Difference between revisions of "Interessant, begrijpelijk en bruikbaar"

From AardRock Wiki
Jump to navigation Jump to search
(goed kiempje)
 
m (w11)
Line 2: Line 2:


Ik communiceer altijd van uit twee uitgangspunten
Ik communiceer altijd van uit twee uitgangspunten
1 Talk benefits.
# '''Talk benefits.''' De ontvanger heeft in wezen maar een motief om naar je te luisteren: Wat heb ik er aan? Spreek dus altijd vanuit zijn standpunt en benoem de voordelen die het voor hem heeft. Dit kun je vervolgens onderbouwen met waarom je zo goed bent enzo.
De ontvanger heeft in wezen maar een motief om naar je te luisteren: Wat heb ik er aan? Spreek dus altijd vanuit zijn standpunt en benoem de voordelen die het voor hem heeft.
# '''Van groot naar klein.''' Eerst overzichtelijke grote lijnen wijzend naar het doel van het verhaal (dus het voordeel dat je klant aan je behaalt, zie 1) en daarna dit verder invullend in de mate die de klant op dat gegeven moment boeiend vindt Voor informatie gelden drie kwaliteitscriteria;  
Dit kun je vervolgens onderbouwen met waarom je zo goed bent enzo.
##Is het begrijpelijk,
 
## is het interessant (nieuw/leuk)  
2 Van groot naar klein.
##en heb ik er echt iets aan, is het bruikbaar?
Eerst overzichtelijke grote lijnen wijzend naar het doel van het verhaal (dus het voordeel dat je klant aan je behaalt, zie 1) en daarna dit verder invullend in de mate die de klant op dat gegeven moment boeiend vindt Voor informatie gelden drie kwaliteitscriteria; Is het begrijpelijk, is het interessant (nieuw/leuk) en heb ik er echt iets aan, is het bruikbaar?

Revision as of 23:25, 31 January 2007

Harry 00:23, 1 February 2007 (CET)

Ik communiceer altijd van uit twee uitgangspunten

  1. Talk benefits. De ontvanger heeft in wezen maar een motief om naar je te luisteren: Wat heb ik er aan? Spreek dus altijd vanuit zijn standpunt en benoem de voordelen die het voor hem heeft. Dit kun je vervolgens onderbouwen met waarom je zo goed bent enzo.
  2. Van groot naar klein. Eerst overzichtelijke grote lijnen wijzend naar het doel van het verhaal (dus het voordeel dat je klant aan je behaalt, zie 1) en daarna dit verder invullend in de mate die de klant op dat gegeven moment boeiend vindt Voor informatie gelden drie kwaliteitscriteria;
    1. Is het begrijpelijk,
    2. is het interessant (nieuw/leuk)
    3. en heb ik er echt iets aan, is het bruikbaar?