate waarin ze leven, maken ze onze innerlijke krachten los en bevrijden ze ons; maar wanneer ze dood zijn, houden ze ons gevangen in interne strijd. Des te meer levende patronen er op een plek zijn, des te meer komt het tot leven als een integraal totaal, als een geheel, des te meer gaat het gloeien, des te meer gaat het schitteren, des te meer bezit het dat zelf-onderhoudend vuur dat de kwaliteit zonder naam is.