Aloha:Groep

From AardRock Wiki
Revision as of 09:12, 16 February 2007 by Harry (talk | contribs) (de groepsdynamiek hier maar ff)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Deze pagina gaat over ons als groep. Wat ons tot groep maakt, wie wij dan zijn , willen, kunnen en doen.


Wij als Aloha:Groep, ik als ongeloofelijk lid

Voor mij Harry is Aloha één grote groepstraining. En realiseer ik me dat iets in de groep gooien niet zorgt dat ik er van af ben. Ik heb onbewust het midden van de groepscirkel buiten mij geplaatst. Denkfoutje. Niet echt self-centered Mijn inbreng is en blijft van mij, tenzij ik het specifiek door een ander laat overnemen. Ik moet dus wat meer gaan zeggen over eigendom en verantwoording. Of beter: Hier inbrengen wat ik er allemaal al over beuzelde in mijzelf.

Geld moet stromen

Vraag die Martien op 23 november 2006 al stelde in Aloha:Brandende vragen en blijkbaar eind januari 2006 ineens weer opvlamt: Stel dat iemand nu wil "investeren" met echt geld!

  • Hoe verandert dat onze zaak?
  • Welk effect heeft dat op jou?
  • Welke krachten komen dan vrij?
  • Welke extra mogelijkheden biedt dat ons?
  • Welke bedreigingen wakkert dat aan?
  • Welke juridische vorm past daar het beste bij? (stichting, n.v., b.v., ltd., GmbH…)

Hoezo moet dat?

Harry zegt op10:25, 31 January 2007 (CET): Zou je zelf die vragen eens willen beantwoorden? Of heb je echt geen idee?

Harm Wat zou het fijn zijn, wat zou het mij rust geven, en wat zou ik er creatief door worden. Ik heb zoveel goede doelenwerk meegemaakt, en zoveel organisaties die streven naar een pot met goud aan het einde van de horizon. Altijd trekken ze een wissel op de deelnemers, ook al is er veel blijdschap bij het halen van het doel. Misschien kan ik er gewoon zelf de energie niet meer voor opbrengen om mijzelf volledig in iemand anders zijn avontuur te storten (heb ik ook veel gedaan, met succes, en een hoop onzekerheid en stress). En leef ik steeds meer vanuit de overtuiging dat echt goed werk aan drie principes voldoet (zoals genoemd in From Good to Great): je doet iets waar je hart van zingt, waar je echt goed in bent, en waar je economisch beter van wordt. Noem me kortzichtig, onvrij, beperkt, graaierig zelfs. Ik vind het niet erg; boter bij de vis is waar wat mij betreft iedereen altijd uiteindelijk het meest bij gebaat is. Bij mij maakt het in elk geval de juiste energie los.