User:Martien/Aloha

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

This is a concept of my Dutch preface for the Aloha book


Zaterdagochtend 21 oktober 2006. Het krieken van de dag. Ik word een beetje wakker en flits! Een vonk! Een lumineus idee schiet door mijn hoofd…

  • Wanneer we geven en ontvangen nou eens grootschalig bewust kunnen maken in Nederland.
  • Wanneer we daar eens een extreem zinnig boek over kunnen aanreiken—nuttig, betekenisvol, richtinggevend en schitterend.
  • Wanneer dat boek nou eens zichzelf bewijst.
  • Wanneer we nou eens radicaal open zijn in álles wat we doen.
  • Wanneer we dat boek nou eens als open bron aanreiken aan alle uitgevers, drukkers, boekhandels, klanten en lezers.
  • Wanneer we dat nou eens voor een vriendenprijs kunnen doen.
  • Wanneer we alle baten nou eens in een onafhankelijk fonds laten stromen.
  • Wanneer we dat fonds nou eens billijk kunnen verdelen, ook onder goede doelen.

Kortom, een rijk geïllustreerd mooi boek met boeiende beelden. Een boek met prachtige proza uit het leven gegrepen—over het avontuur van het maken van het boek. Een boek met gave gedichten die je kunnen raken. En een boek met een vlijtig vlechtwerk van honderden serieuze succesformules, pareltjes van werkende wijsheid, waarmee je geheel vrijblijvend—zodra je een kriebel krijgt en denkt “En nú ga ik er wat aan doen!”—je leven thuis en op het werk succesvoller en plezieriger kan maken. 24 uur per dag. 7 dagen per week. 52 weken per jaar.

Dan zit je lekker in je vel. Dan voel je je zelfverzekerder. Dan kan je je ideeën beter realiseren. Dan ben je geloofwaardiger. Dan straal je van de energie. Dan ben je succesvoller. Dan kan je geld vrij maken voor andere waardevolle initiatieven—bijvoorbeeld voor heel Nederland en de hele aarde. En dan krijg je nog meer mogelijkheden om je dromen te realiseren. Dan kan je van je hobby je werk maken. Dan is werken net zo lekker als eten wanneer je honger hebt.

Zo gezegd. Zo gedaan. Ik schrijf het idee op, en samen met een ruw hink-stap-sprong-plan heb ik mijn vurig verlangen helder. Ik nodig een paar vrienden uit en de vonk slaat over.

Begeesterd en bevlogen gaan we aan de slag. Met een pittige hartslag van een week werken we ronde na ronde aan dit prachtige werk. De tegenslagen en hindernissen maken ons alleen maar sterker. Met ons oog volhardend gericht op ons doel vallen de blokkades weg en overwinnen we zelfs alle persoonlijke kwesties tijdens het gevecht met de draak.

En het begint al te werken want ik kan nu al zeggen: Alsjeblieft, je houdt nu het voorproefje in uw handen dankzij de onvoorwaardelijke gulheid van landgoed Beukenrode in Doorn, waar we elke week in ons hoofdkwartier samen werken, en van uitgever Diepenmaat en drukkerij Tesink die net zo onvoorwaardelijk deze voorproef op papier hebben gezet.

Een amuse—om de smaak vast op te wekken zodat u verlangd naar de volgende gang. Ik verwacht dat het boek of de boeken uiteindelijk honderden pagina’s zullen tellen. Ik verwacht dat het een ongekend effect zal hebben. En ik verlang nu al naar een groeiende, bruisende en zichzelf verrijkende gemeenschap van mede-auteurs en -eigenaren op de Wiki-versie van dit boek.


You can also have look at Martien's complete resumé.