Notulen20060306

From AardRock Wiki
Revision as of 13:04, 23 May 2006 by Roderik (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Notulen 6e Vergadering Cheetah - Artificial Pancreas


Opening van de vergadering om 15:25

1. Notulen vorige vergadering

De notulen van 28 februari 2006 zijn goedgekeurd. Er waren geen op- of aanmerkingen.

2. Wie heeft wat gedaan

Chris heeft Sjoerd geholpen bij de implementatie van Java webstart / de updater demo's
Sjoerd heeft aan de implementatie van de Java webstart / de updater demo's gewerkt
Durk heeft diverse wiki pagina's gemaakt a.d.h.v. WiredReach. Daarnaast heeft hij een werkende P2P login gemaakt, die nog verweven moet worden met de klassen van Patrick
Martijn heeft zich ook bezig gehouden met WiredReach en nagedacht over wat voor invloed onze keuzes hebben op onze te gebruiken ontwikkeltools
Patrick heeft Martien ingelicht over de Virtual Server Providers en overleg gehad over de datastromen waarmee Cheetah te maken gaat krijgen.
Just heeft info over diabetes gevonden met daarbij de afwijkingen die elke meting met zich meebrengt.

3. Korte uitleg over keuzes en implicaties

Martijn geeft aan dat er 4 onderwerpen zijn waarbij er keuzes gemaakt moeten worden: connections, plug-in framework, gui framework en data opslag.
Het gui framework was snel gekozen: swing. Dit hebben we tot op heden aangehouden als standaard en we zien geen reden dit te veranderen.
Een keuze voor WiredReach als connection betekent automatisch Eclipse als plug-in framework, en Jena als data opslag. Dit betekent dus dat een keuze voor WiredReach, vrije keuzes voor andere tools verhindert. Wat betreft data opslag zal dit geen problemen geven aangezien hier nog niet veel aan gedaan is.
Het plug-in framework gaat gebruikt worden voor de updates. Hierbij komt er wat meer discussie los: Een interne updater i.c.m. Eclipse is niet te gebruiken. Er moet dan een andere updater worden gemaakt en dat is extra werk. Daarbij komt dat Platonos een kleine en eenvoudige tool is die precies doet wat we willen. Echter als we kiezen voor WiredReach, dan zijn we genoodzaakt Eclipse te gebruiken. Chris prefereert de elegantste manier. Durk pleit voor WiredReach omdat het een laag op JXTA vormt en ons zo veel (smerig?) werk uit handen neemt.

De vraag is: WiredReach: ja of nee? Hierover zal volgende week dinsdag een beslissing worden genomen.

4. JXTA vs. de rest (P-Grid valt af)

P-Grid valt af omdat dit niet goed achter een firewall werkt. JXTA heeft echter een bootstrap probleem: er is een rendez-vous server nodig om dit op te lossen. Als we kiezen voor WiredReach, kiezen we voor JXTA. De oplossing voor dit bootstrap probleem stellen we voorlopig nog uit.

5. Data model

Durk neemt het woord en vertelt de groep over wat WiredReach te bieden heeft voor Cheetah. Aanvankelijk stelt hij voor om alle data in 1 pakket te stoppen. Al gauw oppert Martijn het idee om data over bloedwaarden en data met user preferences / login gegevens gescheiden te houden zodat het inloggen snel verloopt. Dit idee valt goed bij de groep. Voor het inloggen zelf lijkt het e-mailadres een goede username. Echter moeten gebruikers wel anoniem blijven. Durk geeft aan dat dit problemen kan geven met het identificeren op het netwerk. Hierop stelt Chris voor om een story van dit idee te maken omdat identificatie een belangrijk deel in de online communicatie gaat worden.

6. Specifiek of a-specifiek

Just heeft medische bronnen geraadpleegd en vertelt dat verschillende apparaten verschillende waarden geven en dat er tabellen zijn van afwijkingen. Er is geen standaard voor de glucose-meting. Als men glucose-waarden willen vergelijken kan dit zolang de fabricant hetzelfde blijft. De groep is het er over eens dat er dus bijgehouden moet worden welke apparatuur wordt gebruikt voor de metingen. Just geeft aan dat dit zijn punt was: Cheetah wordt hierdoor specifieker. Verder zal hij één of meerdere Wiki pagina's aanmaken over zijn onderzoek.

7. Big Visible Charts

Het maken / updaten van de Big Visible Charts is vastgesteld op de dinsdagen aangezien dit het eind van een sprint en het begin van een nieuwe sprint is.

8. WVTTK

Durk zou graag een overzicht hebben van de klassen en de methoden. Martijn stelt voor om de klassen en methoden via Javadoc van commentaar te voorzien. De groep is het hiermee eens. Patrick geeft aan dat Martien graag het gegeven advies uitgebreider beargumenteerd ziet. Chris en Patrick proberen dit voor dinsdagmiddag nog naar Martien te sturen om deze story nog binnen deze sprint te realiseren. Sjoerd geeft aan de tWiki story opgepakt te hebben, maar deze over te dragen aan Roderik aangezien hij dit al bekeken heeft en er al besloten is dit te gaan gebruiken. Roderik gaat dit tevens op de server zetten.

9. Rondvraag

Hans vraagt of de leden van de groep bij de logboeken het cumulatieve aantal uren boven aan willen zetten bij hun logboek (op z'n minst opnemen in het logboek). Een wekelijkse update van het logboek is voldoende.

10. Volgende Aardrock vergadering: 7 maart 2006 15:15

11. Volgende INFOSP vergadering: 13 maart 2006 15:15

Sluiting van de vergadering om 16:45