KK/De Lachende Notaris

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search
De-Lachende-Notaris.png

Ha die Stanley en Gaston én Dennis,

Ik kan het niet laten en heb een stripverhaal gemaakt bij onze KoKra's bestaande uit de volgende delen:

  1. VerlangenPain/Gain continuüm is contextueel; om er een positieve motivatie aam te geven vertaal ik elk probleem naar een wens. "Ik ben volgende week een halve kilo afgevallen! :-)" werkt beter dan "Ik ben een halve kilo te zwaar! :-(" zoals je weet. Positieve autosuggestie dus.
  2. Bewijs—Waaruit blijkt dat er een probleem is of wens naar toekomstig resultaat ligt? Waar zien of merken we dat aan? Hoe weten en meten we dat?
  3. Impact—Wat is de (business) impact van de wens (ook wel business case of ROI)? Zowel op korte termijn als over de management horizon—zonder een heldere impact is onze aanbieding naakt!—en heeft een kleine kans van slagen.
  4. Blanko—Ruimte voor het gesprek. Laat een kopie als referentie achter bij de klant.
  5. Dans—Dans is door ons gekozen om de ideale vorm van samenwerken uit te drukken. Je moet alle bewegingen op elkaar afstemmen en op elkaar kunnen vertrouwen. Je voert samen een dans uit in een omgeving die steeds verandert. Je wilt sámen een topprestatie neerzetten. En je wilt je klant (publiek) iets moois geven. De KoKra moet dan ook een écht feest worden, voor deelnemers en voor organisatoren!

Ik heb Dennis erbij betrokken omdat Dennis beeldtaal integraal onderdeel wil maken van alle communicatie. Dennis, je ziet mijn geknutsel en gestuntel. Graag jouw versie zodat de klant de beeldtaal meeneemt in de koop. Het liefst heb ik het geheel als strip. Of strip met foto's. De door mij gebruikte foto's komen van Hermans & Schuttevaer Notarissen > Over > Mensen.

Oh ja, je leest hem van links onder naar rechts boven. Dat heeft een psycholische reden: voorwaarts, opwaarts, groei!—ook een positieve intentie dus.

Ik neem dit mee in mijn gesprekken. Mijn primaire insteek bij die gesprekken is om te achterhalen wat de meest brandende kwesties zijn waar de klant voortgang in wil boeken. Dat bepaalt de inhoud van de workshop.

Zodra we dit generieker kunnen maken kunnen we makkelijk "De Lachende Advocaat" en "De Lachende Jurist" en zo voort maken.

Tegelijkertijd kunnen we na een intake een voor die klant persoonlijke versie maken en die zelfs als offerte gebruiken! Uniek! Ongekend! Verrassend! Prikkelend! (sorry, ik ga te ver, ik weet het—'k ben weer eens te onstuimig—vergeef me)

Er is vast nog veel te verbeteren, dus reacties: graag!.

Succes en plezier,
Martien-handtekening.png
Martien.

Download "De Lachende Notaris" PDF (4 pagina's) (0.5 MB).

Eerste reactie Gaston: léuk! Tegelijk: keep it simple, niet teveel analyseren want dat laat ons in het zand lopen! Kijk eens naar wat we inmiddels al hebben bereikt - zonder bovenstaande. We kunnen heel lang denken en vooral ook diep. En uiteindelijk gaat het gewoon om het doen. Misschien moeten we een bord voor de kop hebben, niet gehinderd door analyseresultaten. Het gaat om het doen. Analyseren, bedenken, dóórdenken, ontwikkelen, maken. Dat kan allemaal, maar wanneer wordt er gebeld?

The Rock 08:45, 15 March 2007 (CET): Absoluut niet analyserend. Hoe kom je erbij? Eerder praktisch. Om het gesprek bij de notaris te ondersteunen. Doen dus. Enfin, we hebben er gisteravond al over gebeld.

Reactie Stanley: fantastisch Martien! Je knutselt prima. Heb je ook nog reacties op je belronde gehad? Uiteindelijk hebben we ook daar jouw actie in nodig. Verder triggerde mij ROI, bedoel je return on involvement of toch weer 'het oude denken'?? En verder werd ik ook getriggerd door 'hoe meten we het?', ik zou het willen omkeren. Wat wilt de klant meten en hoe wilt de klant het meetbaar maken en hoe kunnen wij hem daarbij ondersteunen vanuit onze vernieuwende denkkracht... Wat vind je hiervan? Reacties graag!

The Rock 08:45, 15 March 2007 (CET): Belrondes hou ik bij op KK/veld. ROI is inderdaad 'oude denken'. Niks mis mee. Daar moet het landen. 'Hoe meten we het' is inderdaad het meten van de klant! NOTA BENE Het hele ding is op de klant gericht en niet op ons. Vergis je niet. Volgens mij zit je er helemaal 'verkeerd in'.