Aloha:dagboek Marjolein week 1 t/m 5 - 2007

From AardRock Wiki
Revision as of 21:42, 14 February 2007 by Marjolein (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

<accesscontrol>Aloha</accesscontrol>

week 5-2007

Omdat ik behoefte krijg aan iets concreets als doel te gaan stellen en omdat ik einde van de maand op vakantie ga krijg ik het gevoel om ons proces iets te moeten gaan aansporen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik overleg met Harm en Martien en verbind aan het marketingstuk een concrete planning en alvast een opzet voor een e-mail aan onze persoonlijke relaties. Tevens zorg ik dat Aloha! op de website van Q-Search komt te staan, want het artikel in het FD staat op 29 januari in de krant en zal bezoekers naar de website brengen. En dan is het handig om Aloha! alvast mee te promoten.

Dinsdagavond ben ik bij een vriendin waar ik tarot en Osho kaarten trek op ons project en op de relatie tussen Martien en mij. Het project gaat deze week een turbulente tijd tegemoet. En de relatie tussen Martien en mij heeft We are the world (poppetjes hand in hand) en The Source (de bron, hoe toepasselijk met onze aardbron.....) als bundeling van onze energie in de manifestatie in het hier en nu resp. onze spirituele bundeling van energie. De zegeningen die onze kaarten aangeven: Past lives. Kortom, hij en ik hebben oud karma uit te werken. Ik heb er geen gedachten bij en sla het gewoon ter kennisgeving en met een ? op en neem het mee.

Vol plezier ga ik naar Cirkel 13, want volgens mij gaan we deze week stappen zetten. Niks is minder waar, we stuiten op een blokkade bij Martien, waar we eerst met elkaar liefdevol aandacht aan geven. Het kost echter zoveel tijd dat de marketing en planning niet meer aan bod komen. Shit, dat geeft mij een rotgevoel, want nu ga ik zaken niet afkrijgen voordat ik op vakantie ga over 3 weken. Nouja, ik laat door Johan, Manon en mezelf sussen, het is niet anders, geef 't de ruimte en accepteer dat je dan pas na jouw vakantie sommige dingen zult kunnen doen. Vervolgens bel ik met Martien, Harm en Manon om toch even met elkaar een beetje gas te geven op stukken in het proces die wel al in actie kunnen en om te kijken of we voor Cirkel 14 goed beslagen ten ijs kunnen komen. Dus toch redelijk opgelucht eindig ik de woensdag. Vervolgens kom ik donderdag na een lange werkdag en een etentje laat thuis en tref in mijn mailbox de mail van Martien aan Stop de persen. Nouja zeg!!! Wat is dat nou weer? Mijn reactie deel ik in de discussiepagina op de Wiki. Ik ben verdrietig en ontdek de ochtend erna dat er ook een behoorlijke laag boosheid zit. Niet naar Martien persoonlijk, naar een collectief stuk in ons menszijn dat nog op oude structuren leunt, die niet meer lonen. In de loop van de dag heb ik een gesprek dat qua inhoud lijkt op de energie uit Martien's mail, zelfs nog een tikkie heftiger, dus 's middags ben ik blij als ik met een collega lekker kan nadenken over onze 2-daagse in april en daarna heerlijk om 16 uur bij mijn ouders aankom voor een beetje kletsen en een hapje eten. Ik ga vroeg naar huis want ik ben moe en ook nog een beetje boos en denk, ik doe vanavond helemaal niks meer. Ik voelde ook de hele dag een zwaar lijf, alsof ik voor meer mensen dan alleen mezelf oude zaken loop af te voeren. Maar als ik thuiskom is mijn energie terug en wil ik toch even zien waar we met elkaar staan op vrijdag. Het lijkt alsof Martien zijn mail nooit heeft geschreven. Manon gaat gewoon door met haar prototype, ja, het loopt ook niet weg. En ik voel toch de behoefte om brankeynamen te droppen onder Cirkel 13 en mijn dagboek bij te werken. Om 23.00 uur op vrijdag stop ik ermee. Ik kijk uit naar het weekend, zaterdag ga ik uit in Amsterdam met Ibrahim uit Palestina en zondagavond komt een oude collega van mij bij me praten. Hij heeft behoefte aan een vriendin en staat op een wakkerschudmoment in zijn leven. Hij is niet blij, alles kost 'm energie en hij weet niet welke stappen hij zal gaan zitten. Ik koop pizza's en hij neemt de wijn mee en dan ga ik eens even heerlijk met hem bomen en horen wat er allemaal is. Ik vind dit zo leuk om te doen, luisteren naar mensen die andere dingen willen en ze vragen stellen, zodat ze nieuwe stappen kunnen gaan zetten! Verder ga ik het weekend ook nog behoorlijk wat werken en kijk ik uit naar de meditatie op maandag!

