Talk:Visueel kompas

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Willem 13:03, 1 March 2007 (CET) :)

deze gaat voorlopig nog niet voorbij patroonstatus kiem, als we 'minstens drie voorbeelden' aanhouden, moeten we drie patroontalen maken (of vinden) die dit patroon gebruikt hebben... ;)

Hij voelt wel goed in de patroonvorm, overigens. Mooi geschreven, en de verwijzing naar serendipity (wat is daar het nederlandse woord voor) resoneert. De naam is mooi, en kan inderdaad duidelijker. Het zou zo maar kunnen dat Dennis hier al een goede naam voor heeft...

The Rock 13:29, 1 March 2007 (CET): Dank voor de uitdaging Willem…

  1. A Pattern LanguageChristopher Alexander
  2. A Pattern Language for Web Usability—Ian Graham
  3. Organizational Patterns of Agile Software Development—James O. Coplien and Neil B. Harrison
  4. Aloha in wording—Aloha-team

Willem 13:44, 1 March 2007 (CET) Dank voor het oppakken van de handschoen, Martien. De boekjes van Alexander zien er (voor hun tijd) mooi uit. Het viel me vandaag op dat de letters in the timeless way scheef op de regel staan (ze dansen). In ieder geval ljikt de hand van een vormgever in het boek herkenbaar. Hoewel, de acknowledgements vermelden er geen. Ik zie daar -geheel terzijde- dat hij 14 jaar over the timeless way heeft gedaan...

Het tweede boek ken ik niet. Klinkt als een mooie.

Ik weet vrij zeker dat ze voor organizational patterns geen typograaf of grafisch vormgever hebben gebruikt. Ze hebben alles met een scriptje uit de wiki gejenst. De diagrammen zien er vreselijk uit. Org patterns was een van de aanleidingen voor m'n vasthoudendheid. Het ziet er niet uit (was ook de eerste reactie van iemand die ik het wilde laten zien, die iemand was _wel_ geinteresseerd in de inhoud, maar haakte af toen hij de binnenkant zag). Vooral de diagrammen niet, en de foto's slaan als een tang op een varken.

Fearless change zou een kandidaat zijn geweest, als ze maar plaatjes hadden gebruikt (het heeft er nul geloof ik), en wat kleur had ook geen kwaad gekund. Ik vond de typografie wel weer mooi.

Anyway, als ons boek mooi wordt, en a pattern language for web usability is ook mooi, dan hebben we een patroon :)

Knip—commentaar van de pagina zelf

TO DO: Harry, wat probeer je te doen? Ik volg je niet. Kunnen we nog ff Skypen of bellen?—Martien Harry 16:18, 1 March 2007 (CET) gedaan!

NOTA BENE Wiki templates kan je niet nesten! Helaas!!! Harry 16:18, 1 March 2007 (CET) KUN JE DAAR WAT AAN DOEN?

The Rock 15:18, 12 March 2007 (CET): Op dit moment niet. Geen tijd, geen middelen.

Is patroontaal nu de standaardmanier om patronen te formuleren, of is het het gebruik van patronen als vanzelfsprekend onderdeel van de natuurlijke taal?

De patroonvorm is de standaard manier om een patroon te formuleren (of vormuleren). De (toepassing van een) patroontaal is een morphogenetische basis voor het zich laten ontvouwen van hele en levendige situaties (mens, organisatie, architectuur, beeld).