User:Harry

From AardRock Wiki
Revision as of 19:41, 11 April 2007 by VlhFqi (talk | contribs)
Jump to: navigation, search

http://www.zicht.com/harryk.gif Mail harry hier

Ik ben Harry van der Velde. Via mijn deelname aan de voorbereiding en realisatie van het congres 'Klaar om te wenden' (begin 2006) heb ik een aantal nieuwe mensen leren kennen. Deze vallen uiteen in twee categoriën: Mensen waar je -hoe leuk en aardig en interessant ook- niets mee doet en mensen waar je meteen iets mee wilt, kunt en doet. Martien van Steenbergen van AardRock behoort tot nu toe tot de tweede categorie. Vandaar dat ik dit nu typ op zijn wiki en niet op de mijne.

Adresgegevens

Harry van der Velde

Varenstraat 27 BE 2840 Rumst België

Bel me bij voorkeur via mijn NL nummer: (030) 276 22 65

In België 015318333 of bij geen gehoor via Gerda: 015313799 blog: http://www.harryvandervelde.nl/

ZICHT Visie en Verbeelding

Huizingalaan 26 3572 LM Utrecht

telefoon: (030) 276 22 65 email: harry@zicht.com http://www.zicht.com

HR KvK 300 79 448 Postbank 4338753 BTW-nummer B-0954.88.364

Wat werkt wel

Dezelfde queeste als aloha, ook een wiki in wording. http://www.watwerktwel.nl


http://www.watwerktwel.nl/ plaatjes/ZELFrealisatie=WAT HOE.jpg

Dienaar van Duidelijkheid

Op 10-01-07 in Cirkel 10 ben ik Minister van Duidelijkheid geworden. Zelfbenoemd uiteraard. En voor de duidelijkheid benoem ik me in mijn moerstaal beter tot Dienaar van Duidelijkheid. Als onmiddelijk gevolg van deze rol ben ik bij het begin begonnen bij onze Aloha:Artiesteningang. Ik heb het geordend tot ik het lekker makkelijk begreep. Daardoor is het meer een Artiesteninleiding geworden. De eigenlijke werkingang was voor mij al Special:Recentchanges. Dus wat dat in de praktijk gaat betekenen. laat ik even spontaan ontstaan.

Inspiratie

http://www.harryvandervelde.nl/hoofdje.jpg

Boeken

  1. Wanneer is een boek inspirerend voor Harry?
  2. Wat maakt een boek inspirerend?
  3. Welk boek is het meest inspirerend geweest voor Harry tot nu toe?
  4. Waarom was het inspirerend? Welk gevoel gaf het Harry?

De eerste twee vragen betekenen voor mij ongeveer hetzelfde. Wat is inSpiratie en hoe brengt een boek dat in mij teweeg? Het gebodene moet mij iets verhelderen over de wereld. Het moet me raken in mijn verlangen mijn liefde voor de wereld in daden om te zetten en het moet mij nieuwe mogelijkheden bieden om dat daadwerkelijk te doen.Als dat ook nog eens gebeurt om een gesophisticeerde wijze, zodat ik kan genieten van de eruditie, de intelligentie, humor en weer vooral de oprechte liefde waarmee het vormgegeven wordt, dan springt mijn hart open en voel ik me verrijkt en bereid mijn deel te nemen in wat nodig is. In simpel nederlands: Ik krijg er ZIN van!".

Er zijn een aantal boeken die mijn ZICHT op de wereld drastisch hebben beïnvloed. Dat weegt zwaarder dan de pure euforie die sommige boeken in mij opriepen. Ik noem hieronder enkele boeken.De indeling die Marjolein introduceerde op de Aloha:Inspiratiebron#Lijst_van_Inspiratiebronnen volg ik niet, die voldoet niet in mijn kader ;-) Per boek zal ik Marjons laatste vraag beantwoorden.

diversen?

en Goldmund.htm Narziss und Goldmund door Hermann Hesse (Dennis) (Harry)

Ik moet altijd huilen als ik dit boek lees. En de eerste keer was zeker 20 jaar geleden. En nog steeds begrijp ik niet precies waarom. Hesse raakt de onbewuste pijn van mijn manzijn, vermoed ik.

business en spiritualiteit

Een beetje lastige categorie voor mij, ik probeer wat: ==== The Quest door Clare W. Graves. ==== Het postuum voltooide levenswerk van de grondlegger van Spiral Dynamics. Don Beck toert met SD nog steeds de wereld rond als zijn handelsreiziger en heeft in Peter Merry als zijn "Nederlandse" vertegenwoordiger. Don's ex-maatje Christopher Cowan speelt meer de ideale schoonzoon en heeft het oorspronkelijke gedachtengoed bij elkaar gebracht en gepubliceerd. Ongeveer duizend keer beter dan SD. Erudiet! Nu snap ik de menselijke evolutie. Ik begin ons gedoe te kunnen plaatsen. Voorlopig de allerbeste werkhypothese die ik ken. En congruent met mijn andere 'grote' boeken.

Ruimte voor Geluk van Eric van Praag.

Goed leesvoer voor spirituele beginners. Houd je nuchter en in de praktische werkelijkheid. Niks 'high in the sky' maar gewoon hier en nu. Spiritualiteit is gewoon dagelijks werk. ==== De I Ching==== Oeroud Chinees orakelboek. Is een prachtig systematisch model van hoe onze wereld eindeloos varieert binnen haar uitersten. Tactische voorstellen voor elke denkbare situatie. En de zuiverheid en grootsheid van dit werk weten me te verwonderen. Ik kan soms heel ontroerd en stil worden van wat het me zegt.

De Aquarius Samenzwering

Toen ze het rond 1980 schreef bestond netwerken nog niet. Maar ze heeft het perfect voor zien allemaal. Zo doen wij nu zaken. Toen gaf het me hoop, nu geeft het me vertrouwen dat we de weg eigenlijk al kennen

info om (buiten bestaande kaders) te gaan denken

Swabhawat door Saswitha

Klinkt lekker zweverig, maar dit is de sterkste breinkraker die ik ooit las. De wet van oorzaak en gevolg uitgelegd in zuiver Nederlands door een ervaringsgoeroe die alle religies zelf beoefende. De zwarte band in denken. Ik heb hiermee mijn hersens leren gebruiken en belangrijker leren vertrouwen. Alles is logisch, ook als het mijn denkvermogen overstijgt. ==== HET SPEL >>Natuurwetten bepalen het toeval<< door Manfred Eigen