PijnlozePancreas

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Treating diabetes as a game, making it fun to "suffer" from diabetes triggered me to write up a short teaser to attrack students from the HKU KMT (Utrecht School of the Arts, faculty of Arts, Media and Technology. Here is the text (in Dutch) that got GielClaessens hooked in just a few days.

Diabetes is volksziekte nummer één. Als je't hebt, moet je je eigen pancreas spelen. Tijdens de les, in de kleedkamer, tijdens een popconcert, de hele tijd maar in de gaten houden wat je bloedsuikerspiegel is, hoeveel je eet en hoeveel insuline je moet prikken. Al met al geen pretje. Ook niet voor je verzorgers. Vader en moeder die in de rats zitten of 's nachts niet in een coma raakt.

Als we van dat hele proces nou eens een pleziertje maken?! Bloedsuiker meten, bijhouden wat je gegeten hebt, insuline toedienen en de dosering bijhouden. En al die gegevens (al of niet anoniem) met anderen over het internet delen zodat de slimme software suggesties kan doen rondom voeding en dosering gebaseerd op patronen die ontdekt worden in de duizenden meetgegevens.

Wat zijn de psychologische en usability aspecten van deze bijna game-like software? Hoe zorgen we ervoor dat het gebruik ervan een bijna Tamagotchi-achtig gehalte krijgt waar diabetici graag mee werken en waar verzorgers en ziekenhuizen veel genot, gemak en gewin mee hebben zodat de diabeticus een langer en gezonder leven heeft en de bijbehorende kosten drastisch verlaagd worden? Wat is het ideale ontwerp hiervoor?

Wij weten het niet. Jij wel natuurlijk. Hoe kijk jij hier tegen aan? Heb je zin om met een negental medestudenten informatika UU je te storten op de game, de usability, de psychologische aspecten, het grafisch ontwerp, het virale karakter en de huisstijl van deze startup?

Reis mee. Maken we samen een prototype wat we vervolgens op grote (wereldwijde) schaal aan de markt aan gaan bieden. Hoezo duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig zijn, while having fun,

Dit project is een samenwerkingsverband van de UU, HU, UvA en HKU.

Succes en plezier,

Martien van Steenbergen 06 53 54 59 60