Talk:Iets beters

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Willem 10:49, 6 March 2007 (CET) Ik heb wel weer (opnieuw, een niet-ezel moet zich meer keren tegen dezelfde steen stoten om te leren) iets geleerd over de nadelen aan het gebruik van iets beters. Met iets beters bepaal je waar de discussie plaats vindt.

Typisch gebruik: "Als je iets beters weet moet je het maar zeggen (of doen)".

Hiermee kun je (onbewust) de mogelijkheid tot het nemen van een stapje terug afsnijden. Als je als toehoorder / mede-werker de discussie helemaal niet wilt voeren geef je weinig ruimte. (Her)Leerzaam voor mij, ik heb een collega die dat voortdurend riep, terwijl we voor mijn gevoel de essentie niet raakten.

Frustratie komt tot stand op het moment dat degene die iets beters gebruikt geen stap terug wil of kan doen, en de andere partij dan maar iets beters gaat proberen te maken...

Het idee van een spike (experiment) uit extreme programming lijkt hier op, maar toch niet. Bij het doen van een spike worden er meerdere (tegengestelde) ideeen tegelijk uitgeprobeerd, en ze krijgen allebei even veel aandacht.

The Rock 15:54, 6 March 2007 (CET): Ook ik heb bezwaar tegen 'iets beters' als patroon. Ik mis de context/situatie (hij is nl. altijd geldig), het probleem of de wens, de krachten, de oplossing en de resulterende, nieuwe situatie. Dat blijkt ook uit het meerdere malen toevoegen van 'iets beters' aan het Aloha vuring verlangen. Het verlangen wordt er steeds vager van en loopt zelfs het gevaar in zijn geheel vervangen te worden tot 'iets beters'. 'iets beters' lijkt voor mij meer op een anti-patroon: vaagheid, mist. Neemt niet weg dat ik de intentie van 'iets beters' geheel ondersteun en omarm. Alleen ik noem dat voortschrijdend inzicht. Mijn voorstel: 'iets beters' niet meer als patroon(naam) gebruiken in de tekst, en uit bestaande teksten weghalen. Welke gegronde bezwaren zijn daartegen?