week 4-2007

Manon reageert op de mail dat ik effe gas terugneem, zij ervaart het ook zo en wij besluiten Cirkel 12 niet te gaan meemaken. Stanley en Harm zijn er nl. niet, Harry zal niet komen en Dennis ook niet, dus we kunnen best een weekje overslaan om allemaal weer even bij te tanken. Dus Martien gebeld en hij belt Johan af. Manon en ik genieten van een heerlijke middag in de sauna op woensdag en tussen alle drukte van Q-Search door probeer ik nog ruimte te maken voor het verwerken van allerlei gevoelens van afgelopen zondag die zich langzaam een nieuw gevoel in mijn lichaam vormen. Op maandag ben ik zo week en kwetsbaar als een open mossel en nog verdrietig, gelukkig gaat 't op dinsdag beter als ik een interview heb met het Financieele Dagblad, woensdag dus sauna, donderdag Q-Search dag mmmm niet helemaal 100% en vrijdag ben ik de hele dag in Epe voor mijn werk. 's Avonds zou ik nog naar een verjaardag van een collega in Amsterdam gaan, nou, dat haal ik echt niet meer, dus die heb ik donderdag alvast afgezegd. Vrijdag val ik om 20.30 uur in mijn bed en slaap een gat in de zaterdag. Overigens heb ik tussen al deze dingen door veel inspiratie voor het marketingstuk van Aloha! en schrijf het Aloha:Marketing stuk met alle ideeen erin als opzet voor onze marketing aanpak. Zaterdag gaat 't best lekker en werk ik ook nog wat aan Aloha! en zondag ben ik in mijn echte transformatiedagje, beetje grieperig gevoel en snotverkouden. In de loop van de avond neemt 't af en maandag ben ik weer energiek.

week 3-2007

Het was een bijzondere week. Vergeten wat er specifiek zich afspeelde tijdens Cirkel 11. Waanzinnig druk met name omdat de BTW aangifte en jaarrekening ook afgerond moeten worden ook het weekend volgeboekt. Dus zondag wilde ik gaan werken maar was moe. Ik dacht, dan maar eerst even mediteren en ik ging zitten, nou, binnen 2 minuten zwaar in tranen. Er is een heel oud stuk in mij losgetrild en ik ben opeens helemaal verdrietig en zwaar en ga er ook helemaal inzitten. Ik heb wel 4 uur nodig om hier een beetje doorheen te komen en laat het ook gewoon toe, ondanks dat ik voel dat mijn tijd dringt, omdat er werk te doen is. Uiteindelijk einde van de middag gaat het iets beter en kan ik weer wat gaan doen. Ik mail wel gelijk iedereen dat ik de komende dagen even gas ga terug nemen om dit naast mijn normale Q-Search werk volledig de ruimte te geven.

