Talk:Ff kort door de bocht

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

User:Willem Schreef

Gebruik alleen bijvoeglijke naamwoorden als die inhoudelijk iets toevoegen

>>> Gebruik daarom alleen bijvoeglijke naamwoorden als die inhoudelijk iets toevoegen. bijvoorbeeld : verlangen ipv vurig verlangen

Ik zat te denken aan wat Martien de stijlgids noemt. Een stijlgids is misschien weinig zelf-organiserend. Bovenstaande zou wel goed kunnen als Aloha:Schrijftips

The Rock 13:28, 26 February 2007 (CET): Zo mooi dat je dit opmerkt Harry. Dit staat al vanaf Aloha:Cirkel 4 op de agenda. Zoek daar maar eens naar schrijfwijzer. En er is voorzien in een kiem van een patroon hiervoor in de Aloha:verhalenbundel#Kiem_van_de_Aloha:schrijfwijzer en Aloha:Boek#Prototype_Boek. En in Talk:Aloha:Boek wordt zelfs het patroon schrijfwijzer al gebruikt. Blijkbaar is de tijd rijp om vlees om de botten van de schrijfwijzer (de 'klasse') te leggen en tegelijkertijd de specifiek voor Aloha de 'instantie' van Aloha:schrijfwijzer te vullen en vorm te geven.
The Rock 13:30, 26 February 2007 (CET): BTW, patroon is al heel duidelijk m.b.t. een bepaalde schrijfstijl. Redelijk instructief en persoonlijk namelijk.
Willem 13:37, 26 February 2007 (CET) je _vindt_ patroon duidelijk. Het gegeven dat maar een beperkt aantal mensen patronen schrijft, en er daarvan maar twee zijn die redelijk consequent het formaat gebruiken zegt mij dat er werk aan de winkel is. Ik was daarom ook al begonnen patroon te refactoren en herschrijven: schrijven is schrappen. Ook begonnen Aloha:Schrijftips te vullen :). Ik vindt Schrijfwijzer te gebiedend klinken (als in 'beperkende regels' in plaats van 'generatieve regels'. Ik voel betrekkelijk weinig energie bij het beschrijven van het patroon schrijfwijzer of schrijftips. Aan een instantie hebben we misschien genoeg, in eerste instantie ;).
Sorry dat ik m'n naam niet bij het bovenste gezet had. Ik was er van uit gegaan dat dat automatisch gebeurt als je op '+' drukt bij een talk pagina. Bedankt voor je response :).
The Rock 14:00, 26 February 2007 (CET): Ha die WIllem! Ik snap jouw vooraversie tegen schrijfwijzer. Lees het echter eens los van elkaar, dus schrijf wijzer. Net zoals kies-wijzer tijdens de verkiezingen de afgelopen jaren. ik voel me uitgedaagd de schrijfwijzer zelf zodanig de schrijven dat het prettig en goed en generatief aanvoelt. Mijn voorbeeld daarin is o.a. "The Elements of Style" van William Strunk jr. en E.B. White over engelse taal.