Kruip in de huid van een persona

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Stel je je voor wie je blij maakt met jou (=ons) boek. Hieronder volgen beschrijvingen van enkele potentiële kopers. Zij vormen, in marketing termen, onze gedroomde doelgroep. Dat helpt om de informatie te bepalen die hen werkelijk verder helpt. Via de perfecte combinatie van inspiratie, inzicht, feiten, instructies en praktische voorbeelden.

Linda de Groot (39) uit Hilversum

"Ik koop regelmatig boeken en boekjes. Een boek wat er werkelijk toe doet, met ervaringen van de schrijver. Ook gaat mijn interesse uit naar oosterse en andere wereldse wijsheden want er is meer dan alleen de westerse wijsheden van economie en filsofie. Wat mij meer en meer irriteert zijn de one-liners die ik overal tegenkom. Het boek moet niet te dik zijn, ca. 250 pagina's. Als ik een inspirerend boek tegenkom met zo'n inhoud, dan ben ik wel bereid om €49,50 hiervoor te betalen..."


Herbert van Dalen (61) uit den Haag

Ik zit nu in de WAO en ben tai chi leraar. Ik lees graag en koop zo af en toe een boekje. Een extreem zinnig boek zou in mijn visie doorspekt moeten zijn met onderwerpen die een kanteling laten zien vanuit praktische gezichtspunt. Hoe er minder of geen geweld nodig is om met elkaar samen te leven. Zowel in zakelijke als in privé omstandigheden. Het zou dun moeten zijn met plaatjes en korte teksten. Ik zou voor een dergelijk boekje wel €25,- willen betalen..."

Annique Kappert (59) uit Vinkel

"Ik heb een eigen studio waarin ik mensen de gelegenheid biedt om intuïtief te schilderen en daarmee bij hun eigen kern te kunnen komen. Onderwerpen van spirituele aard zijn voor mij interessant. Ik verslind veel boeken op dit vlak. kan hier niet genoeg van krijgen. een boek zou naast enige spirituele onderwerpen ook ruimte moeten hebben om in te kunnen tekenen, aantekeningen te maken. Het zou ook leuk zijn om enige teksten op zwarte bladzijden of andere donkere aardkleuren in witte letters zodat mensen dit in de zon kunnen lezen om te experimenteren hoe dit voelt. ongeveer 300 pagina's teksten opgevuld met luchtigheid, plaatjes en humor. Ik betaal graag €35,- voor zo'n boek..."

Peter Hengelaar (26) uit Maastricht

"Als student medicijnen heb ik buiten mijn verplichte kost een groeiende interesse in ethiek en filosofie. Deze honger weet ik nog niet goed te defineren of te plaatsen en ik ben daarom ook zoekende. Niet naar een (lees 1) waarheid maar naar een springplank die me in staat stelt om mijn eigen pad te ontdekken om dat vervolgens ook te belopen. Het overleiden van mijn oma (moeder van mijn vader) heeft me doen realiseren dat ik meer moet delen... Een boek dat me op meerdere vlakken kan uitdagen, uitlachen en kan laten huilen... daar heb ik als student zelfs nog wel 40,- voor over..."

Bert de Veer (50) uit Maarssen

Bert heeft op 30-jarige leeftijd een ziekte gekregen en is toen de patientenvereniging ingegaan. Hij heeft een commerciele achtergrond in de techniek. En denkt sinds zijn 30e erg na over de zin van het bestaan. Doelgroep voor ons boek: de mensen die wakker willen worden aanspreken. Meelopers/ja-knikkers bewust laten worden -> ze laten omdraaien. Doelgroep bepalen- persoonlijk contact - doorgeven. Hij kwam met het idee om na te gaan hoe Sonja Bakker is verspreid, want die kent nu heel NL. Hij wil graag op de hoogte gehouden worden van onze Aloha activiteiten.