==week 2-2007== Vandaag, 10 januari, cirkel 10, was een mooie dag. Harry was in Doorn en we hebben een aantal spanningen uitgewerkt die nog in ons midden hingen. De mannen/vrouwen, gevoel/ratio, god's water over god's akker/resultaatgericht, en andere polariteiten hingen nog in de lucht. Aan het einde van de dag was dat weg en waren we vol vertrouwen plannen aan het maken en acties aan het uitzetten. Kortom, een geweldige ervaring. En leuk om te zien dat de reactie van een paar mannen (of is het alleen maar onze mannelijke kant?, want ja, ook die speelt bij mij geregeld op) was: goh, het leek helemaal stil te staan en ook alsof er niks gebeurde en nu opeens, wow, zo hebben we nog nooit gewerkt. Kortom, voor mij wederom de duidelijkheid dat het mannelijke (wat nu veelal geldt in organisaties) echt moet worden aangevuld met het vrouwelijke. Echter heel duidelijk, niet vervangen door, want alleen in de samen werking zijn zij zo krachtig en scheppend als wij het nu ervaren. Ik ben vandaag Minister van verbinding geworden en zal binnenkort deze rol even uitwerken op de Wiki. Dit gaat over

  • samen,
  • economisch en
  • klantgericht.

Ik breng graag alles samen om te kijken waar kwaliteiten zijn te verbinden, zodat we geen nieuwe wielen uitvinden en zo effectief mogelijk met de ons ter dienststaande middelen omspringen. Dit doe ik in alle facetten in mijn leven. Om dit goed te kunnen doen ben ik netwerker en verbinder geworden. In mijn rol in het project betekent dit dat ik voor verbinding zorg, wiki elf ben en voor een belangrijk deel van de marketing zorg, namelijk het verbinden van ons met mensen die ons verder kunnen helpen. Vanaf donderdag is het gekkenwerk bij Q-Search en gaan mijn ouders ook nog verhuizen, dus ben ik het weekend daar ook nog mee bezig. Gelukkig kan ik lekker tussendoor nadenken over alles wat er woensdag is gebeurd en hebben Martien en Harm me dit weekend telefonisch bijgepraat over de acties van afgelopen vrijdagmiddag. Dus zaterdagnacht heb ik daarop gemediteerd en ben tot een paar leuke gedachten en ideeen gekomen. Zondagnacht vanaf 23 uur heb ik geprobeerd alle e-mails van de afgelopen 4 dagen te lezen. Mens, wat een bergen zijn dat. Ik ben er nog steeds niet uit hoe ik alle informatie, die geproduceerd wordt, kan verwerken, zodat ik niks mis dat belangrijk is en de overtollige informatie kan skippen, want het is veeeeeeeeeel. Het lijkt wel een 'normaal' bedrijf, daarin wordt ook altijd zoveel geschreven en dit neemt een groot deel van het creatieve vermogen van mensen weg, omdat ze alleen maar de informatie van anderen aan het verwerken zijn binnen de tijd die ze ervoor hebben.

Hoe kan dit anders??? Daar ga ik eens over nadenken.... Voor mezelf heb ik in elk geval gemerkt, dat ook als ik niet alle ins en outs lees en zorg dat ik me door de juiste mensen laat informeren over de belangrijkste rode draad in hun processtappen, ik mijn aandeel in het werk weer kan leveren en dat zaken dan bij elkaar komen en in elkaar schuiven. Het is een kwestie van openstaan en doen wat je voelt dat juist is en erop vertrouwen dat je vanuit de groep wel een signaal krijgt of voelt als er belangrijke zaken spelen, die nog niet zijn opgepakt en die bij jouw rol passen. Het valt me namelijk wel op dat we los van elkaar dingen doen en dat het steeds weer aansluit en dat geldt ook buiten Aloha zo, is mijn ervaring. Kan ik hier een patroon over schrijven?

