Aloha:E-mail Harry

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Harry probeert al dagen te formuleren hoe hij zijn relaties uitlegt over dat vage Aloha initiatief. Omwille van Martiens Rentmeestersschapcontract is hij terughoudend geweest. Hij zweeeg meestal maar. En hij wilde weten wat de anderen anders zouden doen. Wat er voor nieuws gebeurt als vrouwen meeregeren. Maar nu de groep ook namens hem de werld gaat aanspreken. Nu hij mogelijk een mail moet uitsturen die niet zijn woorden zijn, moet hij bepalen wat zijn eigen woorden zijn...


Op 22:03, 30 January 2007 (CET) deze poging:

Hallo,

Sinds enkele maanden ben ik betrokken bij een groepje mensen die een verlangen delen: Een verlangen naar een werkelijk constructieve manier van samenwerken. Een die steunend is en verrijkend voor iedere afzonderlijke deelnemer en voor het geheel. Zonder de traditionele misstanden als uitbuiting van medemens en planeet. Zonder de complexiteit die achterdocht en misbruik met zich meebrengt. Zonder wantrouwend gezeur of bureaucratische haarkloverij.

De deelnemers voelen dat het kan en besluiten met zichzelf als inzet en proefkonijn deze nieuwe manier van werken te ontwikkelen tot een bruikbare methode en deze royaal cadeau te doen aan de wereld. Iedere deelnemer brengt zijn eigen ervaring en levenslessen in. En zo blijkt al spoedig zijn diepste wensen en angsten. Dat leidt tot eerst vooral tot zelfconfrontatie en inzicht, maar dankzij de originele combinatie van zeer verschillende talenten en expertises tot verrassende verrijkingen. En er ontstaat een originele oplossing: We gaan onze meest succesvolle levenslessen vastleggen in handige succesformules, volgens een standaard format. Met onze eigen ervaringen als bewijs.

Er blijken een aantal belangrijke actuele ontwikkelingen samen te vallen:

 1. Het groeiende bewustzijn dat alle hedendaagse problemen samenhangen:
  • het welzijn van de aarde als onze biotoop en
  • de planeet als de leverancier van alle energie en grondstoffen voor onze economie.
 2. Het explosieve succes van digitale coöperatie en open bronnen.
 3. De synthese van de nieuwste wetenschappelijke inzichten met oeroude spirituele wijsheden.
  • Bijvoorbeeld: Dit leven is slechts een projectie van wat wij denken dat bestaat...
 4. De maatschappelijke acceptatie van geestelijke zelfontplooiing als onderdeel van de professionele carriëre
 5. De overgang van feminisme naar werkelijke gelijkwaardige wederzijds versterkende samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijke kwaliteiten.
 6. De nieuwste ontwikkelingstechnieken werken ook bij alledaagse problemen.

Het blijkt uitermate ingrijpend om deze hypotheses werkelijk serieus te nemen en toe te passen in de alledaagse praktijk compleet met alle consequenties. Dat heeft meteen een enorme impact op de deelnemers. Na de aanvankelijke chaos en verwarring begint het project een meeslepende vorm aan te nemen. Een ontwikkeling die de deelnemers snel begint te overstijgen. Zoals elk goed avontuur worden we er in meegesleept. Het is overweldigend. Het groeit ons razendsnel boven het hoofd. En dat is nu juist het succes. Om het te redden moeten al uitdelen voor we klaar zijn. We willen het dan ook graag verbinden met al die mensen die dezelfde kant opwerken, onze medepioniers en lotgenoten als het ware. Dat zijn snel groeiende aantallen. Om het onszelf en hen makkelijk te maken zoeken we contact en versterkende verbinding. Met iedereen die zich herkent in het doel, het streven of de zoektocht zelf. Want dat weten we al zeker: Reis en bestemming vallen samen.

Als je je nu aangesproken voelt, is die verwantschap er blijkbaar. Dan heb je je zelf eigenlijk al aangesloten bij deze beweging. Als deze intentie bij je resoneert, is er in jou iets dat blij en opgetogen reageert. Ja, het kan echt allemaal anders, leuker en makkelijker! Want wij zijn er al mee begonnen. En om nog een geheimpje te verklappen; Er is niets nieuws aan. Al die cliche's en open deuren die je als tegeltjeswijsheden op de wc hebt gehangen, blijken succes op te leveren zodra jij ze serieus in de praktijk brengt. Kijk maar eens rond op het stukje ALOHA-project dat al toonbaar is. Het is de heerlijke eenvoud van de waarheid. Plus de uitdaging om die waarheid te leven. Dus verzamel nu al je moed en doe het. Na een tijdje heb je al niet meer nodig. Want het moeiteloze succes en de levensvreugde doen je dat snel vergeten. Dus aarzel niet en doe wat je eigenlijk wilt. We hebben al veel voorwerk gedaan, dus je kunt eenvoudig aanhaken. Sluit je aan en neem je beste vrienden mee!


Ik merk dat ik vanuit mijzelf helemaal niet vraag naar de steun van machtige rijke of beroemde mensen. Dat is irrelevant en overbodig. Mijn enige wens is; dat onze succesformules voor een leuker leven worden gedeeld met en aangevuld door steeds meer deelnemers. Als die massa groot genoeg is, volgt de rest vanzelf. Er is nu voor iedereen een passend glazen muiltje. Harry 22:38, 30 January 2007 (CET)