Het verlengde van jezelf....

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

Het verlengde van jezelf…..

Lezing/workshop over persoonlijke groei en een nieuw wereldbeeld

Mijn naam is Marjolein Hins. Ik ben netwerker en verbinder. In mijn dagelijkse leven uit zich dat in mijn rol als directeur van Q-Search.

Wat is mijn persoonlijke link naar en gevoel bij Mensa? Karina Meerman heb ik ontmoet via een zakenvriend die op zijn intuitie zei, volgens mij moeten jullie elkaar kennen. Dat had hij goed ingeschat. De eerste keer dat wij elkaar zagen hebben we 7 uur!! op een terras in de zon gezeten om informatie uit te wisselen.

Zij vertelde toen al over Mensa en ik herinnerde me dat ik tijdens een lunchpauze wel eens jullie test heb gedaan en behoorlijk hoog scoorde, tot mijn verwondering. En ook weer niet, want diep down wist ik wel dat ik dingen weet, voorzie en doe die anderen niet kunnen bevatten. Als ik het lijstje met persoonskenmerken van een hoogbegaafde doorlees is er maar 1 punt waarop ik niet scoor. Dus ik ben superblij dat ik met jullie in contact ben gekomen, omdat het mijn inzichten in mezelf weer heeft verruimd en ik mezelf vanuit een ander daglicht kan bekijken. Tegenwoordig ben ik bijvoorbeeld niet ongeduldig meer als een ander niet begrijpt wat ik bedoel. Merk dat hierdoor meer rust is ontstaan bij mezelf.

Voor mijn presentatie van vandaag heb ik de verwachting dat jullie enorm kunnen bijdragen om dit gedachtegoed verder te verspreiden. Mits het je natuurlijk raakt en aanspreekt, maar anders had je waarschijnlijk niet aanwezig geweest.

Enfin, deze zomer besloot ik dat ik meer ruchtbaarheid wilde gaan geven aan mijn ervaring met ontwikkeling van mensen, organisaties en samenleving en de ontwikkeling van de nieuwe wereld, die we niet meer kunnen tegenhouden. Zoals wel wordt gezegd: we gaan van het stoplichtentijdperk naar het rotonde tijdperk, van het industriele tijdperk naar de 21 eeuw. Herman Wijffels (oud voorzitter van de SER) is een van de mensen die hier in Nederland al veel aandacht aan heeft gegeven en dit nu op mondiaal niveau bij de Wereldbank gaat doen. Ik heb hem vorig jaar opgezocht om te vragen of hij in de Raad van Advies van mijn bedrijf, Q-Search, wilde komen en dat heeft hij gedaan. Wij hebben veel over de verandering van onze wereld en het bewustzijn van mensen gesproken. Hij heeft me bevestigd dat alles wat ik denk en doe zo gek nog niet is (waar ik dus soms wel eens aan twijfelde voor die tijd, omdat velen het niet begrijpen). Overigens zijn er inmiddels veel meer mensen om mij heen met wie ik dit deel. Afgelopen week nog was ik bij een lezing van Ervin Laszlo, die mensen ook probeert te prikkelen om hun bewustzijn te veranderen door over zichzelf en onze aarde na te denken.

Karina, scherpzinnig als ze is, heeft gemerkt dat ik me met veel zaken op het gebied van zakelijkheid, maatschappij, spiritualiteit en levenswijsheid bezig houd en gezorgd dat ik vandaag hier ben uitgenodigd om mijn gedachtegoed met jullie te delen. Dus ik ben blij dat ik bij jullie aanwezig mag zijn om deze nieuwe wereldvisie met jullie te delen

Ik begin met mijn gedachtegoed. Dan hebben jullie tijd om vragen te stellen. (vragen stellen bewaren, onduidelijkheden meteen) Daarna zullen we een oefening doen. Daarna wil ik graag met jullie tot het einde van deze bijeenkomst van gedachten wisselen over de inhoud. Herkennen jullie wat ik vertel? Eventueel dingen aanscherpen. Nieuwe ideeen toevoegen en wat er meer naar boven komt.

NB Ik zal trouwens zo af en toe zaken erg generalistisch neerzetten, ben ik me van bewust en dat hoeft dus niet op iedereen van toepassing te zijn. Ik wil ermee benoemen wat ik in een groot deel van de maatschappij waarneem. Dus neem dat niet persoonlijk.

