Succesvolle open bron

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Punten voor een succesvol open bron initiatief:

  Succesvol door: Aloha actie:
1. Een florerende gemeenschap—Een handvol leidende ontwikkelaars, een groot lichaam van bijdragers en een substantieel, of tenminste gemotiveerde, gebruikersgroep die ideeën aanreikt. Waarden, beginselen, codex en speelregels opstellen voor een zelf-organiserende florerende gemeenschap. Optekenen van tenminste tien bedrijven die publiek hun goedkeuring en steun betuigen voor dit initiatief.
2. Transparantie—Beslissingen worden in het open gemaakt, met discussiedraden, actieve postlijsten, met zowel postieve als negatieve uitingen. Wiki en postlijst hebben we al. blog en forum nog niet; klaarzetten vóór 21 maart?
3. Ontwikkelaars in dienst—De kernontwikkelaars hebben een voltijdbaan aan het project. Financiële stroom op gang brengen waarmee een toegewijde kernploeg vrijgemaakt kan worden om tenminste drie dagen per week aan Aloha te kunnen werken.
4. Verstorende doelen—Er wordt iets zichtbaar beter gedaan dan in een gesloten initatief. Gratis alleen is niet voldoende. De hele auteur-uitgever-drukker-binder-distributie-boekhandel-klant-lezer financieel omdraaien geënt op Geef.
5. Beschaafd—Sterke fora waken tegen persoonlijke aanvallen of kritiek en richten zich op het hogere doel. Zo snel mogelijk en in rap tempo laten groeien van de gemeenschap buiten de kernploeg.
6. Een heldere licentie—Sommigen zijn zeer zakenvriendelijk, anderen troebel als modder. Een passende Creative Commons license aanvullen met de juiste commerciële voorwaarden voor de (omgekeerde) keten.
7. Een goedaardige dictator—Een dienende leider die kan inspireren en de ontwikkelaars kan gidsen en adviseren, de juiste vragen stelt en alleen de juiste ontwikkelingen toe laat. Een meedogenloos liefdevolle facilitatir die keihart (met een T) katalyseert de juiste balans en flexibiliteit te vinden.
8. Documentatie—Welke waarde heeft een project dat niet buiten haar eigen ontwikkelaars kan? Schrijf het boek dat zichzelf bewijst—wat is de succesformule voor een boek met prachtige proza, gave gedichten, boeiende beelden en honderden succesformules?
9. Commerciële ondersteuning—Bedrijven hebben meer nodig dan alleen e-mail ondersteuning. Bestaat er een solide bedrijf met mensen die je kan bellen? Aardbron overeenkomstig vormgeven in de Nederlandse samenleving en economie.
10. Sterk merk—Associeer gegarandeerde hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en uitwisselbaarheid met een helder programma voor logo of cachet. Aardbron | Aloha beeldmerk, logo en een krachtige heldere en eenduidige huisstijl zodanig openbaar maken en aanreiken dat velen zich ermee willen identificeren en met de werking van een keurmerk zoals het FSC.

Lees de interessante bron op [http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=197002953&pgno=2 InformationWeek