Uitgebreide check in

From AardRock Wiki
Revision as of 11:19, 9 January 2007 by Willem (talk | contribs) (replace time with focus)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Vervang deze tekst door beeld met een archetypisch voorbeeld van dat patroon. Zorg dat het beeld past bij de Aloha:huisstijl.

…het begin van een bijeenkomst. Na de koetjes en kalfjes handen uit de mouwen en de zaak serieus oppakken. Je wilt de tijd nemen voor reflectie, om daarna gerichter aan de slag te kunenn.

* * *

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen nieuwe dromen, inzichten en ervaringen die de bijeenkomst kleuren. Afstemming op elkaars gedachten leidt tot een groter inzicht, en een verrassende, energieke en vruchtbare bijeenkomst.

  • Voorkom een nare, onproductieve 'groupthink'.
  • Herhaal de check in bijvoorbeeld elk uur, en/of aan het begin van elke sessie, al naar gelang de behoefte.

Daarom:

Geef iedereen de gelegenheid om te delen hoe hij of zij zich voelt en wat hij of zij van plan is. Borduur op elkaar voort.

* * *

Zeg—als je nog niet geweest bent—wie je bent, hoe je je voelt en wat je van plan bent. Gebruik een fijne brullende stilte om te aarden—dat is niet alleen stilzitten en wachten wat er gezegd wordt, maar juist even stilzitten en tot je zelf komen, weg van het cognitieve gebrabbel dat we al de hele dag doen…

Gebruik de praatstok voor een zelforganiserende check in. check in is een manier om peil de stemming vorm te geven. Maak van de gelegenheid gebruik door ook regelmatig een temperatuurmeting te doen. Zo blijf je op elkaar afgestemd.

Zowel een praatstok als een temperatuurmeting kunnen enige tijd in beslag nemen. Soms wil die tijd genomen worden, soms is het tijd om snel te zien waar iedereen is, om dan aan de slag te gaan. Probeer in dat geval een bondige check in.