Talk:Openheid vergt moed

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

The Rock 15:37, 29 January 2007 (CET): Heftig Marjolein. Dit delen met ons en anderen vergt ook moed. Ik ben ervan onder de indruk. En je jebt het tegen het eind over zelfvertrouwen. Daarom reik ik je ook graag de formule voor zelfvertrouwen aan. Ik put er regelmatig kracht en moed uit. Tevens doet jou moedige betoog mij denken aan de vier waarden of 'kernmerken' van XP (eXtreme Programming), de moeder van Agile Software Development:

  • Communicatie;.
  • Eenvoud.
  • Terugkoppeling.
  • Moed.

Binnen de context van de eerste drie—communicatie, eenvoud en terugkoppeling—wordt het tijd om als een speer vooruit te schieten. Als je niet op topsnelheid voortsnelt, dan gaat iemand anders dat wel doen en er daarmee met jouw lunch vandoor.

Alle vier samen lijken ze een beetje op heuvelklimmen. Je maakt iets eenvoudigs, dan weer iets complexer, dat vereenvoudig je weer, en dan weer wat complexer. Het probleem met heuvelklimmen is dat je daar een lokaal optimum mee bereikt. Een keer boven op de heuvel zie je dat er andere heuvels zijn die veel hoger en beter zijn. Met kleine veranderingen kom je daar dus niet. Het vereist moed om de noodzakelijke grote verandering door te voeren. En daarvoor moet je ook nog eens door het dal! Je kan het niet afsnijden. Dank voor je moed!!!