Cheetah Voor Ontwikkelaars

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Cheetah voor ontwikkelaars

The Agile Way
Cheetah is een compleet 'built from scratch' Java gebaseerd programma. De basis is ontwikkeld via een ontwikkelmethode die bekend staat als Agile Development.

De ontwikkel-sprints duren een week. Na deze week wordt de ontwikkeling geëvalueerd en wordt de behoefte van 'de markt' gepeild. Als er behoefte is aan een nieuwe feature, dan wordt deze feature mogelijk eerder geïmplementeerd dan de features waaraan op dat moment gewerkt wordt. Deze vorm van ontwikkeling is zeer krachtig: het stelt ontwikkelaars in staat direct op verandering van eisen van de markt in te spelen. Dit geldt voor zowel eindgebruikers van Cheetah alsmede bedrijven die baat kunnen hebben bij bepaalde functionaliteiten.

Doe mee en laat Cheetah groeien!
Doordat het programma Open Source is, kunnen ook andere ontwikkelaars hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Cheetah. Een nieuw stukje functionaliteit kan eenvoudig worden toegevoegd middels de ingebouwde installer. Zodra er een nieuwe versie van het programma wordt uitgebracht kunnen gebruikers simpelweg hun programma updaten en vervolgens over de nieuwe functies beschikken. Alles installeert zichzelf en binnen een paar muisklikken is Cheetah verder gegroeid in functionaliteit.
Tools
AardRock heeft een eigen beveiligd Subversion depot waar de code wordt opgeslagen. Daarnaast wordt elke nacht een zogenaamde build gemaakt. Hierbij wordt het programma uitvoerig getest op bugs. Middels deze testen kan de kwaliteit van de code gewaarborgd worden.