Boekenlijst Manon

From AardRock Wiki
Jump to: navigation, search

De Inspiratie boeken van Manon:

  1. ANATOMY OF THE SPIRIT - Caroline Myss - the seven stages of power and healing (ook in Nederlands vertaald) Caroline Myss is vooral bekend door haar boek Anatomy of the Spirit. Haar werk Genezen: hoe niet en hoe wel is van recenter datum. Het is een handboek over het hoe en waarom van genezen. Caroline Myss is in staat om feilloos diagnoses te stellen langs helderziende weg. Waarom inspirerend? Dit boek geeft inzicht op energetisch genezen en laat zien hoe je dat kunt doen. Het doorbreekt de paradigma’s van regulier genezen en laat zien dat je aan het stuur kan staan van je eigen gezondheid door bewust te kijken naar onderliggende emoties of redenen van ziek zijn.
  2. DE HELENDE REIS - Brandon Bays - Ondanks een zeer gezonde leefwijze ontwikkelde de Amerikaanse psychologe Brandon Bays een tumor zo groot als een basketbal. Ze weigerde een operatie, ging door een diep emotioneel proces en genas op eigen kracht. Nu is ze al tien jaar over de hele wereld op reis om te vertellen hoe. Waarom inspirerend? Net als bij het eerste boek, komt in dit verhaal duidelijk naar voren hoe we ons zelf kunnen genezen door naar emotionele pijnplekken te gaan en ze liefdevol te accepteren. Dit boek geeft ook een duidelijke methode aan, die iedereen in principe kan toepassen.
  3. SPIRITUELE INTELLIGENTIE - Danah Zohar - Spirituele intelligentie is de overtreffende trap van het door Daniel Goleman bedachte ‘emotionele intelligentie’. SQ vormt volgens Zohar de basis voor bezieling en intuïtieve ontwikkeling. Het stelt ons in staat in contact te treden met hogere waarden en de keuze te maken tussen goed en kwaad. Waarom inspirerend? Dit boek verklaarde voor mij het belang van het gebruik van onze intuïtie en waarom het belangrijk is om niet zomaar alles te accepteren, maar het altijd te toetsen of het voor mij waar is.
  4. HET VELD - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum - Lynne Mc Taggart Wetenschapsjournaliste Lynne Mc. Taggart beschrijft het verhaal van een groep wetenschappers die per ongeluk het Zero Point Field (nulpuntveld) ontdekten, een oceaan van microscopische vibraties die alles met alles in het universum blijken te verbinden als een soort onzichtbaar netwerk. Waarom inspirerend? Het boek geeft bewijst wetenschappelijk datgene waar ik al lang van overtuigd ben en toepas in mijn workshops natuurmagie. De magische werking van het universum bestaat en kan door iedereen worden gebruikt!
  5. ASK AND IT IS GIVEN - learn to manifest your desires - Esther and Jerry Hicks - the teachings of Abraham will help you learn how to manifest your desires so that you're living the joyous and fulfilling life you deserve. As you read, you'll come to understand how your relationships, health issues, finances, career concerns, and more are influenced by the Universal laws that govern your time/space reality - and you'll discover powerful processes that will help you go with the positive flow of life. It's your birthright to live a life filled with everything that is good - and this book will show you how to make it so in every way! Waarom inspirerend? Het geeft op een simpele manier het proces van creatie en manifestatie weer: je vraagt, je krijgt antwoord, je ontvangt. Het geeft praktische oefeningen om dit te doen en je krijgt inzicht in hoe gevoel belangrijk is in dit proces. Vooral het gegeven dat er overvloed is en voldoende is in de wereld, doet mijn hartje weer vrolijk kloppen!
  6. DE NEVELEN VAN AVALON - Marion Zimmer Bradley - In deze roman wordt de legende van koning Arthur voor het eerst beschreven vanuit het standpunt van de vrouwen die hierin een zo grote rol vervullen.De wereld van de heldhaftige koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel; van Avalon, het mysterieuze eiland voor de kust, alleen zichtbaar voor hen die uitverkoren zijn en de wereld van Camelot met al haar hartstocht en avonturen. De wereld die door de eeuwen heen door generaties telkens weer werd vastgelegd in verhalen, gedichten en toneelstukken, wordt voor de eerste keer onthuld zoals zij beleefd zou zijn door haar heldinnen. Waarom inspirerend? Een boek vol magie en vrouwelijke spiritualiteit, hier wordt de vrouw beschreven zoals ze behoort te zijn, niet zoals het is bepaald door het Christendom. De vrouwelijke waarden van creatie, passie en liefde komen overduidelijk naar voren en het is een feest van herkenning.
  7. THE DA VINCI CODE - Dan Brown - In de thriller draait het om een lang verborgen gehouden geheim omtrent Jezus Christus, Maria Magdalena, hun nakomelingen, de heilige Graal en de Tempeliers, een geheim dat, wat betreft de Christelijke kerk, koste wat kost bewaard moet worden. Zelfs moord is daarbij geen ongeoorloofd middel. Waarom inspirerend? In het boek worden een aantal basiswaarden van de kerk vooral tav de rol van de vrouw omver gegooid. Maria Magdalena is geen hoer, maar gelijke van Jezus en hiermee plaatst het boek de vrouw in balans met de man. Een soort van zie je nu wel, kwam meteen in me op na het lezen van dit boek!