Aloha:Amuse/Pretogen

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Wat is belangrijk in dit leven? Dat je kunt genieten en dat je dingen doet die je plezier geven, vandaar onze vraag aan iedereen:

Waar krijg jij pretogen van?

Manon: zingen en muziek

Ik krijg pretogen van zingen, concerten, muziek maken en films kijken met een boodschap.

Marjolein: helpen en verbinden

Andere mensen helpen om hun talenten ten volle tot uiting te brengen (netwerker/verbinder), dansen, lachen en diepgaande conversaties met liters rosé erbij.

Dennis:

Kijk maar op http://wiki.aardrock.com/Image:Pretoogjesdennis.jpg en volg deze link: http://www.youtube.com/watch?v=o4x-VW_rCSE

Martien: Herman Finkers

John Cleese, Herman Finkers, en wijlen Tommy Cooper. Daar krijg ik pretogen van. De rake, diepe humor van Finkers heeft voor mij vele lagen. Spiritueel, wetenschappelijk, taalkundig, retorisch, beeldsprakig. Heerlijk hoe hij met zijn droge humor en twents accent continu iedereen in de lach helpt schieten. De waterval van paradoxen die hij over ons uitstort en ook snel oplost waardoor de lach onvermijdelijk is. Heerlijk gevoel. En Cleese kan er ook wat van. En Cooper heeft zulke heerlijke domme en voorspelbare humor dat het leuk is. Zijn goocheltruuks mislukken meestal en lukken daarom telkens.

En ik krijg pretogen van mooie stukken tekst, beeld, muziek, natuur, zon, fietsen, schrijven.

Oh ja, onlangs stuurde User:Martijn me "Do you recognize that there's a difference between .002 dollar en .002 cents?" over een 22 minuten durende support call naar een internet provider. Zet je schrap en hou vol. Je ligt echt in een deuk. Tevens heerlijk deprimerend.