User talk:Martien/Dagboek

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Willem 19:15, 4 January 2007 (CET)

Martien, Leuk om weer een dagboek entry te zien. Ik hoop dat je het leuk hebt gehad in Portugal :).

Ik heb wel een puzzel over het rood: "TO DO: Aloha dagboek vanaf half oktober 2006 bijwerken..." is het idee van een dagboek niet dat je het nu meteen schrijft, en niet achteraf ? Of heb je ergens papieren aantekeningen of onuitgetypte spraak-memo's (dat was moeilijk in het nederlands... hoe heet dat stukken ingesproken/gedicteerde tekst in bijvoorbeeld een mobieltje of een memorecorder ? ) )

The Rock 19:27, 4 January 2007 (CET)

Hoi Willem,

Ik heb veel aantekeningen, email, Wiki-entries, herinneringen, foto's, en zo voort van al mijn Aloha-aktiviteiten. En ja, natuurlijk moet het nu meteen. Op de een of andere manier vind ik de huidige tooling daarvoor te weinig geschikt. Te hoogdrempelig. Of ik heb de gewoonte nog niet ontwikkeld. Ik merk dat ik de Wiki-syntax het prettigst vind. Weblogs (WordPress) gebruik ik daarom te weinig. Wil eigenlijk vanuit email integrale congurente hele en samenhangende blog entries kunnen schrijven, inclusief foto's. Ik moet nu zoveel verschillende systemen gebruiken dat ik er gek van wordt.

Willem 19:38, 4 January 2007 (CET)

Wordpress heeft een e-mail naar blog feature (nog niet uitgetest, ik merk zelf bij wordpress ook drempels, zeker als ik het druk heb [http:me.andering mijn blogje] is al even niet meer bijgewerkt.

Hoewel ik moet zeggen, dat wordpress uit het arsenaal aan webtools dat ik heb geprobeerd een van de prettigere en minder-drempelige is. Redelijk plezierig om te gebruiken.

Mijn drempels zijn eerder redactioneel dan technisch (hoewel een technische drempel wel helpt om de redactionele niet te nemen...). Zoveel verschillende systemen, herkenbaar. Grappig dat deze discussie hier vandaag opkwam. Kreeg net een mailtje van Elizabeth Hendrickson over teveel verschillende systemen voor de agile alliance board... (en geen van de losse systemen die onze requirements dekt), dus nu gaan we, na een tijdje expirimenteren, terug een iteratie over onze wensen en eisen maken... :)