Reusachtig klein collectief

From AardRock Wiki
Revision as of 15:32, 12 September 2007 by Martien (talk | contribs) (Nulde versie.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

…een zwerm ZZP-ers, éénpitters, tweepitters en gasstellen een grootbedrijf willen een nieuwe markt aanboren en op ongekende wijze duurzaam aan de slag.

* * *

Een krachtig collectief van een paar grote bedrijven en een zwerm kleine die elkaar wederzijds versterken kan een behoorlijke deuk in een pak boter slaan en op een baanbrekende manier een bestaande markt openbreken of een nieuwe scheppen.

Een grootbedrijf—de Boom—beschikt over een aantal uitermate sterke kenmerken. Zo ook de éénpitter, tweepitter en het gasstel—de Bij:

Boom Bij
Zeldzaam Veel
Enorm Klein
Veerkrachtig Wendbaar
Geworteld Innovatief

Daarom:

Voeg de sterke eigenschappen van een grootbedrijf—zeldzaam, enorm, veerkrachtig en geworteld—synergetisch samen met die van een zwerm kleinen—veel, klein, wendbaar en innovatief—en groei een reusachtig klein collectief met gemeenschappelijke identiteit en cultuur waarmee je vervolgens bijna onoverwinnelijk de markt kan bestormen.

* * *

Betrek de kleinen bijvoorbeeld door crowdsourcing te gebruiken en zo een levende organisatie te kweken. Zorg voor de gezamelijke ontwikkeling van de merkklik, bijvoorbeeld door met een kleine kerngroep een wereldcafé te doen.