Aloha:Cirkel 15

From AardRock Wiki
Revision as of 16:40, 9 February 2007 by Willem (talk | contribs) (→‎Te doen:: reakties graag)
Jump to navigation Jump to search

Je kunt altijd naar de Aloha hoofdingang, naar de vorige cirkel of de volgende cirkel.


2007-02-14 10:00-14:00, woensdag, Beukenrode

Deelnemers

Aanwezigen

  1. Marjolein Hins
  2. Martien van Steenbergen
  3. Willem van den Ende
  4. Manon Tromp

Afwezigen

  1. Johan Smits
  2. Stanley van Maaren
  3. Dennis Luijer
  4. Harm Saeijs
  5. Harry van der Velde NOTA BENE Ik kom nooit tenzij...)
  6. Gaston Vilé

Te doen:

Marjolein: Een keuze maken wat een ieder wil, zodat er 1, 2 of 3 groepjes overblijven, die hun eigen dingen kunnen gaan doen het liefst met hetzelfde groter doel voor ogen. Aloha-mindmap.png

Harry 21:20, 8 February 2007 (CET): Ik voel deze oproep heel sterk. Ik besloot meteen toch maar te gaan. Maar het toeval of het universum of ( eh Johan?...) wie dan ook zorgt er steevast voor dat ik me beperk tot mijn eigen plaats in het geheel van dimensies. Op 14 februari, Valentijnsdag, zit ik 's ochtends eindelijk eindelijk bij de notaris om de koop van mijn huis in België formeel af te ronden. Ik kom nietnaar Beukenrode. Ik blijf gewoon doen wat ik al vanaf het eerste moment doe: Ik hou van jou precies zoals je bent en ik steun je onvoorwaardelijk in al je grootsheid en overvloed aan mogelijkheden!. Dus noch mijn keuze, noch mijn rol verandert toch?

Manon Tromp: Voorstel voor nadere uitleg van Aloha en H'oponopono door Amira. Mischien goed in het ochtenddeel. Ik heb met deze echte Hawai expert gesproken. Zij geeft training waarin h’oponopono een belangrijk onderdeel van is. Ze heeft een aantal jaren op het eiland gewoond en heeft training in de hawaiaans tradities. Voor meer informatie, zie haar website: [[1]]

Ze heeft voorgesteld om woensdag te komen om onze groep te vertellen over de echte energie en betekenis van Aloha en over h’oponopono. Ze voelt ook, net als ik, dat we de juiste energie daarvan nog niet te pakken hebben en wil ons graag helpen om meer te begrijpen en te voelen van wat het nu werkelijk is. Ik denk dat dit geweldig voor de groep zou zijn en kan helpen bij de ommekeer! Ze werkt op donatie basis, want ze heeft een belofte gedaan naar Hawai om haar tradities te vertegenwoordigen waar ze kan. Het gaat er nu om dat we in de juiste energie komen te zitten, want anders zullen we nooit kunnen overbrengen wat we willen. Ik wil dit graag een kans geven en ik hoop jullie ook. Dat ze woensdag kan, is niet toevallig, dat moet zo zijn.

reacties: graag, Manon

The Rock 14:32, 9 February 2007 (CET): Super dit! Echt heel goed idee. Wel graag in balans met—en dus niet ten koste van—de andere ook extreem belangrijke zaken. Een half uur vind ik voldoende.

Willem 17:40, 9 February 2007 (CET) Heel verrassend / interessant. Ben het eens met Martien over de balans. Ik vraag me af of een half uur genoeg is. Hoeveel heeft ze nodig? En hoeveel {{pattern|gummiberen}] of Euro's is een redelijke donatie?

En hoe dan?

Slak-op-mes.png Zo doe je dat dus: soepel en op het scherpst van de snede... (noot van Willem: de slak loopt over de botte kant van het mes zo te zien...)

Harry 08:43, 9 February 2007 (CET): Er is trouwens een simpele trechtertechniek om van onze diversiteit één coherent programma te maken, hoor... Heb ik van Tineke Brackel geleerd. (namedropping!) Vast bekend: Iedereen zet elk thema dat in het Aloha-project hoort op een geeltje. Zorg dat ALLES aanbod komt. En vervolgens sorteren, groeperen, catogoriseren tot er een werkbare orde is. vervolgens verdichten, specificeren (SMART) en taken en rollen verdlen. Klaar om aan de slag te gaan.

http://www.harryvandervelde.nl/+plaatjes/wiegaathetdoen.jpg

Willem 15:59, 9 February 2007 (CET) Dat is noodzakelijk, en misschien niet voldoende. Deze Aloha:sensemaking aanpak lijkt er van uit te gaan dat er direct op 1 manier naar 1 resultaat wordt toegewerkt. Dat lijkt op dit moment een brug te ver, vandaar het idee om meerdere bronnen te laten bloeien (om maar eens metaforen te mengen), zodat we een variant op succesvolle open bron kunnen creeren die past in onze context.

Ik ben overigens helemaal voor 'werkbare orde' en zou graag in een groepje aan de slag dat de manier die je beschrijft (of een andere geordende aanpak) naar resultaat werkt. Aangezien ik het donkerbruine vermoeden heb dat niet iedereen daar prettig in kan werken, ben ik voor meerdere bloeiende bronnen, met keuze voor kruisbestuiving, selectie en kruisdeelname tussen de bronnen...

Het aardige van een wiki is ook, dat iedereen in het extreme geval, zijn of haar eigen selectie(s) van materiaal kan maken. 'Aloha distributies' zeg maar.

Harry 17:32, 9 February 2007 (CET) Hear hear. Let's do en/en.