Vertrouwen blijft dus een belangrijke waarde voor mij: vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de ander, vertrouwen in de kosmos en vertrouwen op synchroniciteit -> een intentie die wordt gehaald :-)

==week 1-2007== De hele week ben ik bezig geweest om tijd voor Aloha zaken in te ruimen en op een of andere manier wilde dat niet lukken. Nu begrijp ik het. Ik had gewoon nog wat tijd nodig om zaken te combineren in mijzelf en vandaag, zaterdag 6 januari, ben ik opeens aan het schrijven en voel dat ik er weer ben. Ik zie ook een rode draad ontstaan tussen alle nieuwe projecten waar ik mee bezig ben en hoe die op elkaar aansluiten. Zo was ik vandaag met de Q-Balance groep bij elkaar en kwam er van alles aan de orde over bewust-zijn en ont-wikkeling en wat wij precies met elkaar willen bijdragen aan de evolutie van de aarde en de ontwikkeling van mensen. En vanavond paste dat helemaal bij het beschrijven van de patronen: communicatie, dialoog, check out en maakte het de bal rond om dat even goed neer te zetten op de Wiki. In deze week zijn Harm en ik ook bezig geweest met onze eerste activiteiten buiten de Aloha groep waarin wij onze krachten kunnen bundelen. Dat voelt heel OK en ik werk graag met hem samen. Tevens is Martien teruggekomen van vakantie en zie ik opeens allerlei lijnen ontstaan tussen diverse 'loslopende' mensen, die opeens zien dat het bundelen van talenten ons een hele fijne authentieke plek kan opleveren waardoor we allemaal veel prettiger kunnen samen werken. Joepie, op dit moment zit ik al 6,5 jaar te wachten en daar heb ik in geinvesteerd, omdat ik erin geloof. Als ik deze week mag beschrijven ben ik een blij mens, ik zie wat er allemaal beweegt in mensen en in onze maatschappij (ook met de formatie van ons nieuwe kabinet, jeetje, ze zijn vanuit elkaars kwaliteiten aan het werk en niet meer vanuit de verschillen) en dat stemt me hoopvol. Het geeft me het gevoel dat steeds meer mensen doorhebben dat we een mooiere wereld creeeren voor onszelf als we echt anders gaan samen werken en samen zorgen voor elkaar. Prachtig!! Morgen, 7 januari, is er ook weer een grote wereldmeditatie waarbij alle lichtwerkers hun krachten bundelen om de energie neer te zetten die deze move kracht zal bijzetten. Wow!! Daarnaast heb ik afgelopen week ontdekt, dat de professie van netwerker/verbinder, echt een nieuwe is en dat wij, die dat doen, er gewoon voor moeten gaan staan om de wereld duidelijk te maken wat die positie waard is. Mede door communicatie met Harm en Martien is me dat nog helderder geworden. Tevens door een gesprek dat ik deze week had met een netwerkbedrijf dat mij wil inhuren met mijn talent en waarvan ik voelde dat onze energien niet gelijk stromen. Dus heb ik een heel duidelijk plaatje neergezet waarvoor ik met hun in actie wil, doen ze het, geweldig, doen ze het niet, jammer, maar helemaal prima, want ik voel aan mijn water dat ik anders op termijn ga leeglopen, omdat onze visies nog teveel verschillen. En weet je, ze kunnen aanhaken bij het enorm prachtige netwerk dat wij als onderstroom in Nederland met elkaar aan het creeeren zijn, dan moeten ze wel bereid zijn om te willen delen en dat aspect mis ik nu nog een beetje teveel. Het is ook alleen maar in mijn lijf voelbaar. In woorden zeggen ze bijna hetzelfde als ik, echter in de praktijk zitten er belangrijke nuance verschillen in en voelt er ego in door. En zeker de interactie met Aloha en Q-Balance vertelt me dat het anders kan en daar houd ik aan vast, want dat is de omgeving waarin ik wil leven en werken. Overigens vond ik mezelf wel moedig, want het is wel een keuze tussen geld en passie/intentie. En geld is natuurlijk wel makkelijk. Ik ben er echter van overtuigd dat deze mannen op zich wel OK zijn en dat het laatste woord hierover nog niet is gevallen, want ze willen me echt heel graag hebben, dus ik verwacht dat ze terugkomen. En zoniet, dan passen we dus echt niet bij elkaar. Ik heb ze nl. echt een heel reeel aanbod gedaan :-))