Aloha:Amuse/Betekenis

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Wat betekent het Aloha project voor mij?

Dennis: Mijn Wens

Mijn wens tijdens dit traject is eigenlijk vanaf de eerste dag al meteen deels in vervulling gegaan of liever gezegd geïnitieerd. Ik merk dat ik nieuwe perspectieven tot mij neem en probeer om deze een plaats te geven in mijn eigen context. Ik ben op zoek naar het collectieve beslissingsgevoel en hoe dit toedraagt aan het vermogen van de groep. Het zou mooi zijn om te voelen hoe het is om collectief iets te maken, zonder dat er een gedefinieerde manier van beslissingen aan vooraf gaat. Het bereiken van FLOW... met de groep... dat is waar ik naar wens.

Harry:

Deze trip is voor mij een test drive. Van een manier van werken die het beste van onze vermogens combineert. Met alle gevolgen van dien. Deelnemers steunen autonoom, zelfregelend en zelfsturend hun zelfgekozen doel: Het nut van het algemeen. Iedereen heeft een unieke eigen positie op deze aardbol en in haar geschiedenis. Elke bijdrage binnen dit kader is van waarde. De kunst is om de bijdragen optimaal te combineren tot een harmonieus en wederkerig versterkend geheel. Synergie in de praktijk.

Manon:

Ik ben een netwerker en verbinder, die met compassie en respect voor anderen, mensen kan informeren en samen brengen. Ik zie mijn bijdrage aan deze groep vooral in de vorm van expressie: schrijvend, zingend of sprekend. Verder zou ik graag vooral de vrouwelijke waardes van creatie, zorg en liefde willen stimuleren en vooral vanuit het gevoel ook dingen laten gebeuren. De natuur is onze bron en ik zou graag onze verbinding met de aarde en het universum via de natuurlijke ritmes en de 5 elementen: water, vuur, aarde, lucht en spirit willen verwoorden in het boek en laten voelen door mijn reisgenoten.

Marjolein:

"Ik geloof erin dat wij met elkaar onze toekomst creeren en deze verandering positief kan uitpakken als een groot gedeelte van onze bevolking dit besef en bewustzijn ook heeft en wij elkaar aanspreken om onze verantwoordelijkheid te nemen. Hiervoor zijn sterke, verantwoordelijke, liefdevolle mannen en vrouwen nodig, die hun nek durven uit te steken. Ik help graag om deze mensen te vinden en te verbinden". Nieuwe waarden en een nieuwe wereld. We creëren de toekomst met elkaar, met zelfbewuste mannen en vrouwen. Dit project helpt om ons te verbinden aan een ieder die ook zo in het leven staat.

Martien: heel Nederland

Aloha is voor mij de meest concrete start naar wat ik telkens heel Nederland noem—een mooi voortvarend holistisch gezond landje met vrijdenkers en een bijzonder kleurrijke 'multi-culti' cultuur. De essentie van Aloha heb ik samengebald in mijn wanneer dan-gedicht waarvan een gedeelte elders in deze amuse staat. Ik geef mijzelf volledig om nieuwe frisse samenwerkings-, organisatie- en bestuursvormen te vinden en te implementeren die het goede uit het verleden verenigt met nieuwe en noodzakelijke inzichten. Die de voordelen van het grootbedrijf naadloos samenvoegen met de voordelen van zelfstandig ondernemerschap en zo een nieuwe samenleving helpen groeien. Geënt op diep wederzijds respect, radicale openheid en waarbij het algeheel belang altijd boven het individueel belang uitstijgt. Daarnaast is Aloha voor mij een zeer concreet 'intentie-experiment'.