Ruimte om af te maken

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search

Patroonstatus: kiem.

Vervang deze tekst door beeld met een archetypisch voorbeeld van dat patroon. Zorg dat het beeld past bij de Aloha:huisstijl.

…werk vordert gestaag terwijl de resultaten zich ontvouwen. Het team leert van de klant, de markt, van elkaar en van het systeem als geheel. De zaken zijn ver genoeg ontwikkeld om na te gaan denken over de oplevering van wat opgeleverd kan worden aan de klant op de afgesproken datum.

* * *

Elk project moet zich verplichten aan een paar harde en snelle data.

Dit is eigenlijk fortuinlijk omdat het de enige manier is om werk uit de deur te krijgen dat nu matig loopt. Het is ook belangrijk omdat het meestal belangrijker is om iets op te leveren op een bepaalde datum dan om alles wat verwacht was op te leveren: wanneer is meestal belangrijker dan wat. Een werksplitsing voorziet in een vriendelijke uitweg door het gedeelte van het werk dat niet begrepen wordt of slecht gaat op te schorten terwijl het gedeelte dat wel goed loopt gered wordt. Een werksplitsing vereist wel enige vooraankondiging omdat een deel van het werk nog steeds afgemaakt moet worden voor de deadline.

Daarom:

Projecteer afrondingsdata vanuit de schattingen van de werkvoorraad.

Vervang deze tekst door een of meerdere verhelderende diagrammen en beelden van de oplossing met labels voor de hoofdcomponenten.

* * *

Vervang deze tekst door paragraaf die dit patroon verbindt met alle andere patronen die nodig zijn om dit patroon te vervolmaken, in te vullen, te verfraaien, compleet te maken.