De simpelste dingen, de beste oplossingen

1. Als je doet waar je blij van wordt Geeft dat energie of kost dat energie?

2. Wat is de kwaliteit van je leven of je werk als je ‘t leuk vind?

3. Wat zou je dus eigenlijk moeten doen?

Toch doen wij heel ingewikkeld - Ouders, leraren, partners, de kerk, de vereniging, de werkgever - Die willen we blij maken, we geven hen de macht en doen wat zij willen

1. we gaan dingen leren waar we niks aan hebben of mee doen 2. we doen dingen die we niet leuk vinden of die ons niet boeien

En we houden dat ook nog heel goed in stand

3. We rekenen elkaar af op de buitenkant: mooie auto, mooi huis, CV-studies, fouten die we maken

Hiermee creeeren we ongelijkwaardigheid tussen mensen, rassen, opleidingsniveau, standen etc.

Hierdoor ontstaat angst: iedereen wil bij de beste horen, veel geld verdienen, een mooi huis hebben, slank zijn, geen fouten maken, etc.

Denk eens na wat dit doet met ons collectieve bewustzijn…… We zitten vast en leven het leven dat ons wordt opgelegd of beter gezegd: wat we ons laten opleggen. We leven veelal onbewust.

Generalistisch gezien zie je nog veel het volgende patroon van denken. 1. We zeggen: vrouwen en kinderen eerst -> mannen zijn verantwoordelijk voor vrouw en kind. Is dat wel zo? Een man die dit niet doet wordt erop aan gekeken. Maar vrouwen kunnen prima voor zichzelf zorgen tegenwoordig. 2. De overheid is verantwoordelijk voor burgers -> onzin. De overheid die dit niet doet wordt erop aan gekeken. Kijk maar wat een tumult er was toen we onze ziektekostenstelsel gingen aanpassen. 3. werkgevers zijn verantwoordelijk voor hun werknemers -> onzin. Wij zijn als werknemer zelf verantwoordelijk en moeten gewoon goede keuzes maken waar we gaan werken en tegen welke condities en die bespreekbaar maken als ze niet in balans zijn. Wij zijn ons er niet van bewust hoe onbewust wij met z’n allen nog in dat denken zitten.

Het is niet eerlijk en zeker niet slim om alle verantwoordelijkheid bij mannen, de overheid en werkgevers neer te leggen. We moeten het veel meer in balans brengen en met elkaar doen. Als we een simpele oplossing willen neemt 1. ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en doet waar hij/zij goed in is. 2. laten we ieder zijn/haar talenten inzetten 3. onze masculiene en feminiene kanten in balans brengen. dus A. oppasvaders/moeders zijn net zo belangrijk als directeuren van grote bedrijven. De ene maakt ’t namelijk mogelijk voor de ander om te doen waar hij/zij goed in is. B. Eenmanszaken die een nieuwe perfecte coachingmethodiek ontwikkelen zijn net zo belangrijk als de grote trainingscompany die het kan worden als er veel coaches zijn opgeleid in de methodiek en ze zaken doen met alle Top25 bedrijven in ons land. De ene is nl. de pionier en de ander de verspreider. C. Stichtingen en Verenigingen zijn net zo belangrijk voor onze maatschappij als grote multinationals, die veel geld verdienen. Dus laten we hen daarvoor waarderen en zorgen dat er het juiste geld terechtkomt. Laat hen economisch anders mee doen dan nu, meer resultaatgericht zoals ‘gewone’ bedrijven. Dan verdelen we de gelden eerlijker en zijn zij niet afhankelijk van donaties en subsidies en hebben meer armslag.

De ene werkt meer op de voorgrond, de ander op de achtergrond Even belangrijk, want al het werk moet worden gedaan anders draait ’t gezin, bedrijf, gemeente, werelddeel niet. Kortom: je kunt niet zonder elkaar. Echter, op die manier kijken we nog niet naar elkaar.

1. We kijken nu vanuit de verschillen = huidig collectief bewustzijn - vrouwen mogen niet echt meedoen in diverse mannendingen (bijv. kerk, bedrijven) behalve hun huishouden regelen en op de kinderen passen. Of als ze actief zijn in de arbeidsmarkt verdienen ze 15% minder dan hun mannelijke collega’s. - arme landen vinden we minderwaardig en vies totdat we er goedkoop arbeid kunnen onderbrengen of onze sex industrie er kunnen vestigen - als je veel geld hebt dan tel je pas mee en wordt je bewonderd

2. We kijken erg individualistisch – what’s in it for me? – hoe kan ik zoveel mogelijk naar mezelf toe halen?

3. We zetten ons vast door te doen wat anderen van ons verwachten i.p.v. te doen wat we zelf willen en waar we blij van worden.