Hij heeft 4 kinderen. Ziek vanaf zijn 30e levensjaar en financieel het niet makkelijk gehad. Hij heeft een enorm maatschappelijke betrokkenheid. Protestantse achtergrond (hij vond dat een bekrompen omgeving, als taxichauffeur kwam hij in aanraking met de kroeg en hoeren en merkte dat hij dat niet had meegekregen, terwijl het wel voorkomt in het leven van vele nederlanders). Kranten lezen is zinloos vind Ger. Je moet kunnen overgeven en vertrouwen Hij houd van god/allesomvattende kracht (maar dan niet op de manier waarop hij het vanuit protestantisme heeft meegekregen) en iedereen zou volgens hem de 10 geboden moeten leven. Als je niet van jezelf houd kun je niet van een ander houden. Mensen kunnen alleen wakker worden als ze het begrijpen De zin van het bestaan We gaan dood en waar ga je dan heen? Oordeelloos, ruimtegevend leven laten leiden voor alle mensen Zijn kinderen zijn erg druk met werk, carriere, vakanties, kinderen.... druk, druk, druk -> geen tijd om na te denken. Dus de 10 geboden moeten er echt in als het aan hem ligt.

===een groepsgesprekje=== een gesprek met 4 personen tegelijk over het boek met de vragen: wanneer een boek inspirerend voor ze is, wat zou er in moeten staan?

Sierra de Groot

45 jaar, getrouwd, 4 kinderen, heeft 2 eigen paarden, een hond en nog wat dieren. Ze heeft een druk gezinsleven en werkt daarnaast parttime 3 dagen als adviseur voor ouderen. S. loopt deels in de WAO vanwege een serieuze hartkwaal, waar ze binnenkort een riskante operatie voor moet ondergaan. Zij vindt dat het boek ervaringen van anderen moet hebben, die haar kunnen inspireren om de dingen ook op een andere manier te bekijken of te doen.

Irene van Lier

49 jaar, single, woont op een leuke etage in Amsterdam, zingt in een koor en houdt van koken en gezelligheid. Ze is druk aan het daten via Internet en heeft een leuk sociaal leven. Ze werkt zelfstandig als psychotherapeut. Zij wil eigenlijk ook wel wat wijsheden kunnen lezen in het boek. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat het boek anderen inspireert om minder snel te oordelen en veroordelen. De maatschappij is te veel ingericht op het veroordelen van anderen en dat geeft een continue negatieve spanning die mensen beïnvloedt.

Marcel van Dijk

man, 43 jaar, single, woont in Amsterdam, houdt van salsa en geeft les in squash, heeft een achtergrond bij de Korps Mariniers en zijn familie komt uit Indonesië. Hij werkt fulltime als administrateur bij een groot non profit bedrijf. Marcel vindt het inspirerend om ervaringen te lezen van bijvoorbeeld militairen die in Afghanistan of Irak gelegerd zijn. Vooral het spanningsveld tussen hoe er over deze militairen vaak geoordeeld wordt en hoe het werkelijk is daar en wat ze meemaken, vindt hij boeiend. De emoties die bij dit werk komen kijken, worden hele vaak onderschat door mensen die van buitenaf er naar kijken, ook door het leger zelf en er is nog steeds taboe op het bespreken van die emoties. (een man moet stoer zijn).

Nicole van Loon

34 jaar, woont in Utrecht, woelige tijd achter de rug na het verbreken van een lange relatie. Speelt waterpolo en is sociaal zeer actief. Heeft sinds kort wel een nieuwe vlam. Nicole werkt als coach bij een facilitair bedrijf. N. vertelt over een vriend van haar die mensen met elkaar in contact brengt om samen projecten aan te gaan, of ideeën uit te werken. Zou ook goed zijn om dat verbinden via het boek te laten gebeuren.

Het gesprek komt uit op het negatieve klimaat waarin we leven, de continue kritiek naar elkaar en veroordeling, maar ook de negatieve berichtgeving die dat weer blijft voeden. Het zou goed zijn om te slaan naar positieve berichtgeving, daar zoveel mensen het eigenlijk heel goed doen. Misschien een positieve krant uitbrengen?