Patricia Bakra

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol> {{{3}}}
(cc) prupert

Patricia Bakra—(49) jaar, woont in Ijsselstein (UT), geboren in Paramaribo, Suriname, directiesecretaresse. Op haar dertiende naar Nederland gekomen met haar ouders. Eerst in Amsterdam, maar sinds haar achtiende in Ijsselstein.

Patricia geniet van haar werk als directiesecretaresse bij Fortis in Utrecht. Haar man Leo werk ook en samen zitten ze er behoorlijk warmpjes bij. Ze gaat graag goed verzorgd en goed gekleed naar buiten. Een fraaie zwarte jas met gouden knopen en een warme omslagdoek zijn in de herfst haar favoriet.

Patricia heeft het goed naar haar zin. Ze is verslingerd aan boeken en koopt er veel. Bijna elke week wel een of twee. Verhalen over Suriname en van Surinaamse schrijvers interesseren haar het meest. Van spannende en romatische verhalen waarin ook een stuk cultuur meegenomen is geniet ze het meest. Als ze een boek uit heeft leent ze het uit aan vriend en familie.

Sonja, haar zeventienjarige dochter, vraag haar de oren van het hoofd. Ze heeft zoveel hobbies, maar geen tijd om ze te doen. Met veertig uur per week werken en nog wat sociale verplichtingen houdt ze weinig tijd over voor haar passies. En dus belt ze regelmatig haar moeder om advies. En Patricia wordt daar een beetje radeloos van. Hoe kan ze Sonja het beste helpen haar hart te volgen. Je moet toch werken om geld te verdienen?

Ze geeft maar zo goed mogelijk antwoord en helpt Sonja waar ze kan. Maar zo hier en daar wat tips van anderen kan geen kwaad. Onbewust draagt ze die zorg en aandacht met zich mee. Was er maar een leuk praktisch boekje die ze haar dochter kado kan doen. Patricia wil Sonja heel graag helpen met en vinden van antwoorden op de brandende vraag: Hoe maak ik van mijn hobbies mijn werk? €20 geeft ze er graag voor uit.