4. We zijn angstig en wantrouwend naar elkaar of een ander meer heeft of krijgt dan wij.

Stel dat we zouden denken vanuit ieder apart en toch samen, 1 groot geheel, kortom vanuit een holistisch wereldbeeld waarin we elkaar aanvullen…… Wat zou dat betekenen?

1. Respect voor elkaar omdat ieder zijn/haar eigen keuze maakt. 2. Waardering voor elkaar. Verschillende keuzes op basis van verschillende kwaliteiten. We vullen elkaar aan. Dus een ander helpt jou je dingen te realiseren omdat hij/zij andere keuzes heeft gemaakt. 3. Vrijheid en ruimte. 4. Angst en wantrouwen verdwijnen en meer tevredenheid. Iedereen krijgt respect en waardering voor zijn/haar plek en hoeft niet meer bang te zijn om afgerekend te worden en te voldoen aan de verwachting van anderen. Dat lucht op en geeft een tevreden gevoel. Het molenblok dat je door anderen om je nek laat leggen verdwijnt. 5. Masculien en feminien zijn in balans 6. En luister goed, we doen het onszelf allemaal aan! Dus wij kunnen het ook zelf veranderen, door te werken aan onze persoonlijke groei. 7. We zouden eerlijk, open en liefdevol met elkaar en onszelf omgaan. 8. VERTROUWEN IN ELKAAR EN EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID (macht niet meer weggeven) zijn dus de key-issues om deze verandering te bewerkstelligen.

Stel dat ons collectief bewustzijn deze punten zou bevatten waartoe zouden wij dan in staat zijn? - minder controle - minder regels - lossere structuren - meer ruimte voor eigen initiatief - meer innovatiekracht - vrijheid voor individuen, bedrijven, overheden om de strakke regels, structuren los te laten - meer geld beschikbaar voor zaken die ECHT waarde toevoegen - overvloed voor iedereen toegankelijk omdat we meer delen - een liefdevol gevoel voor onszelf en de ander - balans in gezinnen, bedrijven, gemeente, land, werelddelen, wereld, universum - Wereldvrede?

Stel dat een belangrijk deel van de mensen om jou heen hieraan mee zou doen? Dan zouden we een nieuwe wereld creeeren! Een wereld die goed is voor onze kinderen en kleinkinderen We weten dat we anders met onze resources om moeten gaan anders gaat onze wereld naar de knoppen. Kortom, we hebben allemaal een verantwoordelijkheid, ieder van ons persoonlijk! En het is nog leuk ook, want door iets voor jezelf te doen help je anderen!

Wat is daar dan voor nodig? Eigen verantwoordelijkheid nemen om constant bewust hiermee om te gaan en je als zodanig te gedragen. - jouw omgeving bewust te maken door hierover te praten - jouw nieuwe gedrag (waarin je oude patronen hebt losgelaten) te laten zien - door constant te werken aan je persoonlijke groei en bewustwording - mensen op te zoeken die ook zo in ’t leven staan: om te delen, elkaars steun en voor het gevoel van vrijheid - mensen die niet zo in het leven staan loslaten, zodat ze jou niet meer negatief kunnen beinvloeden. Dit betekent dus ook jouw partner, familie, vriendenkring, politieke partij, sportvereniging, kerk en jouw werkgever. Misschien moet je zelfs wel eigen ondernemer worden om dit te bereiken. Dus neem hen kritisch onder de loep om te zien in hoeverre jij door hen jouw ruimte laat ontnemen. - Goed voor jezelf zorgen, vertrouwen op je intuitie en te doen wat goed voor je is! - Alle angsten te overwinnen die je op dit pad tegenkomt en je niet laten weerhouden. - Stap voor stap in je eigen kracht gaan staan!

Wat is dan de uitkomst? - een leven waarin je veel rustiger en relaxter leeft, dichterbij jezelf en waarin je een ander niet nodig hebt om voor jouw levensgeluk te zorgen of waarbij jij niet de last van het levensgeluk van die ander hoeft te dragen. - Je klopt vanuit gelijkwaardigheid aan bij die ander omdat je graag voor en met elkaar dingen doet en omdat kwaliteiten elkaar aanvullen. - We laten elkaar vrijer en weten dat de ander er is en waarvoor en wanneer je bij die ander terecht kunt. Bijv. mentale support van je partner als je een spannende voordracht op je werk moet geven of ruzie hebt met een vriend.

