Wiebe Tjerkstra

From AardRock Wiki
Revision as of 12:05, 30 November 2006 by Martien (talk | contribs) (<accesscontrol>Martien -> Aloha</accesscontrol>)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol> {{{3}}}
(cc) kaswenden

Wiebe Tjekrstra—(23) jaar, in Nieuwegein op kamers, geboren in Leeuwarden, tweedejaars student geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Bladert graag in bladen over motoren, zowel cross- als tour-.

Is geboeid door internationale geschiedenis. Niet per sé alleen Nederlandse geschiedenis. Vindt dat iedereen zelf uit moet maken hoe hij of zij zich ontwikkelt. Voorschriften voor opvoeding of persoonlijke ontwikkeling of de ontwikkeling van een land liever niet. Geef maar wat blanko pagina's graag.

Wiebe is fan van onder andere Genesis en gaat graag vroeg uit de veren om op tijd een kaartje te kopen voor het concert in de Amsterdam ArenA van 1 juli 2007. Doodt zijn wachttijd voor de voorverkoop door lekker even te snuffelen bij de Bruna.

Wat Wiebe wel bijzonder interesseert is hoe de groten der aarde—Ghandi, Kennedy, Napoleon—zo groot hebben kunnen worden waardoor ze een enorme stempel op de historie hebben kunnen drukken. Zijn dit soort mensen er nu nog steeds? En waar zijn ze dan? En wat maakt ze zo groot? Welke invloed hebben ze op de geschiedenis en wat heeft die mensen daartoe gedreven? Volgens Wiebe schep je de toekomst vanuit de geschiedenis.

Een handig en praktisch naslagwerk van ongeveer €15 met achtergronden hierover kan Wiebe nergens vinden. Veel duurder moet het niet zijn voor hem als student. De juiste bronnen hiervoor vinden vindt hij nog een hele klus. Misschien moet hij zelf maar zoiets schrijven. Hij wil er ook graag van leren en zelf nieuwe inzichten opdoen die hij direct toe kan passen in zijn studie en in zijn privéleven. Hij wil graag zijn Bachelor met cum laude afsluiten na volgend jaar.