A. Buurman onderhoudt jouw tuin tegen betaling of in ruil voor dat jij hun huis schildert of op de kinderen past. B. Samen naar een klant, de ene doet de offerte, de ander de uitvoer. C. Dus de vrouw past graag op de kinderen als manlief gaat sporten, echter hij draait de was als zij uit eten gaat met haar beste mannelijke vriend (en hij is niet jaloers) D. We regelen onze eigen IB aangifte via internet, met of zonder hulp van een specialist, omdat onze overheid heeft gezorgd dat er een systeem ligt dat veel geld bespaart voor onze maatschappij. Geld dat we kunnen gebruiken om bijv. initiatieven van vrijwilligerstichtingen goed in te zetten in onze samenleving en hierdoor werkgelegenheidsproblemen te voorkomen. E. We werken in bedrijven waarbij de managers niet meer hoeven te zorgen. Zij faciliteren wat nodig is om het bedrijf goed draaiende te houden en zelf hebben we veel ruimte voor eigen inbreng en nemen daarin onze verantwoordelijkheid. We gaan van gemanaged worden naar persoonlijk leiderschap.

Wat is het belang hiervan voor ons als mens? - Dat we alle angst en wantrouwen (terrorisme bijv.) kunnen loslaten - tekorten in onze energievoorziening kunnen oplossen, omdat we onze krachten bundelen en innovatiever kunnen zijn - toekomst voor onze nageslachten kunnen verbeteren - etc. etc. - echt een nieuwe wereld kunnen neerzetten waarin we met z’n allen één zijn!

Kortom, we bouwen bruggen i.p.v. muren!!!

Hoe heb ik hier zelf mijn steentje aan bijgedragen? - Heel kort: ik vond mezelf vroeger dik en lelijk en was behoorlijk onzeker. Dus luisterde ik meer naar mijn omgeving om hen blij te maken dan naar mezelf. Daardoor had ik een baan waar ik niet echt inpaste en koos ik relaties, die het niet 100% waren. Op een bepaald moment was de maat vol. - Ik kreeg een bijna burnout na een reorganisatie bij een werkgever -> dit was mijn ontwakingsmoment - Missie: ik wil de tevredenheid van mensen verhogen zonder de politiek in te hoeven. - Persoonlijke ontwikkeling opgepakt: spirituele ontwikkeling en alles gelezen op gebied van psychologie en bedrijfskunde om te begrijpen en te ervaren hoe personen, organisaties en het universum elkaar beinvloeden, hoe hun dynamiek werkt. Een bedrijf of gezin is niks anders dan een aantal individuen bij elkaar. Als die individuen eenzelfde richting op gaan dan stroomt de energie. Zoniet, dan word je er doodmoe van. Dit geldt ook voor een individu, doet hij/zij niet waarvoor hij/zij hier op aarde kwam dan wordt deze persoon ook moe. Dan kost namelijk alles energie - Ik ben gescheiden -> ruimte om mijn eigen keuzes te maken - Hart gevolgd -> financiele werkveld losgelaten alsmede deel van de oude vrienden - Naar mezelf luisteren/mediteren -> wil mijn geld verdienen met waar ik goed in ben. Idee Q-Search verzonnen en dit nieuwetijdsbedrijf ook ‘neergezet’. Ik had er ook over kunnen gaan praten, echter ben meer een type van practice what you preach, dan volgen mensen het voorbeeld wel als het hen aanspreekt. - Constant bezig te zijn met dit verder uit te diepen en er trouw aan te zijn. Q-Search trekt mensen aan (soort vindt soort) die helemaal passen in de organisatie die we zijn. Zo trekken we ook klanten aan die het fijn vinden om met ons, eigen-wijze professionals met hun hart op de goede plaats, te werken En als de organisatie ontwikkelt en de mensen daarin niet, dan zie je ook dat de wegen scheiden, dat is de dynamisch/organische ontwikkeling van een bedrijf. - Afscheid van elkaar nemen is heel goed als het voor beide partijen niet meer werkt. Dit geldt zowel zakelijk als prive. Dus ook in de privesfeer kijk ik jaarlijks of ik nog blij word van de contacten die ik heb en werk eraan om ze te verbeteren als dat nodig is en dat goed voelt. En zoniet, dan bespreekbaar maken en loslaten. - Zakelijk binnen Q-Search: trek ik partners aan die werken aan zichzelf en willen bijdragen aan de maatschappij. Mensen die doen wat ze doen, omdat ze er gewoon heel blij van worden. Mensen die hun authenticiteit hebben ontdekt. Want hierdoor kunnen wij een goede kwaliteit leveren en hebben we het onderscheidende vermogen op de markt. En iedereen krijgt beloond voor wat hij/zij doet. Dus alle kwaliteiten worden benut en beloond en iedereen kan hierdoor zichzelf zijn. - Zakelijk buiten Q-Search: net zoals dat ik persoonlijk iets neerzet, zetten wij als organisatie met elkaar iets neer. Dit trekt klanten aan die het aanspreekt en kan hen weer helpen in hun ontwikkeling naar dit punt toe. Dus zo geven we het gedachtegoed steeds verder door, met name door dingen te doen, een grote olievlek die vanzelf groter wordt. En als er genoeg mensen meedoen, dan veranderen we uiteindelijk met elkaar ook de regelgeving in ons land, de organisatie van ons politieke systeem en andere systemen in de wereld. Alles van onderaf. - Dit kun je natuurlijk niet alleen, hiervoor moet je netwerken en je verbinden met elkaar. - Dus ik ben een actieve netwerker: zit o.a. in de Renaissance Groep, Great Place to Live, ben aangesloten bij LaRed en doe mee aan allerlei initiatieven om zakelijk en maatschappelijk bewustzijn te veranderen. Met de Renaissance Groep heb ik bijv. geholpen een rapport te schrijven over de veranderende waarden in onze samenleving. - Daarnaast verbind ik mezelf aan nieuwe initiatieven en netwerken of netwerkbedrijven in wording. Ook help ik bedrijven om netwerkbedrijf te worden en draag ik informatie over netwerken en het organiseren van een netwerkbedrijf/netwerkorganisatie over. - Stap voor stap gaat iedereen dit proces in. Het is iets wat we niet kunnen stoppen, want de evolutie van de mens vraagt nou eenmaal om deze groei. Totdat iedereen gelukkig en vrij is in een nieuwe wereld. We zijn op weg naar een planetair bewustzijn. - Zoals ik al zei weet ik dat wat ik nu met jullie heb gedeeld nog niet voor iedereen gemeengoed is. Ik dacht een tijd lang dat iedereen wel zag wat ik zag, dat is dus niet zo (dat is het gevoel dat velen van jullie zullen herkennen als ik de kenmerken van hoogbegaafden goed heb gelezen). Dus heb ik besloten dat ik er dan maar ruchtbaarheid aan moest gaan geven om bij te dragen die nieuwe wereld neer te zetten vanuit het VERLENGDE VAN MEZELF!

Weet je, hier krijg ik nou energie van! Als je weet dat ik graag uitslaap en hiervoor met veel plezier mijn bed uit ging vanmorgen dan begrijp je dat nog beter. Ik hoop dat ik jullie ermee heb geinspireerd en we met elkaar veel bruggen zullen bouwen!

Wie mag ik aan het woord laten voor de eerste vraag?

Om te kijken hoe hoog de eigen verantwoordelijkheid in deze groep is: OEFENING MET DE ZUUR EN SALMIAKBALLEN!!

Daarna: interactief met elkaar spreken tot einde van de tijd

Ik heb nog 1 vraag als afsluiter: Heb jij al nagedacht of jij op dit moment leeft vanuit het VERLENGDE VAN JEZELF??

NB wie deze lezing nog eens wil nalezen en/of informatie over Q-Search of bewust leven wil ontvangen…. Er ligt een lijstje waarop je jouw e-mailadres kunt noteren. Dan stuur ik je het toe en zet ik je naam in de juiste verzendlijsten.Hartelijke groeten, Marjolein Hins, Directeur www.qsearch.nl

Deze informatie mag vrijelijk worden doorgestuurd naar vrienden, bekenden en/of geïnteresseerden in de prive-omgeving. Voor zakelijk gebruik en/of publicatie in bladen, op websites en andere informatiedragers graag vooraf overleg met de auteur, zodat zij toestemming kan geven hiervoor en weet waar haar informatie wordt gebruikt.